Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wolf 12

Czy warto popełnić samobójstwo

Polecane posty

Gość Wolf 12

A więc mam 22 lat i zawsze byłem sam nigdy nie miałem przyjaciół ani dziewczyny wogóle całe moje życie to kupa syfu ojca widziałem tylko raz przyjechał tylko by za pytać czy ma dalej płaci alimenty ojczym traktował mnie gorzej niż psa a i w szkole byłem traktowany jak śmiec tylko dlatego że nie pochodzi z bogatej szczerze mówiąc nawet nie wiem po co to pisze chyba tylko po to że by ktoś mógł się że mnie po śmiać moje życie już dawno straciło sens w końcu co to za życie bez miłość często zastanawiam się czy poprostu tego nie zakończyć na świecie setki tysięcy ludzi umiera w wypadkach a ja musze dalej tkwić tutaj w świecie bez nadziei i bez miłość nie wiem czy ktoś zechce odczytać ten tekst do końca dziękuje tym którzy to zrobią i przeprasza że zmarnowałem wasz ceny czas

Gość Lalunija
Nie warto, skzoda zycia i tak umrzesz. Zostan z ciekawości:) Jako osoba ze zdiagnozowaną silną depresją, po 3 próbach samoboj., mam dla ciebie rade, która u mnie się sprawdza od ponad 2 miesięcy: postaw sobie 10 celow, roznej wagi, to nie musi byc cos wielkiego, ale tez nie cel typu: umyje sie albo posprzątam. Chodzi raczej o zapełnienie tym dnia i czekanie na odpowiedz od kogos, komu przez swoje zadanie zadaliśmy robotę.. Ja np. skladam CV i gdy dzownią, chodze na spotkania z roznym skutkiemusmiech.gif (jestem wywalona z 3 pracusmiech.gif ) Nic sobie z tego nie robie, przestałam cierpieć-brnę dalej, w nowe sytuacje... To działa! Na 10 zadań u mnie, 9 odpowiedzi jest negat., wiec wtedy robie 20 zadań, wowczas 18 jest negatyw. (tylko) a 2 pozytw. i mam sie czego trzymac. I jeszcze jedna uwaga: wychodzisz z domu raz dziennie z zadaniem. Ja mam takie: kupic sobie bluzke zaniesc wniosek do urzedu pojechac na uczelnie i zapytac o cos, zamiast telefonowac, wtedy mnie tak latwo nie zleją, 1 male zadanie na zewnątrz. Jutro np. jadę po wniosek i informacje. To jest poważne zadanie. Ide tez do lekarza, do którego cudem sie zapisałam..... ide tez zareklamować zegarek mam w planaCH pojechanie do ZUSu po informacje. Takie sztuczne zabieganie zawsze wywołuje jakis efekt w świecie zewnętrznym. Konfrontuje cie z innymi, którzy muszą sie do tego ustosunkowac, a swiat zewntrzy w tym naszym wewntrznym to wazne polaczenie.

Gość gość
Nie rób tego. Przytulam 🌻.

Gość Lalunija
I pewnie nie wiesz, ale inni maja gorzej... w naszym kraju to standard nie miec ojca, a ojczyma. Sama mialam:)))))))) Ludzie maja przerąbane, a jednak nie mowia tego na glos, ale uwierz, że tak jest....

Gość gość
Lalunija bierzesz coś teraz na depresję jeśli mogę zapytać ?

Gość Lalunija
Nie moge ciagle czegos brać. Musze z tego wyjsc o wlasnych silach. Nigdy pewnie nie bede zdrowa, ale tylko ja moge siebie uratować. Zaden lekarz tego za mnie nie ozrbi. Latwo sie psychotropy przpeisuje, ale terpaii juz nie, bo kosztuje.... Jestem sama dla siebie wyzwoleniem i katem. Staram sie byc dobra dla siebie, jakbym byla swoja przyjaciolką...

Gość gość
Czy warto? To jest pytanie. Jak wybierzesz tę drogę to napisz później czy było czy nie było.

Gość Wolf 12
Ale po co żyć skoro życie nie ma sensu całe życie wspinam się pod na górę a gdy już widze szczyt to spadam i wszystko zaczyna się od początku być może bóg jeśli oczywiście istnieje chce bym to zrobił

Gość Wolf 12
Skoro bóg dał mi takie życie sprawił że urodziłem się w takim świecie to sam przyczynił się do stanu w który obecnie jestem więc jeśli popełnie samobójstwo to on też będzie winy pozatym skoro bóg nas kocha to powinien przebaczyć mi to co zrobie

Gość gość
a skąd wiecie że Bóg karze za samobójstwo? a może właśnie nagradza tych co się odważyli?

Gość Wolf 12
Może masz racje wkońcu gdy bóg chciał że bym żył dał by mi lepsze życie

Gość gość
warto

Gość gość
Martyna 33! Jesteś świadkiem Jehowy?

