Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca na czarno

Polecane posty

Gość gość

słuchajcie, nie wiem co zrobić. Szukam pracy, byłam ostatnio na rozmowie, wszystko pięknie ładnie, praca super, z cyklu tych kreatywnych i rozwojowych, ALE facet powiedział, że przez pierwszy czas, okres probny to on nie będzie ze mną zawierał żadnej umowy, obowiązywać nas będzie tylko umowa ustna, tzn. na czarno. No i nie wiem co robić, bo z jednej strony praca mi się bardzo podoba, mogę się wieeeleee nauczyć a drugiej... no właśnie. Co o tym myślicie? No bo jak jadąc nawet rowerem do tej właśnie pracy potrąci mnie samochód to kto zapłaci za lecznie..? Przecież nie on. No i psuję rynek czymś takim, bo dla mnie to żadna korzyść oprócz pracy. Pomóżcie!

Zarejestruj się w PUP-ie, to będziesz miała ubezpieczenie. A facet niech Ci płaci dniówkę, bo później może być trudno wyegzekwować pieniądze. To znaczy, jeśli chcesz podjąć tę pracę z jakiegoś powodu.

Gość gość
nie mam wyjścia zaszłam w ciaże i musze zarobić na skrobankę. przecież nie mogę liczyć na rodziców

Gość gość
eeejjj, bez podszywów :P zależy mi na robocie bo to rozwijające zajęcie, po tym "okresie próbnym" bedę miała normalną umowę o pracę, tak powiedział. A płaci tygodniówki. Ponoć. Jeszcze nie wiem.

Gość gość
praca na czarno to praca kominiarza :P