Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy sieć Play miała prawo do odmówienia podpisania ze mną umowy?

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj, z nadzieją, iż uda mi się uzyskać internet i laptop w wyżej wymienionej sieci udałam się do salonu z dokumentem o moich dochodach (jeden z tych koniecznych do potwiedzenia mojej wypłacalności), lecz Pan na starcie poinformował mnie, że mój wiek nie pozwala na podpisanie umowy... czuję się odrobinę urażona bo mając 19 lat mam pełną zdolność prawną. Mieszkam sama, zarabiam na siebie, otrzymując dodatkową rentę po rodzicu..

Gość gość
A od jak dawna na siebie pracujesz ? Może miał na myśli że nie masz do końca ustabilizowanej sytuacji zawodowej ?

Gość gość
Według regulaminów, musiałam przynieść zaświadczenie o otrzymywaniu renty rodzinnej, tak też zrobiłam. Pan zerknał tylko na mój dowód osobisty i skwitował jedynie tak jak wcześniej mówiłam - min. 21 lat

Coś mi wydaje się, ze renta po rodzicu, należy Ci się do czasu zakończenia nauki i jako taka nie jest traktowana, jako wiarygodne (stabilne) źródło dochodu. Również Twoja praca, to zapewne zlecenie, które może zostać w każdej chwili zerwane. Pocieszę Cię :D. Kiedyś miałem firmę obracającą rocznie milionami złotych, a wg banku nie byłem wiarygodny, bo dochód uzyskiwałem jedynie raz w roku (za cały rok). Kiedyś musiałem wziąć kilkanaście tysięcy kredytu na kolegę, zarabiającego niewiele ponad najniższą krajową :(.