Gość gość
juz dosyc tych demonstracji i protestow :classic_cool:

Gość Wolf 12
Skoro bóg dał mi wolną wolę to powinien mi pozwolić decydować czy chce żyć czy nie ja nie o wszystko obwiniam boga prosze go tylko o troche szczęścia czy to za wiele łatwo jest powiedzieć idź i zmień swoje życie ale trudniej to zrobić

Gość gość
Czy warto? Co za dziwne pytanie, jak popełnisz samobójstwo to Cię poprostu nie będzie więc to chyba nie właściwie zadane pytanie bo nie będzie ani poprawy, ani zmiany w twoim życiu skoro ono przestanie istnieć :D Nie odczujesz przez to żadnej ulgi, ani nie będziesz cierpiec bardziej, poprostu będziesz się czuł jak przed swoimi naroidzinami czyli znikniesz

Gość gość
niedqwno popelnilq samobojstwo moja mama i wnerwiasz mnie debilnymi pytaniami ! Bo takie problemy jak twoje ma wiekszosc ludzi, ty wiesz ile ja w zyciu przeszlam? I co mam zostawic meza i dzieci , niech sobie zyja z takim piętnem??? !! Moja mama chorowala kilkanascie lat na depresje tabletki gowno daly bo sama sobie nie chciala pomoc a jak zachorowala na raka to juz calkiem sie poddala . Ale kurcze jak sie ma czuc rodzina po czyms takim? Nikt nie olal jej, kazdy by pomogl gdyby mowila o co chodzi, ale tacy ludzie jak widac to chyba egoisci. My musimy z tym piętnem zyc .

Gość Wolf 12
Moja rodzina jest inna nawet jeśli poprosił bym o pomoc to i tak by mnie olali kilka dni temu moi dwaj kuzyni uznali że jestem pedałem bo mam kolczyka w uchu i nigdy nie miałem dziewczyny nie przynajmniej dostaną nauczke i może zaczną szanować ludzi bo wkońcu to nie moja wina że żadna dziewczyna nie chce takiego świra jak ja

Gość gość
warto

Ja też mam 22 lata, nigdy nie miałam chłopaka ani przyjaciół. W domu mam piekło, mąż mojej matki jest alkoholikiem. Obraża mnie, wyzywa od najgorszych, ciągle krzyczy i się awanturuje. Żyję już tak 22 lata i jestem tym strasznie zmęczona, czuję się jak osiemdziesięcioletnia kobieta. W szkole też nigdy nie było dobrze... Byłam przezywana i źle traktowana tylko dlatego, że byłam bardzo nieśmiała i skryta. Długoletnia sytuacja w domu i w szkole zniszczyła mnie psychicznie, jestem wrakiem człowieka. Mam zerowe poczucie własnej wartości, problemy w kontaktach z ludźmi. Jestem strasznie brzydka, okropna, głupia. Nie ma we mnie nic ładnego. Przestałam się łudzić, że ktoś kiedyś na mnie spojrzy. Ja nawet nie potrafię patrzeć ludziom w oczy. Myślę o samobójstwie codziennie ale nie mam odwagi tego zrobić. Do końca życia będę sama, to nigdy się nie zmieni. Wiem co czujesz, doskonale Cię rozumiem ale chyba nie warto popełniać samobójstwa. Jesteś młody więc masz jeszcze szansę poznać dziewczynę. Przeżyj życie do końca, a kuzynami się nie przejmuj. To że nie masz dziewczyny nie czyni Cię gorszym od innych. To z nimi jest coś nie tak, skoro tak o Tobie mówią. Niektórzy nie rozumieją, że trzeba szanować uczucia innych. Życzę Ci z całego serca żeby ułożyło Ci się w życiu jak najlepiej i żebyś był szczęśliwy. Pozdrawiam :-) :-)

Gość Wolf 12
Jak można się nie przejąć gdy cały świat i osoby które są ci najbliższe wybijają ci do głowy że jesteś gorszy codziennie mówią że jesteś pod gatunkiem człowieka kimś kto dawno powinien być martwy napewno nie chciał bym zostać dawcą narządów bo wkońcu po co mi nerki po śmierci przynajmniej dzięki temu komuś pomoge

Gość gość ciekawy
Snieżka33 i Wolf 12, nie rozumie dlaczego nie zmieniacie otoczenia które was dobija. Możecie jechać za granice i zacząć kompletnie nowe życie. Czemu dajecie sobą tak pomiatać? Co do samobójstwa, głupota, z jednego powodu, bo na następny dzień może się stać coś co odmieni wasze życie o 180, poznanie kogoś, praca, wygrana w lotto, itp itd. Każdy dzień to nowy dzień i małymi krokami powinniście iść do celu wyjścia z sytuacji w której się znajdujecie. Trzeba tylko ustawić cel i do niego dążyć. Dajcie kontakt np. @ lub skype to poroznawiamy.

Gość Wolf 12
Myśli że nie chciał bym gdzieś wyjechać i rzucić ten cały syf po prostu nie stać mnie na wyjazd od od 2 lat nie pracuje mówisz że mogę wygrać w lotka ale żeby wygrać trzeba grać pozatym wszystko czego się tylko dotknie obraca się w pył przy moim szczęściu prędzej pieniądze będą spadać z nieba 52610988

Gość Wolf 12
To moje gg 52610988

Gość gość
Myślisz, że samobójstwo to taka prosta sprawa. Ja kilka miesięcy temu połknęłam tyle psychotropów, że chyba ta dawka zabiłaby konia i mnie uratowali. Myślałam po przebudzeniu, że się spalę ze wstydu. Jak chcesz to zrobić to zrób tak żeby Cię nie odratowano, ani żebyś nie został warzywem do końca życia. Teraz też ciągle myślę o samobójstwie i jak to zrobię to już skutecznie.

Gość Wolf 12
Najlepsza metoda to strzał w łeb szybka bez bolesna i skuteczna

Gość gość ciekawski
wolf12 co z tym GG, jesteś tam?

Gość gość
Bogowie czy też Boginie nie istnieją podobnie jak Święty Mikołaj i Elfy.

Gość gość
Po co w ogóle gadacie z tymi ćwokami?