Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy kupiłybyście mieszkanie w wieżowcu z wielkiej płyty?

Polecane posty

Gość gość
Ja zdecydowałam się na kupno nowego mieszkania w Warszawie na Bielanach ul. Duracza 10. Jestem mega zadowolona bo do parku mam kilka kroków, a do pracy jeżdżę metrem :)

Gość gość
NIE NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE... Mieszkalam w takim 20 lat. Ciasne niebezbieczne windy, fatalna akustyka, dziwny zapach na klatce, duzo sasiadów (nigdy nie wiesz na kogo trafisz - pijanstwo na klatkach schodowych, samobójstwo sasiadki, sasiad giniacy zone z siekiera, klótnie przez sciane... wszystkiego tego doswiadczylam jako dziecko :-) Nienawidzilam mieszkania w wiezowcu. Mniejsze bloke sa o niebo lepsze!

Gość gość
NIGDY !!!!J zdecydowałem się na nowe mieszkanie. Przynajmniej nie będę musiał zaczynać od generalnego remontu tylko skupię się na urządzeniu własnego mieszkania. Ja kupiłem w Łodzi na Srebrzyńskie42. Budowa ruszyła, klucze odbiorę dopiero w 2018 już nie mogę się doczekać tego widoku z balkonu na Park:)

Gość gość
Ja też się interesuje kupieniem tam mieszkania. Opinie w Internecie mają bardzo dobre. Ciekawe czy ruszyli już z pracami na budowie ?

Gość gość
Ja mieszkam w nowym wieżowcu na jedenastym pietrze - widok cudny, cisza spokój, windy działają (teraz:)), są w osobnej klatce schodowej, wiec wcale ich nie słychać.

Gość Kondresalicja
Ja właśnie kupiłam w tym nowym budynku na bulwarach http://www.thetides-office.com/pl/budynek piękny jest. A ten widok z ostatniego piętra świetny. Trochę musiałam się natrudzić, ale się udało mieć mieszkanie marzeń :)

Gość gość
im większy wieżowiec tym winda jest częściej używana. Należy pamiętać o systematycznej konserwacji wind. polecam http://el-dzwigsc.pl/. Fachowa obsługa, która również zajmuje się naprawami wind.

Gość elf_k
W życiu nie kupiłbym mieszkania w wieżowcu. Po pierwsze nie wiadomo ile postoją te cuda PRL, po drugie karaluchy i szczury. Pamiętam jak w latach 80 spółdzielnia robiła odszczurzanie to zwłoki leżały na rurach i grzejnikach, a smród był taki, że w oczy gryzło. Co ciekawe coraz częściej słyszy się, że w bloczydłach znów pojawiają się te dziady. Sąsiedztwo też bywa różne ... ludzie lepiej sytuowani wyprowadzają się i zostają ci o bardziej ograniczonych zasobach. Ponieważ ich na to nie stać oszczędzają na ogrzewaniu co skutkuje dużymi dopłatami u innych (przypadek znajomych). Do tego fatalna akustyka, cienkie ściany, głośne windy (hałas w nocy). Zalet właściwie brak.

Gość gość
Wychowałem się w wieżowcu w jednym z większych polskich miast. Ogólnie na plus wspominam rozkład mieszkania. 3 oddzielne pokoje, kuchnia oraz osobna toaleta i łazienka. Duży przedpokój z miejscem na szafe którą mieściła ubrania wszystkich domowników. Stan klatki schodowej zależy głównie od administratora i mieszkańców. Niestety u mnie administrator jakoś nie bardzo interesował się moim wieżowcem. Klatka schodowa pomazana, no nie wyglądało jakoś pięknie. I od 6 lat Kiedy się wprowadziłem na swoje nic tam się nie zmieniło. Wygląd klatki był zapewne spowodowany brakiem jakiegokolwiek monitoringu, wiecznie popsutych domofonów i powybijanych szyb w dźwiach wejściowych do klatki schodowej co dawało wolny wstęp dosłownie każdemu. Jednak codziennie rano, to trzeba przyznać przychodziła Pani sprzątająca i czyściła wszytsko. Ssypy były i są na każdym piętrze. Są regularnie dezynfekowane i czyszczone. Co do sasiadów to Cześć mieszkań należało do miasta (mieszkania komunalne, socjalne...) więc mieszkali tam różni ludzie, ale większość była raczej spokojna. Zdarzały się grupki "sebixów" pod klatką i piwkiem Ale bynajmniej u mnie było tak, że swój swojego nie tykał. Jako, że od 6 lat mieszkam w kamienicy w centrum mam porównanie. Wieżowiec zapewnia napewno większą anonimowość. Jest różnica gdy w jednej klatce jest 100 mieszkań a 10. Podsumowując z moich własnych przeżyć, mi osobiście lepiej mieszka się w kamienicy. Może dlatego, że zawsze tak naprawdę tego chciałem. Jednak mieszkanie w wieżowcu wspominam też dobrze.