Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nieplanowana ciąża

Polecane posty

Gość gość

Jak wyżej. Maluch jest bardzo wyczekiwany (mieliśmy już niedługo zacząć starania ale wyszło inaczej) jednak ja cały czas się boję :( Nie zrobiłam profilaktycznych badań przed zajściem w ciążę tylko dopiero w 7tc. Dzisiaj odebrałam wyniki i okazało się, że mam podwyższony poziom TSH (4,45 przy normie: 0,27-4,2). Próbowałam poczytać coś na ten temat w internecie i teraz jestem niemalże przekonana, że moje maleństwo będzie chore :( Czy któraś z Was miała podobny problem i urodziła zdrowe dziecko??? Naprawdę bardzo się boję :(

Gość gość
czy może mnie ktoś uspokoić? :(

Gość gość
Szkoda że nie pomyslalas o badaniach skoro się starałaś. postapilas nieodpowiedzialnie

Gość gość34242
postąpiłaś bardzo nieodpowiedzialnie, starając sie o dziecko a wczesniej nie robiac badan. trzeba bylo myslec

Gość gość
Napisałam wyżej, że się nie staraliśmy. Szkoda, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

Gość gość
Staraliście się czy nie staraliście, powinnas wiedzieć ze zawsze moze wyjsc inaczej niz planujemy.

Bez paniki. Idź do endokrynologa. Dostaniesz leki i powinno być ok. Spokojnie mamuska, będzie ok :-) Gratuluje orzeszka :-) Dbaj o Was :-)

Gość gość
Dzięki Maartaa31 za słowa otuchy :) ludzie tutaj to w większości strasznie hieny jak widać po postach powyżej.... Nigdy nie miałam problemów z tarczycą więc jest to dla mnie duże zaskoczenie. Myślisz, że powinnam się udać od razu do endokrynologa, nie do lekarza prowadzącego ciążę?

Gość gość
ludzie tutaj to moze i hieny, ale Ty za to jestes troche bezmyslna :) jak sie uprawia seks to sie mysli na wszystkie mozliwe sposoby.

Gość gość
no tak, autorka założyła temat żeby się czegoś dowiedzieć i jedyne co was interesuje to dobicie kobiety zmartwionej o swoje dziecko...... myślę, że nie powinnaś się martwić :) idź do lekarza, dopytaj o wszystko. Ja o swojej ciąży dowiedziałam się dopiero w czwartym miesiącu (również nieplanowana) i pomimo różnych wzlotów i upadków mam zdrowego synka, uszy do góry! :)

Gość gość
Ciężko mi teraz myśleć pozytywnie. Martwię się o moje maleństwo.... W listopadzie cały czas byłam senna, zmęczona, miałam spadek koncentracji.... Lekarz zlecił mi to badanie bo podejrzewał problemy z tarczycą ale wszystko wyszło w porządku, miałam tylko niedobór witaminy D. Nie wiem skąd to się teraz wzięło :(

Gość 423423
"ludzie tutaj to moze i hieny, ale Ty za to jestes troche bezmyslna usmiech.gif jak sie uprawia seks to sie mysli na wszystkie mozliwe sposoby." dziewczyno, uważasz że każda dziewczyna współżyjąc powinna badać się na wszelkie sposoby? A autorko, wybacz za zarzucenie Ci czegokolwiek, faktycznie nie doczytałam. Byłam pewna że jak napisałaś że dziecko wyczekiwane, to że już się staracie

Gość gość
nie wdając sie w dyskusje o hienach i planowaniu ciąży, dziewczyno umawiaj sie biegiem do prywatnego endokrynologa bo w ciąży górna granica THS absolutnie nie powinna przekraczac 1 !!! takie tsh grozi poronieniem! zrob do tego FT3 i FT4 i anty-tpo. mi niestety nie udalo sie uratowac dzidziusia, mimo wielu staran poroniłam w 18 tc, a tsh w poczatkowej fazie ciazy mialam 4,6. nie chce cie straszyc, chce zeby dane ci bylo urodzic zdrowe dziecko

Gość gość
Dziecko jest wyczekiwane i bardzo chciane, mimo iż nie planowaliśmy zostać z rodzicami już teraz. Umówiłam się do ginekologa na piątek i do endokrynologa na poniedziałek. Nastraszyłyście mnie :( mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze....

Gość gość
Będzie jak będzie, nie dokładaj sobie złymi myślami. Energię włóż w doprowadzenie się do ładu. Tak mniej zaszkodzisz dziecku.

Gość gość
Byłam u ginekologa, dostałam euthyrox i już myślałam, że wszystko będzie dobrze. Niestety 8.04 zrobiłam betę, którą powtórzyłam 10, dziś rano odebrałam wyniki i drugi wynik był niższy :( Drugą betę zrobiłam na kilka godzin przed wizytą u ginekologa, na usg wszystko było dobrze, maluszkowi serducho biło bardzo wyraźnie. Dodam, że to 8tc, 9tc wg usg. Czytałam, że między 8-10 tc beta osiąga swój szczyt, a później maleje, jednak cały czas się martwię :( Lekarz kazał mi powtórzyć betę raz jeszcze i zgłosić się z wynikiem. Czy któraś z Was miała podobną sytuację???

Gość gość
Podnoszę

Gość gość
Niestety nigdy nie miałam podobnej sytuacji. Spróbuj się nie martwić i poczekaj co powie lekarz. Może to dobry znak? :)

Gość Jedynaczka4
Nie panikuj.Idz do ginekologa prowadzacego, a on zdecyduje co dalej.Może obejdzie się bez endokrynologa.Moja koleżanka miała podobnie i urodziła zdrowe, śliczne dzieciątko.U Ciebie będzie tak samo! MOCNO TRZYMAM KCIUKI za Ciebie i maleństwo:D Nie martw sie na zapas🌻 Pozdrawiam