Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Piłyście w ciąży??

Polecane posty

Gość gość
żebyś mogła zadawać właśnie takie pytania :D nie palę, piję 1 filiżankę kawy dziennie, nie łykam ŻADNYCH tabletek oprócz witamin oraz mam zamiar wypić pół szklanki radlera od czasu do czasu, ale wg ciebie i tak jestem patologią która CHLA i jej dziecko urodzi się z FAS, nie mamy więc o czym rozmawiać

Gość gość
a czemu teraz twoje dziecko może pić alkohol przez pępowinę, a jak się urodzi to już nie PONAWIAM, czemu w życiu płodowym może, a potem już nie? przecież skoro to nic nie szkodzi, możesz sobie popijać podczas karmienia, będzie lepiej spało :D

Gość gość
Jak to nie masz wpływu?? Nie jedz chleba, bo zawiera gluten! Warzywa i owoce można kupować w ekologicznych sklepach! A nie w marketach.. Nie wychodź z domu to spalin nie będzie wdychać! Pij tylko wodę przegotowaną by dziecko nie musiało cukru pochłaniać. Zero słodyczy! Makaronów ani ziemniaków! Masz wybór i masz możliwość więc skorzystaj!

Gość gość
gość dziś >>> Odwracam pytatanie..! Dlaczego twoje dziecko teraz może pochłaniać cukry i gluten a jak się urodzi to mu tego nie podasz?

Gość gość
Nie jestem nawiedzoną ekolożką, ale nie piję alkoholu w ciąży. Tak samo jak unikam potraw typu tatar, serów z niepasteryzowanego mleka i rzuciłam palenie. A odpowiadajac na twoje pytanie - podam dziecku gluten, gdy skonczy kilka miesiecy i jego układ pokarmowy będzie już gotowy. O zgrozo, cukier również podam. Nie widzisz róznicy między zwykłym jedzeniem a alkoholem?

Gość gość
Przecież nikt ci jedna z drugą do geby alkoholu nie wlewal ani papierosa nie wsadzal skoro nie mialas na to ochoty wiec postaw se ołtarzyk przy wiejskiej kapliczce dla matki Polki anno Domini 2015 i odczep się od osób, które pociągnęły łyk piwa za zgodą lekarza prowadzącego. Oczywiście lekarze to nie Alfy i omegi, wiadomo, ale za to wiadomo ze wy jesteście! Tępe barachlo wszędzie widzi patologie tylko nie w odbiciu w lustrze. Jak mi takie babska działaja na nerwy! Jutro odpicuja się w zaboty i pójdą świecić jaja gdakajac o tym, że Malinowska juz 3 rok z rzędu z tym samym koszykiem przyszła a Kowalska najtańsza kielbase z biedronki świeci;)

Gość gość
czemu unikasz potraw typu tatar?

Gość gość
gość dziś X hahahahah 🖐️ Brawo !

Gość gość
patologia alkoholiczki bleee

Gość gość
Ale twoje dziecko W TEJ CHWILI jest za małe na gluten i cukry! W tej chwili może mu to zaszkodzić. To nie jest zwykłe jedzenie tylko szkodliwe dla tak małego organizmu!

Gość gość
nie pilam i nawet nie mialam takich dylematow czy pic czy nie pic, bo na co dzien nie przepadam za alkoholem, a piwa nie znoszę :P

Gość gość
Taaak ! Jesteśmy alkoholiczkami i wszystkie się zaraz zbierzemy i udamy na leczenie ! Bo kilka łyków piwa przez 9 miesięcy to zaawansowany alkoholizm a z tym nie ma żartów!

Gość gość
14.48 - pewnie myslisz ze blysnelas :D akurat ja mam w d***e koszyk Malinowskiej, wypowiedzialam sie tylko odnosnie picia a raczej niepicia. Smieszne jestescie obludnice, w ciazy pija, ale przy karmieniu to juz nie. A badzcie konsekwentne i na nocne karmnienia wypijcie chociaz radlerka. A "zgode lekarza prowadzacego" mozecie sobie wsadzic w .... Kilkanascie lat temu lekarze przepisywali kobietom szkodliwe leki uszkadzajace plod, zalecali tez wiele rzeczy od ktorych sie teraz odchodzi. W kazdym razie normalna matka dbajaca o zdrowie dziecka sama wie, co dobre i nie potrzebuje usprawiedliwienia lekarza, by zamoczyc pysk. Lekarzy gowno obchodza wasze dzieci, taka jest prawda, ale wy dalej sie rozgrzeszajcie.

Gość gość
A widzisz, po urodzeniu dziecka będzie jeszcze więcej produktów, których nie spożyję - np. rośliny strączkowe, bo mogą powodować kolki i wzdęcia, cytrusy i miód -bo mogą uczulić dziecko. A jednak w ciąży je spożywam. Łożysko jest swego rodzaju filtrem, który chroni dziecko, pierś nim nie jest. Z tych samych powodów wypiję kilka łyków piwa w ciąży, a karmiąc piersią tego nie zrobię.

