Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile razy chodzicie w jednych skarpetkach zanim je wyrzucicie?!

Polecane posty

Gość gość

kochani, nie musicie odpowiadać wystarczy, że weszliście

>>>ile razy chodzicie w jednych skarpetkach zanim je wyrzucicie?!<<< W odróżnieniu od Ciebie PRZYGŁUPIE :D :D :D x my MAMY PRALKI :D :D :D x i potrafimy z nich korzystać :D :D :D.

Gość gość
misio biedaku ja skarpetek nie piore wyrzucam po dniu i kupuje nowe. ty zabiedzony onanisto musisz prać bo za co kupisz nowe ?

Gość gość
w odróżnieniu od ciebie, my potrafimy zauważyć, że po jakimś skarpetki się mechacą, dziurawią i ścierają w pewnych miejscach. dodatkowo również jesteśmy za tym, aby takich skarpetek zmechaconych, podziurawionych lub wytartych nie zakładać więcej, nawet jeśli są wyprane i pachnące. ale to trzeba mieć coś więcej niż samą pralkę, najprawdopodobniej to coś w sobie.

>>>w odróżnieniu od ciebie, my potrafimy zauważyć, że po jakimś skarpetki się mechacą, dziurawią i ścierają w pewnych miejscach. dodatkowo również jesteśmy za tym, aby takich skarpetek zmechaconych, podziurawionych lub wytartych nie zakładać więcej, nawet jeśli są wyprane i pachnące. ale to trzeba mieć coś więcej niż samą pralkę, najprawdopodobniej to coś w sobie.<<< Autor tematu zakłada, że raz kupione skarpetki nosi codziennie, aż doprowadzi je do stanu "skarpetek na dotarciu" :D. Dobrze, że nie czeka aż przegniją i same od stóp odpadną :D.

Gość gość
autor tematu pyta ile razy, a nie jak długo bez żadnej przerwy. ktoś tu ma problemy z rozumieniem tego, co czyta

>>>misio biedaku ja skarpetek nie piore wyrzucam po dniu i kupuje nowe. <<< A ja jestem leniwy :D x i w odróżnieniu od Ciebie, nie mam ochoty biegać codziennie do sklepu po nowe skarpetki. x Poza tym dobre i wygodne skarpetki, wcale nie jest łatwo kupić, więc wolę je wyprać, niż stracić dzień, na szukanie nowych. Jednorazowo piorę 100...200 skarpet, więc mam i pewien zapas, a takie pranie zapewnia mi miesiąc chodzenia w czystości :).

>>>autor tematu pyta ile razy, a nie jak długo bez żadnej przerwy. ktoś tu ma problemy z rozumieniem tego, co czyta<<< Masz rację :D :D :D. x Niektórzy nie rozumieją, sensu słowa pisanego x zwłaszcza tego w pierwszym poście autora zapisanego :D :D :D.

Gość gość
a gdzie przechowujesz te śmierdzące skarpetki aż przez 50 dni? mam nadzieję, że to pomieszczenie jest wietrzone

200 skarpetek, misiu...? Nie mam pojęcia. Są dość dobre jakościowo, antypotowe, z bawełny albo bambusa z nanosrebrem. Pewnie parę miesięcy.

>>>a gdzie przechowujesz te śmierdzące skarpetki aż przez 50 dni? mam nadzieję, że to pomieszczenie jest wietrzone<<< W foliowej torbie :). x Poza tym, jak używa się dobrych skórzanych butów, to stopy nie śmierdzą :).

Gość gość
W foliowej torbie usmiech.gif . To ty wzorem Pasteura pleśń na penicylinę hodujesz? Ja tam noszę aż się połamią:D

>>>200 skarpetek, misiu...?<<< W sumie to takie 3 zestawy po 100...200 sztuk. Jak znajduję coś wygodnego i estetycznego, to kupuję zazwyczaj w dużych ilościach. Gdy padła mi pralka, to czysta bielizna (noszona po jednym dniu), skończyła mi się po dwóch miesiącach :D.

>>>W foliowej torbie usmiech.gif . To ty wzorem Pasteura pleśń na penicylinę hodujesz?<<< Jakoś nigdy nic nie pleśniało. Wieczorem idą do wora, a rano wyjmuję nowe z szuflady. Gdy szuflada (któraś z czterech :D ) świeci pustkami, wtedy robię pranie.

Gość gość
misio chwalac się wydales się ze robisz w pralni. i podkradasz skarpetki klientów. już się nie wytlumaczysz

Gość gość
Aż się nie zrobi dziura.

Wszystko masz w takich ilościach? Ja mam jedną szafę z ubraniami :P Dwie szuflady: jedna na majtki, druga na skarpetki.

