Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WariatQa_102

Napoje czy herbata energetyczna?

Polecane posty

Gość WariatQa_102

Mam do was pytanie, a mianowicie co pijecie podczas lub po treningu? Napoje czy herbaty energetyczne? Moja sytuacja wygląda tak, chce schudnąć przed wakacjami i jakoś dobrze się prezentować. Przeszłam na dietę, chodzę na siłownię i zastanawiam się co zazwyczaj się pije przy takiej diecie. Czytałam różne opinie i wychodzi na to, że herbata jak i napoje energetyczne są dobre. Więc jak to jest? Śmiało podzielcie się ze mną tą wiedzą, z góry dzięki.

Gość gość
najlepsza jest woda niegazowana!

Gość SEB0L
energetyczne to raczej napoje sa, a nie herbata.

Gość gość
Herbata może być też pobudzająca, np. Yerba mate, ale w zasadzie to nie herbata. Daje fajnego kopa i pomaga też zrzucić niechciane kilogramy. Polecałabym jednak pić ją przed, a nie po treningu.

Gość gość
Jeszcze lepszego kopa daje woda z cytryna, ja piję ja zamiast kawy z rana. Dobrze jest wodę przefiltrować, ja mam dzbanek Dafi, lepiej czuć smak cytryny :)

Gość AnastazZzja
Najważniejsze jest to abyś podczas treningu skutecznie nawadniała organizm, czyli pij dużo wody, najlepiej niegazowanej. Do śniadania możesz wypić herbatę, a energetyczne napoje to może od czasu do czasu bym radziła.

Gość kasia_lechia
tez to przerabialam bo niestety nie znalazlam sie w dobrej puli genow jak je rozdzielali, co do cwiczen to jeszcze chodze na basen, a tak to glownie pije wode mineralna, herbatke zen chai z teekanne i w weekendy przygotowuje sobie sok owocowo-warzywny bo wiecej czasu, a jednak z warzywami jest troche zabawy.

Gość White_Rabbit
Normalnie cala polska cwiczy, ale to dobrze przeciez ruch to zdrowie. Polecam podczas cwiczen wypic sok z guarany bo daje solidnego kopa podczas cwiczen.

Gość magdalenkaa81
mnie cieszy, że moda na bieganie i zdowe odżywianie się u nas w końcu przyjęła, takim sposobem zdrowiej żyjemy, co do energetycznej herbaty to strzel sobie żurawinę z guaraną i chyba z granatem jak mnie pamięć nie myli z big-active. podczas ćwiczeń faktycznie lepiej pić wodę. pozdrawiam.

Gość ro0obaL
Teraz tak sie kazdy odchudza, a sezon grillowy nam sie pomalutku zbliza.

Gość Dravvsky
w to mi graj, obowiazkowo z zimnym piwerkiem w tle, moze to i nie herbata, ale dla mnie to napoj energetyczny hehehe

Gość veronicaISsad
taa świetne połączenie tłuszczów i węglowodanów. a cztery litery potem rosną w zastraszającym tempie :(

Gość Lucja303
Grunt to miec jakis plan zywieniowy i tyle. Jak nie wiesz od czego zaczac to luknij se na ten: http://www.teekanne.pl/nht_detox.php juz go przeszlam i jestem zadowolona. A z grilla wcale nie trzeba jesc tylko i wylacznie kalorycznych rzeczy, bo tez mozesz sobie przygotowac piers z kurczaka, albo jakas rybke z grilla.

Gość agaterr
mmmmmm rybka z grilla i do tego jakieś warzywka na ciepło, albo taka wiosenna sałatka aż się głodna robie.

Gość malinkowe tango
Z vitaxa jest fajna herbatka energetyczna, ktora jak dobrze pamietam nazywa sie mieta strong. Mi tam i na cieplo i na zimno z lodem smakuje.

Gość SylwiaRA76
Mięta jest orzeźwiająca, ale wolę ją do wody mineralnej w listkach dodawać. Krzew na oknie mam, więc sobie listki od czasu do czasu podbieram.

Gość agrestQa
wrrr mieta to praktycznie do kazdej potrawy moze isc, ostanio probowalam polaczenia miety i kaszanki. moze nie brzmi kuszaca, ale trzeba sprobowac bo smakowalo, daje rade i to bardzo.

Gość trele12morele
a co ma kaszanka wspolnego z energetyczna herbata? jakbys robila obiad na bazie herbaty mietowej to sie zgodze, ze moze dac solidnego kopa.

Gość Ravita
Cos mi sie wydaje, ze energetyczna herbata i kaszanka raczej punktow wspolnych nie posiadaja. Sama mieta z herbacialnego wzgorza czy innej firmy moze i orzezwia, ale przeciez teraz sloneczko swieci to i tak mamy spora dawke energii.

Gość burzoOwo
no i doczekaliśmy się pięknej pogody, a energetyczna herbata to najlepsza zwykła czarna z sagi z dodatkiem soku pomarańczowego.

Gość sloneczna ola
jak juz zostajemy w temacie herbaty energetycznej to sobie wyprobujcie ten przepis z udzialem bialej http://www.teekanne.pl/przepis-biala-herbate-z-pomarancza.php na sloneczny dzien komponuje sie wrecz idealnie. a grilla w ten weekend z cala pewnoscia zrobie. gorzej jak by sie mialo rozpadac :(

Gość Agatos44
Ile grilli jeszcze przede mna. Normalnie caly rok czlowiek czeka, a potem jak przychodzi co do czego to juz przesyt lekki tematem jest.

Gość malusienka mia
z pogodą też tak jest, wszyscy czekaliśmy do wiosny, a zaraz będzie narzekanie, że za ciepło i się wytrzymać nie ma. pomieszkajmy może trochę na antarktydzie to dopiero będziemy mieć motywację.

Gość slon trabalski
jak znajdziesz chetnych to wyruszaj smialo. mozecie tez do herbaty dodac sok z guarany, energetyczny miksik z tego wyjdzie. albo herbate schlodzic****ic mocno zmrozona.

Gość Aagaacior
Mogę śmiało wysunąć wniosek, że nam to już bliżej do lata skoro taka pogoda za oknem nam się rozgrywa. Teraz to tylko jakaś herbatka energetyczna, w auto i nad wodę wypoczywać. Ostatnio byłam u kumpeli i mi przygotowała super koktajl z truskawek do którego wlała herbatę lipton. Początkowo się dziwiłam, ale pyszne to było.

Gość esstella
tak dzwinie troche brzmi, no wiesz chodzi mi o polaczenie herbaty z truskawkami, ale co tam kto nie ryzykuje..

Gość lovinra
to nie wie co traci hehe, ale serio jak ciasta mozna na herbacie upiec to czemu ich w koktajlach nie wykorzystac, a moze by tak jeszcze zrobic przykladowo marynate do skrzydelek z herbaty zielonej teekanne, albo cos podobnego, co myslicie?

Gość cisQo
ze herbata w ciescie, serio?

Gość izabella_90
owszem da się upiec ciasto na bazie herbaty, kiedyś upiełkam na bazie zielonej z liptona. był to biszkopt z truskawkami i galaretką. ciasto wyszło super, nie było zakalca.

Gość Kattie_Cat
Toz to godne podziwu, raz ze sie zdecydowalas na taki eksperyment, a dwa ze ci sie chcialo. Mnie niestety jaka kolwiek forma gotowania sukcesywnie odstrasza, no chyba ze mam sobie zrobic herbate. Wystarczy zalac tytke superfruitsa z teekanne wrzatkiem i gotowe.