Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Glowaczek

Co grozi za nie chodzenie do szkoły

Polecane posty

Witam od 2- iej gimn opuszczam lekcje, tzn chodze prawie codziennie na 10 i czesto robie blauki a teraz od półtora miesiąca nie byłem wogóle. Czy grozi mi osrodek zamknięty, jak to mówi kolega, czy kurator (nigdy nie miałem)

Gość gość
mojej kolezanki corka juz trzeci rok nie chodzi do szkoly, caly czas jest teoretycznie w pierwszej gimn. matke ciagle wzywaja do sądu, dziewczyna ma kuratora ale sra na to delikatnie mowiac i cale dnie spi a nocami chodzi na imprezy, gdzie pije i ćpa. i nikt jej nie sciga więc jak widac mozna nie chodzic do szkoly :P

zacznie się od tego, że nie zdasz do następnej klasy, potem zainteresuje się sprawą wychowawca, wezwie rodziców, jeśli nic nie poskutkuje, to sprawą zajmie się pedagog, która ma kontakty z policją, z kuratorem i założą Ci sprawę w sądzie rodzinnym od uchylanie się od obowiązku nauki do 18 r.ż, będziesz miała go Ty i Twoi rodzice, bo są Twoimi opiekunami prawnymi. będą co tydzień u Ciebie w domu, będą mieli wgląd na dziennik, kontakt z pedagog/nauczycielami czy zjawiasz się w szkole i jak Ci idzie. mało tego, będą mieli wszelkie adnotacje odnośnie np. Twoich mandatów, jeżeli coś powiedzmy ukradniesz(nic nie sugeruję), jeżeli napijesz się w miejscu publicznym itd, oni wszystko potem będą mieli w aktach, że nie będąc w szkole np zrobiłaś coś.

Gość gość
głupota :D

Gość gość
Głupota, i łopata w ręku jako fach wykonywany, bo wyuczonego miec nie będziesz. Moze i dobrze, glupota nie boli , a fizycznych tez potrzeba. Najlepiej nieczytatych i niepisatych.

Znaczy ja zdaje normalnie, rodzice też wiedzą, ogólnie to każdy. W grudniu gadali mi, że wysłali pismo do sądu o przydzielenie kuratora. Mam nadzieje, ze kłamali, bo narazie nic