Jedyna pralnia o którą mnie kiedys podejrzewali, to pralnia brudnych pieniędzy :D ;D :D. x Skarpetki warto prać osobno, bo wtedy lepiej "wędrują" sobie po bębnie pralki. x Dobrze jest też ich nie odwirowywać. Odwirowywanie szkodzi skarpetkom (zwłaszcza ich gumkom).

>>>Wszystko masz w takich ilościach?<<< Jak likwidowali Adlera, to dziewczyny zadzwoniły i kupiłem mały zapasik koszul w moim rozmiarze :). Wg faktury było ich 69 :D :D :D - fajna liczba :D.

Gość gość
oj kiedyś jeszcze będziesz płakał jak ci przez gumkę w skarpetce nogi opuchną

>>>oj kiedyś jeszcze będziesz płakał jak ci przez gumkę w skarpetce nogi opuchną<<< Dlatego mówię, że ciężko znaleźć dobre, wygodne i estetyczne skarpety. Ja mam kilka firm (zależnie od półki cenowej), do których mam zaufanie. I to nie jest prawda, że droższe skarpetki zawsze są lepsze.

>>>Staram się mieć jak najmniej rzeczy.<<< Ja też, ale z powodu pracy nie mam czasu na cerowanie, przyszywanie guzików, czy codzienne pranie. Zdarzało się, że w czasie jednego dnia musiałem 3 razy koszulę zmienić. Najbardziej cierpiały krawaty i te musiały w śmietniku lądować :(. x >>>Wszystkie koszule nosisz?<<< Z tamtych zostało jeszcze kilka. Noszę je przy spodziewanych pracach fizycznych. x >>>W ilu kolorach są?<<< Te z Adlera były w sześciu. Egzemplarze, które dotrwały do dzisiaj, nadal mają ładny, niesprany kolor. Co Wółczanka, to Wółczanka :) :) :). Nie lubię białych koszul :(.

Gość gość
Jak siedze w domu przed kompem caly dzien w pizamie, to chodze w skarpetkach nawet i dwa dni. Zwykle jednak po 1 dniu wywalam do prania.

Misiu, przecież to pralka pierze, wystarczy rozwiesić, wkład pracy to max 15min... Guzik trzeba przyszyć sporadycznie, mi się coś obrywa po roku noszenia (albo i więcej) - podobnie z cerowaniem (jak są większe dziury, daję sobie spokój). Ty się po prostu lubisz ubierać :P Tak myślałem. Ja mam wszystko w 3-ech kolorach i spokój :D

>>>Misiu, przecież to pralka pierze, wystarczy rozwiesić, wkład pracy to max 15min... <<< Jak wieszasz np. tytułowe skarpetki, to każdą musisz lekko z wody wycisnąć, włożyć do niej dłoń, by się nie sklejała i dopiero wywiesić. W sumie wywieszenie 100...200 skarpet zajmuje mi ponad godzinę. x >>>Ty się po prostu lubisz ubierać Tak myślałem. Ja mam wszystko w 3-ech kolorach i spokój <<< Ja jestem estetą :). Nie uznaję ciągłej zmiany ciuchów, ale dbam, by wszystko co noszę, było ze sobą zgrane i dobrze harmonizowało pod względem koloru, połysku itp. Np. koszule Wółczanki miały piękne, żywe kolory i nie musiałem uzupełniać ich krawatem. Teraz za Wółczankę w moim rozmiarze wołają 2,5 stówy, więc jako biedny człek, noszę inne koszule, do których krawat w intensywnym kolorze, jest niezbędny. Nie jestem gejem, ale nie wstydzę się założyć wściekle różowego krawata, do matowej, czarnej koszuli :).

200 skarpetek też bym tyle wieszał :P Też jestem estetą. Dlatego mam ubrania w 3-ech kolorach i prawie wszystkie zestawy do siebie pasują :P Ja wolę sobie kupić kilka droższych koszul (oczywiście w dobrym gatunku) niż dużą ilość tanich. Nie niszczą się, nie mechacą, nie odkształcają po praniu. Problem jest tylko z jedwabiem, bo musisz prać ręcznie w szamponie do włosów :P Ja jestem gejem i nie znoszę różowego, więc nie popadaj w stereotypy.

>>>Ja jestem gejem i nie znoszę różowego, więc nie popadaj w stereotypy.<<< Wiem kim jesteś, a stereotypu użyłem świadomie, by pokreślić swoje podejście do ubioru. To nie było personalnie skierowane do Ciebie :).

>>>Ja wolę sobie kupić kilka droższych koszul (oczywiście w dobrym gatunku) niż dużą ilość tanich.<<< Tania koszula w moim rozmiarze kosztuje przynajmniej stówę :(. W pracy musiałem często być najpierw elegancki w urzędzie, a potem ładować towar do wozu. Koszule na tym cierpią, a przebrać się nie miałem czasu :(.