Gość gość
W tej chwili? :D w tej chwili moje dziecko ma 2 lata i od dawna je i gluten, i cukier. Ale na alkohol nadal jest za male. A tatara unikalam ze wzgledu na toksoplazmoze, ale o tym na pewno wiesz.

Gość gość
Jeśli ginekolog powiedział, że alkohol w ciąży nawet w małych ilościach nie zaszkodzi, to najwyższy czas zmienić lekarza.

Gość gość
i myslisz, ze lozysko ochroni twoje dziecko przed ewentualnymi uszkodzeniami wynikajacymi z picia alkoholu? tak naprawde nie wiemy, jaka ilosc alkoholu wplywa na fas ani w jakim okresie zycia plodowego. W kazdym razie szczerze ci zycze zdrowego dziecka.

Gość gość
A ja wcinam tatary aż mi się uszy trzęsą :) Strasznie mi ciebie szkoda, że nie możesz go jeść :(

Gość gość
Uwielbiam jak niedouczone babska uważają się za mądrzejsze od lekarzy :D Dzięki takim idiotką właśnie powstała moda na nieszczepienie :D Powinnyście dostać dyplom lekarski i to bez studiów czy egzaminów. Należy wam się.

Gość gość
Gościu 14.40 szanuję to co warte szacunku, kobieta która podaję alkohol i fajki dziecku to głupia c...a, no chyba że to tylko płód a nie dziecko :D. Któraś z tu obecnych rozpisywał się o szacunku a jednak komentuje moje dziecko...No no, to klasa pani Dulskiej. Gość 14.53 nie zrozumieją...lekarz to pan i władca, nie łapią, że to nie on zajmuje się dzieckiem po urodzeniu....no i ciekaw, dlaczego w książeczce zdrowia dziecka, są pytania o fajne i alkohol. Idę porozmawiać o poezji i filozofii, tam nie trzeba kląć a i rozmówcy bystrzejsi ;)

Gość gość
Mi nie jest szkoda, bo i tak za tatarem nie przepadalam. Ale tobie zycze smacznego, popij piwkiem, lepiej sie przyjmie.

Gość gość
"i myslisz, ze lozysko ochroni twoje dziecko przed ewentualnymi uszkodzeniami wynikajacymi z picia alkoholu?" xxx tak, myślę, że ochroni mówimy tu o kilku łykach raz na - powiedzmy - 2 tygodnie sądzę że szkodliwość tych 3 łyków jest mniejsza niż 1 nospy, której nie spożywam w ogóle

Gość gość
wlasnie, a w ksiazeczce zdrowia zadna wyzwolona mamusia sie nie przyzna, ze "za zgoda lekarza prowadzacego" pila i palila, ciekawe czemu? No chyba, ze w ksiazeczce waszego dziecka pojawi sie jednak ta informacja??

Gość gość
Kto powiedział, że nie szczepię?? A nie zastanawiałaś się, dlaczego ludzie stracili zaufanie do lekarzy?

Gość gość
no i idą w zaparte a u mnie w gabinecie plakat wisiał jak byk W CIĄŻY NIE MOŻNA PIC NAWET NIEWIELKIEJ ILOŚĆI ALKOHOLU bo szkodzi a im ginekolog zalecił kawę pifko papieroska bo nerwy są gorsze no uśmiałam się do łez tłumaczcie sobie dziewczynki tłumaczcie że wolno tak tak

Gość gość
wy jesteście jednak p.o.p*****************e - ja wciąż piszę o ilościach śladowych a jakaś idiotka: "popij piwkiem" - kobieto, CAŁE piwo to ja wypiłam w październiku, w ciążę zaszłam w grudniu! nieważne, tak nie da się rozmawiać...

Gość gość
Jak to... Łożysko chroni? A jak dziecko dostaje papu, ach jest taka rurka którä łączy je z organizmem matki i ta rurka ma filtr przeciwalkoholowo-nikotynowy :D

Gość gość
podam jeszcze jeden przyklad: kolezanka palila, gdy zaszla w ciaze lekarz powiedzial, ze nie musi rzucac, bo przeciez dziecko dostanie szoku. To ja nie konczac medycyny pytam: jak zarodek kilkutygodniowy, ktory nie ma wyksztalconego ukladu nerwowego moze odczuc nagly brak nikotyny? czy nie wiekszy jej brak odczuje dziecko urodzone po 9 msc i przez cala ciaze konsekwentnie trute nikotyna i substancjami smolistymi? tacy sa wlasnie niektorzy lekarze. Madry ginekolog radzi rzucic jak najszybciej.

Gość gość
14:53 no właśnie potwierdzasz mój stereotyp matki Polki z kafeterii:) Więcej mi się nie chce gadać ale tylko dodam, że na świecie są różne trendy w prowadzeniu ciazy i karmieniu niemowlaka i tak! jest tam mowa:) o małych ilościach słabego alkoholu w czasie karmienia! Szok! a tysięczne pokolenie dzieci zyje i ma się dobrze. PS. jak tak Cię martwi los cudzych dzieci to może zapisz się na wolontariat do domu dziecka? Ale zdaje się, że gdakac i madrzyć się na kafeferii jest łatwiej?:)

Gość gość
15.02 to machnij śladowe ilości polonu: D