Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chce żyć

Polecane posty

Gość gość

Jestem samotna, w ciąży, popełniłam błąd , zniszczyłam sobie życie. Jestem nic nie warta. Czuję jak dziecko się rusza i tylko dlatego żyję. po 2 latach pracy w anglii i dwóch latach w Polsce pracy na zlecenie przysługuje mi tutaj 170 zł miesięcznie. W Anglii nic. Nikt mi nie pomoże. Nigdy juz nie będzie dobrze. Mam już dośc, w głowie slyszę tylko zrób to. Nie mam już więcej siły.

Gość gość
A ojciec dziecka co z nim? I czemu nie zostalas w anglii, tam są zasiłki na dzieci.

Gość gość
Ojciec mnie zostawił gdy się dowiedział. Stracił pracę więc nawet alimentów z niego nie ściągnę. On nie chce tego dziecka, nie chce go znać. Z Anglii wyjechałam ponad rok temu, nie mogłam znieść tamtego życia. Teraz jest za późno na cokolwiek, popełniłam błędy których nie cofnę. Nic nie ma sensu

Gość gość
A czemu nie moglas znieść życia w anglii? Ja właśnie chce tam wyjechać do pracy bo w Polsce nie mam zadnych perspektyw.

Gość gość
Tęskniłam za Polską. Zawsze byłam Patriotką i co mi z tego przyszło. Dwa lata tam to był koszmar. Mimo znajomości języka nie mogłam się odnaleźć, każdy dzien był gorszy.

Gość gość
Ja z kolei mam juz dość Polski, zawiodlam sie na tym kraju, nie moge sie doczekac jak stad wyjade... i bardzo Ci wspolczuje. Moj zwiazek też sie rozpada ale na szczescie nie jestem w ciąży bo dopiero bylby koszmar, a kilka miesięcy temu bałam sie że wpadlam z tym idiotą, ale dzieki bogu nie.. Masz jakąś prace, gdzie mieszkasz, u rodzicow?

Gość m ądralIa
jak mieszkasz w jakimś większym mieście to spróbuj poszukać drugiego dziecka do bawienia, chociaż to będzie harówka :/ Przy niemowlęciu można się wykończyć a przy dwóch to już w ogóle. A ma Ci kto pomóc?

Gość gość
Do czerwca wynajmuję pokój, pracuję nadal na zlecenie. Urodzę na samym początku lipca... Wtedy już nie będę miała zadnych dochodów. Moi rodzice nie chcą mi pomóc, nigdy zresztą nie byli wsparciem

Gość m ądralIa
jest taka siostra Małgorzata Chmielewska, ona pomaga samotnym matkom Dom dla Matek z Dziećmi tel.227296229, w Brwinowie pod Warszawą. tel.158692316 27-580 Sadowie Zochcin 58

Gość m ądralIa
ten drugi numer jest bezpośrednio do tej siostry. wchz@ op.pl <-mail bez spacji jest do tej siostry Spróbuj tam. : ) Ona założyła Wspólnotę Chleb Życia, można na to wpłacać 1%, jak na fundację i właśnie zajmuje się m.in. samotnymi matkami : )

Gość m ądralIa
ze zlecenia można mieć zasiłek, jeśli były płacone składki na ubez.chorobowe chyba przez pół roku a na pewno min.miesiąc trzeba pracować, żeby w ogóle przepracować okres wyczekiwania Muszę spać. Spróbuj do tej siostry i badz dobrej myśli, bo w stresie dziecku się szkodzi i rodzi się nadwrażliwe :) Papa 🖐️ :)

Gość m ądralIa
aha, sa inne domy samotnej matki też, w googlach Ci wyskoczy jak wpiszesz, ale ta siostra wydaje się ok choć znam ją głównie z maili i pisałam do niej kiedyś w sprawie jednej dziewczyny. Dobranoc : )

Gość gość
Strasznie Ci wspolczuje. To jesteś juz w zaawansowanej ciąży. Czemu nie usunelas tej ciąży na samym poczatku? Z czego bedziesz żyła?

Gość gość
A jak sie zabezpieczalas czy w ogóle? Długo byłaś z tym doopkiem? On jest w Polsce? Możesz podac o alimenty jego rodzicow.