Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy kupiłybyście mieszkanie w wieżowcu z wielkiej płyty?

Polecane posty

Gość gość

mieszkanie w bdb stanie, wymaga odświeżenia i można mieszkać. W niskich blokach z cegły takie mieszkania są ok 25 tys droższe i nie wiem, czym się różni cegła od płyty, a wiem że niektórzy upierają się że za nic nie pójdą do wieżowca.. sama już nie wiem..

Gość gość
Tak. Kupilabym

Gość gość
My z mężem kupiliśmy w wieżowcu. Nie widzę różnicy między wieżowcem a niskim blokiem.

Gość gość
Nie,lepiej dołożyć, niewiadomo ile to ustrojowe jeszcze postoi

Gość gość
Zdecydowanie bardziej byłabym skłonna do kupna mieszkania w dużym bloku niż małym.

Gość gośćula
nie,chyba że naprawdę okazyjnie,miałam okazje na studiach wynajmować mieszkania w różnych budynkach,w tym w kilku wieżowcach, mrówki,robactwo,szczury,nie nie nie ! Jeszcze jak masz zsyp na klatce to masakra. Najlepiej w 4-pietrowych blokach z lat 60.

Gość gość
Zależy po co miałabym kupić: jak pod wynajem to tylko wieżowiec, a jak dla siebie, wybrałąbym coś bardziej kameralnego.

Gość gość
gdybym miala mieszkac w bloku to tylko z wielkiej plyty :)

Gość gość
Przecież wielka płyta to największy slams

Gość gość
Mieszkam w bloku z płyty (w wieżowcu) od 17 lat i NIGDY W ŻYCIU nie miałam do czynienia ani ze szczurami, ani z robakami ani z mrówkami. Zsyp mam na piętrze. Także współczuję doświadczeń, ale nie wszędzie panują takie meliniarskie warunki - kwestia zarządcy ;)

Gość gość
to chyba zależy od tego czy cenisz sobie większą prywatność w mniejszym bloku, czy życie w duzym blokowisku. Ja bym wolała kupić w małym i zdroższym. ju mnie w miescie w wieżowcach na ostatnich piętrach często śpią bezdomni i młodzież robi sobie liacje

Gość gość
25 tys roznicy to nie dramat, wybralabym nowsze budownictwo

Gość gość
Ktore piętro? Bo jak powyżej 4 to odpada wieżowiec ale jeśli do 4 to prędzej bo ma windę a jeśli awaria to przynajmniej nisko do wchodzenia schodami. Co najważniejsze to czy ma balkon i czy okna na dwie strony czy na jedna-wtedy nie ma przeciągów i nie widzisz za blokiem wiec troche dziwnie i czy okna na południe bo jak tak to gorąco masakrycznie...

Gość gość
Ja na 11 ile razy wychodzilam po schodach wnoszac wozek i dziecko jak windy sie popsuly. Normalnie to byly tortury. Z 3 razy zacielam sie we windzie jak prad wylaczyli.

Gość gość
Ja na 11 ile razy wychodzilam po schodach wnoszac wozek i dziecko jak windy sie popsuly. Normalnie to byly tortury. Z 3 razy zacielam sie we windzie jak prad wylaczyli.

Gość gość
tak, ja kupiłam, wieżowce dłużej postoją, poczytaj w necie o ich konstrukcji. Poza tym jest winda, czego nie ma w małych blokach.

Gość gość
ja mieszkam w wieżowcu i to bzdura z tymi windami, jeśli już tak się stanie że z powodu konserwacji winda jest kilka godzin nieczynna (b.rzadko i zawsze wcześniej jest informacja) to można wjechać windą z sąsiedniej klatki i zejść w dół w swojej klatce.

Gość gość
a jakie radzisz kupic? polnocne? hehe. Poludniowe sa najcieplejsze zima.

Gość gość
nie, dlatego ze jest zbyt łatwo dostępny, pełno tam chuliganów, ściany wymalowane, piją na klatkach, śpia bezdomni. w windzie śmierdzi sikami.

Gość gość
ja mieszkam w wielkiej płycie i sobie chwalę. niewiem gdzie wy widzicie te szczury i g****a. teraz sa inne czasy, sa domofony a nawet videodomofony i to zakladane tez w starych blokach. zsypy na smieci sa na zewnątrz klatki,zresztą takie czyte ze mozna tam nawet mieszkac. kontenery sa posegregowane,mokre tu,suche tam itd... klatki odmalowane,ocieplone itd. nie mowie ze luksus bo to bloki z lat 70. i w porownaniu do wspołczesnych apartamentowcow to nie ma wogole co porownywac ale jest schludnie,czysto,przytulnie. duza zaleta to winda i wiecej pomieszczen gospodarczych jak np suszarnia,wozkarnia schowki miedzy pietrami itd... znajoma mieszka w 4pietrowcu i ni ma wozkarni np i musi tachac wozek na 4 p. ani windy. no i jakie widoki piekne na cała okolice,jak z wieży widokowej:)

Gość gość
My kupiliśmy 3 lata temu i jesteśmy bardzo zadowoleni. Mieszkanie 68 m2, na 11 piętrze. Super się mieszka. Nie ma robaków itp. Oglądaliśmy też mieszkania w 4p blokach i to takie klitki małe były, ciemne jakieś, w ogóle nam nie przypadły do gustu. Bierz pod uwagę lokalizację, ja np mam wszędzie bardzo blisko, ale nie jestem przy *****iwej ulicy. Mamy schowek między 9 a 10 piętrem. A jedyna rzecz jakiej mi brakuje to wózkarnia. Zsypów nie ma, zostały dawno zlikwidowane.

