Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ziom119

nie wiem co mi dolega

Polecane posty

POMOCY! Ostatnio czuję się masakrycznie. Jestem ciągle zmęczona (niezależnie od tego czy śpię 8 czy 12 godzin -w pierwszym przypadku jestem"nie do życia" i poprostu zasypiam na lekcjach),ospała,boli mnie głowa,jednego dnia mam ogromny apetyt,a drugiego wcale w tym ogromne "pożadanie" czegos slodkiego.Natomiast kiedy juz to skosztuje czuje sie jeszcze gorzej! Dodam jeszcze ze od dłuższego czasu mam problemy z koncentracją i zapamiętywaniem( głównie kiedy próbuję się uczyć),a także ranne mdłości,częste bóle mięśni i ogólne osłabienie. Występuje także tzw"cięzkie oddychanie"(albo cięzko złapać mi oddech albo podczas oddychania bolą mnie pluca lub ich okolice a w szczególności żebra). Serce nagle zaczyna mi szybciej walić po czym zwalnia. A w dodatku mam częste uczucie bezużyteczności i smutku. Objawy te uniemożliwiają mi normalne funkcjonowanie. Proszę o szybką pomoc!

Gość gość
ziomek, witaj w klubie smiertelnikow i kandydatow do udrozniania przegrody nosowej ;) (od razu mowie, ze zabieg BOLI) Cierpisz na bezdech senny, nie musisz o tym wcale zdawac sobie sprawy. Idz do laryngologa i cierp, bol jest nieopisany... ale pomaga. 1 dzien, przebijanie sie przez przegrode nosowa, 3 dzien, wycinanie migdalow, 4 dzien czyszczenie zatok IGLA, ktora jest dluzsza niz przecietny penis

Gość gość
Na początek zrób podstawowe badania,to nigdy nie zaszkodzi.Jeśli chodzi o smutek i poczucie bezużyteczności,to może jest to depresja?

To są klasyczne objawy nerwicy - możesz mi wierzyć, że wtedy boli dosłownie wszystko i są to realne bóle, a nie jakieś urojenia. Duszności, "ból serca", mięśnie, głowa, uczucie niepokoju. Często też występuje przekonanie, że jest się na coś ciężkiego chorym. Borykam się z tym od jakiegoś czasu. Póki nie przesłania Ci to całkowicie normalnego funkcjonowania, polecam brać coś na uspokojenie - Nervoton na przykład, do tego herbatki ziołowe i robienie w ciągu dnia fajnych rzeczy. Ludzie często lekceważą nerwicę, nic gorszego - to paskudna choroba i trzeba działać natychmiast. Wycisz się, uspokój, a zobaczysz, że wszystko minie i będziesz się czuć jak nowo narodzona. I jeszcze dodam - nerwica NIE MUSI mieć przyczyn, często jest to choroba bez żadnego powodu. Więc to, że wydaje Ci się, że nie masz czym się stresować, nie jest żadną podstawą do wykluczenia nerwicy.

Gość XandraW
Nerwica nerwicą, ale uważam że najpierw powinno sie wykluczyć inne choroby, które moga dawać opisane przez autorkę tematu objawy, takie jak choćby niedoczynność tarczycy w której wystepuje ospalosc, zmeczenie, zaburzenia koncentracji. Moze zauwazylas u siebie jakies inne objawy np tycie, biegunki, zaparcia, suchosc skory? Na twoim miejscu w pierwszej kolejnosci zaczelabym od podstawowych badan - morfologia z OB i rozmazem, lipidogram, poziom glukozy i zelaza a takze badan w kierunku chorob tarczycy chocby samo TSH. To powinno coś rozjaśnić :)

@XandraW możesz mieć rację ponieważ toważyszy mi ostatnio suchość skóry i zaparcia

Gość gość
udaj sie do lekarza, moze to depresja...?

Gość gość
typowe objawy niedoczynnosci tarczycy, ale poniewaz nie jestem lekarzem nie bede stawiac diagnozy. Klania sie badanie krwi.....

Gość gość
Może potrzebujesz kogoś czegoś. Może to być na tle psychicznym . Kiedyś czytałam Pismo Swięte to przestawała mnie boleć głowa. To była moja nadzieja na jakieś życie. Teraz kiedy jestem z chłopakiem i wszystko jest pod kontrolą czuję się dobrze

Gość gość
kup sobie w aptece magnez i bierz zalecane dawki.

Gość gość
Zrób podstawowe badania. Ja miałam bardzo podobnie i wyszła nerwica a tak jestem zdrowa jak ryba.

Szukając odpowiedzi na Twoje pytanie w Internecie zaraz dowiesz się, że masz depresję, nerwicę, torbiele na jajnikach, niedoczynność tarczycy i guza w lewej piersi :D Polecam zadać to samo pytanie lekarzowi rodzinnemu :)

Gość gość
...masz problem z tarczycą wszystkie podane objawy na to wskazują zrób badanie z krwi tsh, lh,, FT4, FT3, usg-- i udaj się do lekarza od chorób tarczycy.

Gość gość
BADANIA BADANIA , LEKARZ I LEKARZ

Gość gość
Wole jednak iśc na wizytę niż się kontaktować internetowo. Chociaż ostatnio przez moje dolegliwości lekarze nie wiedzieli co mi jest i dopiero po tym jak się przebadałam za pomocą mezatora wyszło jakich pierwiastków brakuje mi w organizmie.