Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddddaasasa

Ciśnienie a zepsuty sprzęt

Polecane posty

Gość dddddaasasa

Witam, mam takie pytanie. Dziś mierzyłam sobie ciśnienie w aptece profesjonalnym sprzętem. Do pomiaru dochodziło aż 4 razy, bo sprzęt nie chciał współpracować. Gdy już się udało, pokazał ciśnienie 190/160 a puls 26. Zawsze byłam niskociśnieniowcem, czy to możliwe? Dodam, że Panu przede mną pokazało 220/130. Pomóżcie, mam dopiero 19 lat.

Gość miki

Nam  służy bezawaryjnie i wygodnie ten Simple. Budowa i funkcje generalnie ma proste, nie jest to jakiś super zaawansowany technologicznie ciśnieniomierz który poda pogodę na Seszelach ale do regularnego medycznego pomiaru nadaje się jak najbardziej. :)

Gość Ewa

Generalnie, nie wierzylabym sprzetowi który dopiero po 4 próbach zadzialal. Apteka powinna go wymienic. Na Twoim miejscu kupilabym prosty w obsludze, nowy elektroniczny sprzet do mierzenia cisnienia albo poszla do innej apteki. Jesli chodzi o Twoj wynik, to jest jak na Twój wiek jest malo wiarygodny

Gość tttt

Ja z kolei ciśnieniomierz Easy Med mam już blisko rok i też mogę go podpowiedzieć. Prosty, nieduży, poręczny, mobilny. Jeśli ktoś wie że będzie często musiał zabierać ciśnieniomierz ze sobą z domu to ten wariant myślę, że powinien zdać egzamin w terenie. Nie waży dużo, mankiet nie uwiera w ramię.