Gość Było miło
Mieszkam w wieżowcu i nie ma w bloku szczurów, czy robactwa.Zsypy na półpietrach są zamykane i jest czysto.Na zewnątrz stoi pergola i tam jest segregacja odpadów.Na samej górze są kraty zamykane i żaden niepowołany osobnik nie wejdzie. Na początku były dewastacje, jednak odkąd mamy monitoring wszystko sie uspokoiło. Zarząd Wspólnoty w porzadku,szefowa dba o budynek i właścicieli.

Gość gość
20;05 Co ty piszesz jaka sasiednia klatka chyba obok wiezowiec i to bez polaczenia z innymi wiezowcami. U mnie w wiezowcu nie bylo ogloszenia kiedy winda przestanie dzialac z powodu zepsucia bo na zepsucie wplywu sie nie mialo. Byly 2 windy i nieraz 2 nie chodzily i trzeba bylo dzwonic zeby naprawili. Najdluzej kilka dni nie chodzily a nie raz jak naprawili to Jeszcze w ten Sam dzien sie ponownie zepsuly. Raz winda spadla ale na szczescie nikogo w niej nie bylo i wymienili winde na nowa Co trwalo okolo miesiaca. W tym czasie tylko mala winda dzialala

Gość gość
Do gościa godz.22,55 Pewnie mieszkasz w zaniedbanym wieżowcu i kiepską macie administracj? U nas nigdy tak nie było żeby wszystkie windy nie działały.Gdy jest konserwacja wind, to na zmianę.Były ogłoszenia że około 2 godz. będzie nieczynna winda.Mieszkam w Łodzi i nie ma takiej sytuacji.

Gość gość
22:58 byl bardzo zaniedbany ale wyremontowali i domofon wstawili moj wiezowiec miescil sie kolo pksu w inowroclawiu. Duzo razy na klatce bezdomni spali bylo nasikane lub nie raz w windzie placek ludzki byl. Teraz nie ma juz tych odchodów i bezdomnych bo kamery na kazdym pietrze zamatowali, nawet w duzej windzie jest a ta mala winda jaka byla taka jest.

Gość gość
u mnie też są klatki połaczone a gdy winda nie działa to jest informacja.

Gość gość
wazna jest przeciez tez lokalizacja, stan mieszkania i bloku, jakie remonty byly przeprowadzane, pietro jesli nie ma windy i inne indywidualne kwestie. mieszkalam w bloku z cegly z lat 50 i na pewno sprawdzilabym piwnice i ich lokatorów oraz instalacje i rury ktore sa slabe ze wzgledu wlasnie na wiek. teraz mieszkam w wielkiej plycie, tylko ze na malym osiedlu i nie w wiezowcu, moge tylko narzekac na mala ilosc miejsc parkingowych.

Gość gość
U nas (10 pięter, wielka płyta z lat 70., warszawska praga) są trzy windy, wszystkie nowiutenke. Raz się zdarzyło, ze drzwi się w jednej zaciely (nie zamykały się) i raz była przez godzinę awaria prądu. W tym roku blok będzie ocieplany. Robactwa ani szczurów nie ma. Zsyp na zewnątrz. Wozkarnia kiedyś była, ale nikt z niej nie korzystał, wiec teraz dozorca trzyma tam środki czystości, miotłę,szufle itp. Wkrótce maja też zrobić podjazd taki elektryczny dla niepełnosprawnych i wózków dziecięcych, bo w tej chwili jest taki mechaniczny i nie jest zbyt funkcjonalny. Sporadycznie zdarzy się, ze jakiś menel się zaplacze, ale zaraz albo dozorca albo ktoś z mieszkańców go usuwa. Zieleń dokoła bloku bardzo zadbana, trawa systematycznie koszona, kwiaty pielęgnowane. Dwa lata temu była wymiana kaloryferów i rur CO. W bloku od wielu lat jest domofon, niedawno zmieniony na nowoczesny. Nie widzę minusów mieszkania w blokach z wielkiej płyty.

Gość gość
w życiu :o w blokach śmierdzi, wszystko słychać, są małe niskie pomieszczenia, a brrrrrr

Gość gość
mam ten sam problem. Ale wieżowiec chyba sobie odpuszczę.. i postawie na coś bardziej kameralnego. Wieżowce, które oglądałam może złe nie były. Ale posiadały jeden zasadniczy minus - mieszkały w nich chyba rodziny wielopokoleniowe - totalny brak miejsc parkingowych. Celuje w wielką płytę gdyż jest tańsza, dwa - blokowiska są dużo lepiej rozplanowane pod względem infrastruktury (skm, zkm, szkoły, żłobki, przedszkola, sklepy, targowiska ze świeżą żywnością). Spłacę w 10 lat, po czym wynajmę i kupię apartament - taki plan ;P ;)