Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile makaronu na osobe , chrzciny

Polecane posty

Gość gość

za tydzien robie chrzciny wymyslilam ze beda same dania makaronowe spaghetti penne itd salatki ravioli i inne wszystko makaronowe ile policzyc makarony na osobe mniej wiecej zeby sie wszyscy najedli 0,5 kg wystarczy? 0,5 to sam makaron nie licze sosow do tego :) dzieki za odpowiedzi

Gość gość
Nie wzielas pod uwagę, ze nie każdy lubi makaron? Poza tym jednk danie ok, ale wszystkie to juz przesada

Gość gość
ale to sa chrzicny a nie wesele z tego co wiem wszyscy lubia makarn :)

Gość gość
I co z tego, że chrzciny? To znaczy, ze wszyscy mają jeść wyłącznie makaron?

Gość gość
ale wymysliłaś:-( Na chrzcinach czeka się na rosół, ziemniaczki z mięsem i surówką a nie pół kg makaronu🖐️

Gość gość
nie robi się samych dań makaronowych na chrzciny, no litosci.

Gość gość
szwagierka powiedziala ze to dobry pomysl i tani :( tera juz sama nie wiem , mam pół kuchni obstawionego makaronem :( yslicie ze to zly pomysl i zrobic tradycyjnie?

Gość gość
Co chcecie-szybko i tanio :P

Gość gość
no ale powiedzcie czy bylybyscie zadowolone z takich posilkow na chrzcinach? bo ja uz nie wiem

Gość gość
słabo.

Gość gość
Pomyślałabym , że jestes nienormalna

Gość gość
Urozmaić trochę menu!!! A nie same makarony czy same pyry!

Gość gość
Ja bardzo lubię makaron we wszelkiej postaci. Mogłabym jeść często, ale ,na chrzciny jakoś mi nie pasuje, przynajmniej nie na każde danie. Może zrób normalny polski obiad , a ciepłą kolację z makaronem + kilka sosów do wyboru.

Gość gość
Przecież nie chodzi o to, żeby goście zjedli cos dobrego, tylko żeby wyszło tanio i żeby impreza sie zwróciła, rownie dobrze możesz podać salceson i kaszanke- jeszcze oszczędniej, a co! Szwagierka cię podpuscila, a ty w to poszlas

Gość gość
chrziny sa na 15 wiec myslalam ze tylko ciasto i te makarony? bedziemy w domu pewnie dobrze po 16 wiec chyba juz sama kolacja? a i makarony mozna latwo pdgrzac

Gość gość
Moze chociaz jedno danie zastap czyms innym? A rozne makarony z sosami na kolacje to fajny pomysl ale nie caly dzien.

Gość gość
tez bym pomyslala, ze cos z toba nie halo salatki makaronowe jako dania stojace na stole po obiedzie sa super ale posrod innych salatek i przekasek. Nie wyobrazam sobie po daniu glownym z makarony podac salatek makaronowych na jakiejkolwiek imprezie. A co do twojej konkretnego pytania to sa chrzciny a nie impreza tematyczna pt poznaj 101 makaronow

Gość gość
Hahahaha make my day hihihihi padlam! Makaronu na osobe hahahaha

Gość gość
jak masz pół kuchni makaronu to będzie na rosół i sałatki makaronowe oraz możesz zrobić cannelloni zapiekane ze szpinakiem i fetą albo mięsem mielonym. Ale na drugie danie zrób jakiegoś kotleta schabowego i udka pieczone albo jakieś mięso pieczone w sosie. I będzie gitara

Gość gość
może wiecej warzyw dolozę ? jakies brokuly opiekane czy kalafior, moze pieczarki panierowane-faszerowane serem to bedzie chyba uz jakies urozmaicenie?

Gość gość
masakra!!

Gość gość
to zrobie rosolek , jedno danie z makaronbu, warzywa zapiekane i może jaies kotlety mielone? czy lepiej z piersi fileta podac?

Gość gość
Brak sloe- ludzie piszą, żebyś dolozyla normalne dania, a ty z brokulami wyskakujesz

Gość gość
Zresztą jak robiłam chrzciny na 20 osób to był tylko obiad i po obiedzie tort i ciasta z kawą i tyle. Ludzie to muszą mieć widzę stoły uginające sie od żarła, nie wiem po co.

Gość gość
Podalas na ten obiad makaron z sosem??

Gość gość
rosolek mielone kotlety + ziemniaki + buraki makarony 3 wersje brokuly,kalafior i pieczarki opiekane ciasto bedzie ok?

Gość gość
a jak przyjdzie ktos z nietolerancją glutenu? lub chorobą autoimmunologiczną cukrzycą , hashimoto itp gdzie nie ]\powinno się jeść glutenu?

Gość gość
Osobiście jako gość, który jest proszony na chrzciny na godz 15, z góry bym założyła, że obiad zjem w domu , a po kościele deser i kolacja . A wtedy makaron może być jak najbardziej.

Gość gość
gość dziś nawet bym na to nie wpadła :P podałam pomidorową - bo u mnie wszysycy ją wolą niż rosół, oraz ziemniaki, udka i kotlety schabowe + zestaw surówek. Tradycyjne polskie danie.

Gość gość
to co ja moge podac wlasciwie? jak nic nikomu nie odpowiada :( może ryżowe dania?