Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki antykoncepcyjne dla 17 latki (wizyta bez rodziców)

Polecane posty

Gość gość

Witam, dodaje temat raz jeszcze, ponieważ wyskakuje mi błąd, że nie dodało. Mam 17 lat, jestem dziewicą, od 13 roku życia miewam miesiączki, lecz wciąż są nieregularne i również bolesne. Mam chłopaka starszego ode mnie, znamy się kilka lat, jesteśmy razem od roku. Chciałabym przeżyć swój pierwszy raz, ale nurtuje mnie pojawiające się zwykle pytanie CO JAK ZAJDĘ W CIĄZE Ucze się i zamierzam dalej się uczyć, nie ufam prezerwatywom, globulki odstawiam... chodzi mi o tabletki antykoncepcyjne, zamierzam wybrać się do ginekologa prywatnie, musze iśc z rodzicem jesli chce dostać recepte? Wiadomo, nie z kazdym rodzicem da sie porozmawiac na pewne tematy, a ja wole sie zabezpieczyc, znam prawo i wiem ze od 18 lat.... ale słysałam ze lekarze przepisują, co o tym myślicie?

Gość gość
z tego co ja wiem, to mozna chodzic samemu do lekarza po ukonczeniu 15rż, tak jest u mniej w przychodni, wisi ogloszenie ze młodziez poniżej 15rż zglasza sie do lekarza z rodzicem lub opiekunem prawnym, lekarz prywatnie powinien ci dac recepte, zalezy na kogo trafisz

Gość gość
Idz sama, lekarz napewno przypisze ci tabletki bez problemu. Ale nie spiesz sie dziewczyno,poczekaj na kogos wartosciowego. Super ze pomyslalas o bezpiecznym zabezpieczeniu. wiele dziewczyn tego nie robi a potem placz i lzy bo ciaza..

Gość gość
Dziekuję bardzo, bardzo dobrze przemyślałam decyzję, myślę o tym od dłuższego czasu, ale bardzo bardzo ostrożna chce być w związku z tym dużo czytam, ale porada ginekologa to jednak najwiekszy skarb, bardzo dziekuję