Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Piłyście w ciąży??

Polecane posty

Gość gość
odpowiadałam komuś z 16:01, nie tobie, z tobą nie ma o czym rozmawiać - nawet na poziomie podstawowym, nie mówiąc o ironii :D

Gość gość
ta od niepicia i dawania glutenu co pisała 15,47 akurat ma rację, co wy tu wyskakujecie z jakimś glutenem pijaczki :)

Gość gość
Czyli kto w końcu jest patologią, ta co pije w ciąży czy ta co nie pije? Bo już się pogubiłam,..

Gość gość
Wiem, że kobieta karmiąca po wypiciu 1 piwa powinna odczekać z karmieniem ok 2 h, stężenie alko w mleku spada wraz ze stężeniem we krwi, nie piłam podczas karmienia, piszę to aby pokazać Wam, że nie ma jak odstawić płodu od pępowina na 2 h. Alkohol qnajłagodniejszym wypadku zaburza rytm dobowy dziecka a myślę, że lepiej mieć dobrze śpiąca dziecko. P.S jeślibędziecie pić lub jarać po urodzeniu, nie śpijcie z dzieckiem, będziecie mieć mocniejszy sen i możecie przydusić dzieciaka. Trzeźwej mamie łatwiej zachować czujność nawet gdy śpi..

Gość gość
"Pilam" to moze za duze slowo ;) ... moze 3 razy razy wypilam pol lampki czerwonego wina i lampke szampana na Sylwestra.

Gość gość
Dla mądraliny: Puszka piwa to 18 gram alkoholu etylowego 50 wódki ma 16 gram alkoholu etylowego. Czyli 1/4 piwa to 4,5 grama alkoholu etylowego .

Gość gość
mądralino powyżej, a teraz policz to samo, ale z 1/4 puszki radlera (moje pół szklanki, które deklarowałam)

Gość gość
Dziecko dostało....mało bo mało

Gość gość
Tylko patologia i hołota z nizin społecznych pije w ciąży.

Gość gość
Lekarze nie potrafią rozpoznać, że niemowlę było bite, kapują dopiero jak ma pękniętą czaszkę a Wy na słowo konowałom wierzycie w sprawie swoich brzuchów....heloł...

Gość gość
Tak a mi chcieli szczepić przeziębiona rocznika, a dopiero 3 alergolog powiedział mi, że przed szczepienie alergika warto 7 dni podawać lek antyhistaminowy...taki to Alfy i omega aha, pediatra żaden się o tym nie zająknä, no pediatra to nie alergolog a ginekolog to nie neurolog, więc może trochę dystansu wobec autorytetów

Gość gość
Zanieczyszczone powietrze, chemia w żywności, woda chlorowana, po co jeszcze truć własne dziecko alkoholem? Macie zdrowe dzieci? To się dopiero okaże. Po latach gdy będzie odstawać od innych w przedszkolu, będzie miało problemy w szkole z nauką. Nie wierzycie? W domach dziecka pełno takich dzieci. Popracujcie z nimi jako wolontariusze. Na pewno zmienicie zdanie.

Gość gość
Nic nie pilam. Jak pomyslalam ze przeleci do dziecka to mna telepalo...zadnych papierosow, nie moglam nawet przebywac w towarzystwie osoby palacej. Moze i mialam hopla ale dzieki temu mam zdrowe, radosne, inteligentne dziecko

nie wiem kto w ogóle założył taki wątek. NIE WIEM JAK MOŻNA PIĆ W CIĄŻY!

Gość gość
Ten temat założyła osoba, która szuka usprawiedliwienia dla swojego uzależnienia.

Myślę , że w ciąży można sobie odpuścić picie nawet niewielkiej ilości alkoholu. Nie trwa ona aż tak długo , żeby nie dało się wstrzymać :) Nie wiem czy słyszałyście ostatnio podawali , że robili badania wśród kobiet w ciąży i później wśród ich narodzonych dzieci. Wykryto , że nawet najmniejsza ilość alkoholu w ciąży jak 1 piwo może zaszkodzić dziecku w jego rozwoju. Jakby nie było niektóre matki piją całą ciąże i dziecko rodzi się zdrowe. Jednak podobno efekty picia w ciąży mogą pojawić się dopiero jak dziecko będzie większe.

Gość mama swego dziecka
Nie piłam i nie paliłam w ciązy. Moj lekarz każdą używkę kazał mi odrzucić natychmiast. Nie bede sie klocic jakim jest autorytetem, ale sadzilam ze ma racje i jestem zdania ze w ciazy nie powinno sie pic alkoholu. Nawet na smaka. Czym innym jest jedzenie- na które jak ktoś slłusznie napisał nie mamy wpływu. Ważna jest zdrowa dieta. Ja takiej sie trzymałam- nie oznacza to tych bajek o zaprzyjażnionych rolnikach. Każdy mądry człowiek wie, ze inaczej funkcjonuje łożysko przyjmujące alkohol , a inaczej jedzenie. Jedzenie nie dostaje sie w takim stopniu przetworzenia do krwioobiegu co alkohol. Porównywanie brania nospy i jej szkodliwosci... zalosne. Nospy nie bierze sie, od tak. W wypadku czynnosci skurczowej, jakis powiklan lekarz przepisuje w celu podtrzymania ciazy. A na co przepisuje sie alkohol? Tlumaczenie tego stresem... zamiast napic sie czy palic mozna wypic troszke meliski. Nie wiem czy 1,2,3 lyki alkoholu zaszkodza mojemu dziecku. Nie ma zadnych badan. Moze nie, ale czy warto ryzykowac? Nie ma dla mnie usprawiedliwienia na uzywki w czasie ciazy.