Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmieszana dziewczyna

dobry ale ... niemadry?

Polecane posty

Jakis czas temu poznalam faceta. Jest bardzo dobrym czlowiekiem, opinie o tym panu slyszalam bardzo pochlebne. Widac, ze ma serce dobre i istnieje male prawdopodobienstwo, ze skrzywdzi. Z tym, ze ow facet nie grzeszy hmm.. wiedza? Ot taki prosty chlopak. Pracowity, widac, ze dobrze sobie radzi, funkcjonuje w tym dziwnym swiecie. Robi okrutne bledy ortograficzne. Czasami az oczy bola od czytania jego wiadomosci. I tak sie zastanawiam czy jestem w stanie te niedociagniecia przetrawic. Dalybyscie rade byc z czlowiekiem, ktory choc jest dobry, to wiedza nie grzeszy?

Gość gość
A ty zamierzasz czytać jego książki czy sie z nim piep/szyć? Jeśli to drugie to sprawdź jego kotasa a nie ortografię ;)

on jest zbyt dobry by mi krzywdę Kotasem chciał zrobić

Gość gość
ile ma lat? czym się zajmuje? Co to za dziwne środowisko w którym się obraca?

Gość gość
ja bym nie dała rady :)

błędy ortograficzne ??? czy ktoś w tych czasach ma z nimi problem? przecież w każdym edytorze tekstu lub na forum jest opcja sprawdzania pisowni, a wyrazy z błędami ortograficznymi są podkreślane na czerwono. I to nie świadczy o wiedzy człowieka.

Gość gość
ale zanizasz swoje wymagania... nie chciałabym miec inteligentnego faceta?

Gość gość
Zanim go skreśli8lmy dowiedzmy się czym się zajmuje, gdzie pracuje ile ma lat, możliwe że jest to do skorygowania.

Gość gość
Będziesz z nim rozmawiać i będą bolały Cię jego błędy ortograficzne?

jest śmieciarzem. na obiedzie u moich rodziców nagle w dwa palce scisnął swój wielki rozdłubany nos i smarknął i rzekł przy rodzicach nie chcesz leżec w nosie leż na szosie i smarknął na podłogę. aleśmy się uśmieli....

Dziwny swiat, tzn Anglia. A chlopak pochodzi z polskiej wsi. Ale jest taki czuly, dobry dla mnie... uhhh... ciezko sie oprzec, bo przytula z takim uczuciem i zaangazowaniem, ze az sie rozplywam. I coz tu zrobic? :O Czemu nie moze byc latwiej....

Gość gość
Cóż - jeśli jest tak dobry, że nawet kotasem nie chce cię poczęstować - to raczej marna perspektywa :(

Gość gość
Może być dyalektykiem, ale to nie wyjaśnia dlaczego nie włączył sprawdzania błędów. Jak jego niedociągniecia mają związek z ogólną głupota, czyli nic nie wie, nie rozumie i wszystko trzeba tłumaczyć to nie dałabym rady.

Gość gość
Anglia nie jest dziwnym światem. Mieszka tam na stałe? Jest wiele możliwości poza smsami do kontaktu, użyjcie choćby skypa. Ile ma lat? I kim jest z zawodu? Jest duża różnica miedzy błędami 20 a 35 latka.

Ma okolo 30 lat, pracuje na magazynie... Ze smieciarzem to podszyw. Jesli chodzi o bledy ort: pisze mi smsy, nie ma wlaczonego slownika i takie kwiatki wychodza. Ostatnio napisal MUJ przez u otwarte ...

Gość gość
Poznałam ostatnio takiego Pawła z Anglii, oj było to samo hehehe

Gość gość
Oj-tam. Pomyliło mu sie M z H. Wielkie halo ;)

Nie widze ogolnych brakow w jego logicznym mysleniu. Jak sie z nim rozmawia, to jest ok. Moze nie przebiera milionem slow jak polonisci, ale normalnie sie wyslawia, normalnie rozmawia. Mieszka w Anglii, pracuje, po angielsku tez sie dogada.

ale CHÓJ już napisał przez kreskowane. alfanabeta jest razi mnie to

Gość gość
Nie rozumie, jest w Anglii, ale Cie przytula? Coś namieszałaś. Może być dyslektykiem, a może być po prostu głupi jak but. Jego rodzina może być głupia jak but. Nie przekonasz się jak nie sprawdzisz. Dobre serce, to często niezła przykrywka na początku znajomości.

zmieszana dziewczyna dziś ale CH*J już napisał przez kreskowane. alfanabeta jest razi mnie to X PODSZYW :O

Gość zaplakana emigrantka
Oboje mieszkamy w Anglii. Tutaj sie poznalismy, jakies pare miesiecy temu.

Gość gość
Powiem Ci tak, skoro jest w Anglii i zarabia to plus dla niego, skoro robi milion błędów plus się zmniejsza. Zastanów się czy chcesz faceta który zarabia i dba czy takiego który zarabia, dba i potrafi składnie napisać zdanie. Spotykałam sie kiedyś z facetem, który gdy używałam jakiegoś mądrego słowa stwierdzał : a gdzie już to wyczytałaś. Starałam się mówić w 'jego jezyku' więc uznał mnie za głupią :D

Gość gość
Typowy dyslektyk, a rodzice pewnie zanuedbali. Poza tym rozmawiaj z nim dużo, bo może się okazać, że poza tematami o pogodzie nie znajdziecie wspólnego języka

Gość gość
Słuchaj przyjrzyj się jemu uważnie, na pewno ma konto na jakimś portalu, przejrzyj wpisy, zobacz czy zawsze tak razi błędami, zobacz jakich ma znajomych. Jak rozmawiacie na portalach też robi takie błędy? tam wyłapuje błey od razu, jeśli nawet tego nie zmienia to dyslektyk i tyle. Tylko niestety biedy w pisaniu idą często w parze z błędami w myśleniu.

Tez obstawiam dyslekcje :O Bo zeby napisac MUJ w ten sposob, to juz naprawde musi byc cos na rzeczy... Znalezc faceta, ktory dba, zarabia, poprawnie pisze, szanuje, kocha, nie zdradza, nie krzywdzi wowowowow wiecie, ze to cholernie ciezkie :O wcale nie jest latwo na obczyznie znalezc faceta idealnego. A w ogole istnieja tacy?...

Gość gość
przerażająca jest ta tolerancja na błędy językowe :( Kto nie szanuje jązyka ojczystego sam nie zasługuje na szacunek - wyjątkiem jest oczywiście dysleksja

albo pisze mi smsa "i will fack yu tonigt" :(

Gość gość
No niestety masz rację, jeśli za granicą mieszkacie na stałe, znalezienie takiego faceta graniczy z cudem. Ale nie zaniżaj poprzeczki z desperacji, że nikogo nie znajdziesz. Przy ludziach odzywa się składnie, normalnie?