Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podrozdziały w pracy magisterskiej pomocy

Polecane posty

Gość gość

Gdy chcę pokazać, że dany podrozdział był pisany tylko z kilku stron danej książki X to gdzie dodaję przypis? Na końcu ostatniego zdania tego podrozdziału? Chodzi mi o to, że całe te 2 strony mojego mini pod rozdziału są na podstawie kilku stron jednej książki i pisane są ciągiem. Bo jak mam cytaty to przypisy mają sens i dotyczą tylko tego cytatu, a jak dam przypis na sam koniec to będzie to wyglądać podobnie jak w wypadku cytatów, że dotyczy tylko ostatniego zdania? Poratujcie...

Gość gość
Nie rozumiem Twojego pytania. Jeżeli piszesz na podstawie jakiejś literatury to nie powinnaś dawać przypisów a jedynie w bibliografii ująć tą pozycję. Ewentualnie pisząc zaznaczyć - jeżeli np. piszesz o jakiejś teorii, że "wg XXX jest to tak...." i tu od razu możesz dać odnośnik i przypis gdzie taką myśl/teorię przeczytałaś. Przecież jest oczywiste, że pracę piszesz na podstawie jakiejś literatury, danych itp. - nie piszesz odnośników jeżeli piszesz samodzielnie, poza cytatami. Inaczej to wygląda jeżeli przepisujesz, wtedy jest to cytat - dajesz odnośnik i przypis od razu po zakończeniu cytatu. Cytatów jednak jak najmniej - na pewno nie na 2 strony.

Gość gość
bo mi powiedzieli pozostali seminarzyści, ze mam w takim wypadku dac przypis na koncu ostatniego zdania w podrozdziale i pokazac z jakich stron go pisalam ale dla mnie to bez sensu bo wtedy to wyglada jak w cytacie, ze odwoluje sie tylko do ostateniego zdania ;/