Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy kupiłybyście mieszkanie w wieżowcu z wielkiej płyty?

Polecane posty

Gość gość
Ja kilka lat temu kupiłam swoje 1sze mieszkanie w takim komunistycznym wieżowcu z płyty. To była masakra. Blok brzydki, klatki nawet czyste ale brzydkie jak cholera, mieszkańcy to częściowo bezrobotna patologia. Non stop jakieś lyse stały pod blokiem. Blok akustyczny, wszystko słychać przez rury! i bardzo cienkie ściany. Piwnice paskudne, krzywe ściany w mieszkaniach, i WIELE WIELE innych wad. Nie było tam ŻADNYCH pozytywów. Nie wytrzymałam i to sprzedałam. Długo potem szukałam nowego fajnego mieszkania. Udało się kupić fajne M4 w nowym, kameralnym 3 piętrowym bloku z windą. Komfort nie porównywalny! Jest ładnie, nowocześnie, świeżo, cicho, młodzi normalni ludzie na naszym poziomie.

Gość gość
Nie. Mieszkałam w takim bloku z połowy lat 80. Pomijam rzeczy, które można trochę zmienić (np. kretyńskie, bo inaczej tego się nazwać nie da, rozplanowanie mieszkania, robiące z ponad 65 m2 zestaw klitek z 20 m przedpokojem i korytarzem), ale wielu zmienić się nie da, jak np: - akustyka (nawet jak sobie odizolujesz sufity i podłogi, to rurami niesie jak cholera) - specyficzny zapach (nie wiem, z czym to jest związane, wszystkie mieszkania w takich blokach czuć dla mnie tym "czymś", jakby wysychający klej) - źle zaplanowane osiedle (pod nasz blok nie miała szans podjechać straż czy pogotowie!) - niedoróbki, partactwa, rzeczy zrobione na odwal... może po latach to ponaprawiali, ale są rzeczy nie do poprawy bez przebudowy (np. "falowane" sufity, krzywe futryny, źle zaplanowane "orurowanie", więc niedrożne co i raz odpływy albo spadki ciśnienia w prysznicu jak sąsiad na dole szklankę myje...) - ogrzewanie - nasz blok był niby "docieplony", a i tak w jednym pokoju wiecznie był piekarnik, mimo skręcania kaloryferów, a na drugim końcu mieszkania przy kaloryferach na full był "miły" chłodek... i tak mogę wymieniać...

Gość gość
zdecydowanie tak, tym bardziej, że rynek wtórny jest przystępny finansowo, dlatego mieszkania są w naprawdę przyzwoitych cenach. tylko trzeba uważać na stan prawny nieruchomości, ale jak człowiek korzysta z agencji http://www.lichman-nieruchomosci.com/ to może spać spokojnie

Gość gość
Mieszkam w bloku z wielkiej płyty (tyle że nie wieżowiec, a niski, 3 piętrowy) i nie widzę wielkich problemów :) Jeśli chchesz kupić to tylko zwróc uwagę na to ile pieniędzy będzie trzeba włożyć jeszcze w remont. Poszukaj dobrej ekipy, która z Tobą pójdzie oglądnąć mieszkanie i podpowie co trzeba zrobić i ile to kosztuje. Świetni fachowcy są na http://pogotowieremontowe.com/, którzy powiedzą Ci dokładnie co wymaga poprawy

Gość gość
Ja bym nie chciała mieszkać w takim miejscu, tam jest zawsze największe zagęszczenie ludności a co za tym idzie większe ryzyko napotykania na patologię pod blokiem. Normalnie jeśli już się zdarza patologia to jest ona bardziej rozrzedzona terytorialnie a tutaj zbierają sie takie grupki na dworze pod twoim własnym miejscem zamieszkania..

Gość amber54
Ja jak najbardziej bym kupiła. Pomyślałabym jednak o wymianie domofonu na jeden z tych http://www.monter24h.pl/oferta/domofony/ bo z tego co wiem w tych starych wieżowcach są domofony ale wątpliwej jakości. Według mnie teraz wszędzie powinny być wideodomofony tak dla bezpieczeństwa.

Gość krystiankaa
Oczywiście, że tak!!! Kupiłam mieszkanie inwestycji Panoramika w Łodzi, wielki drapacz chmur wygląda wspaniale, a w środku jeszcze lepiej... nowoczesny, stylowy. Polecam takie inwestycje! :)

Gość gość
Tak, jezeli bylaby w miare nowa winda. U mnie ostatnio w wiezowcu przeprowadzali remont windy, była to firma www.tryb-dzwig.pl

Gość kingur
Ta Panoramika to inwestycja firmy Budomal? Czytałam trochę na ich temat, moim zdaniem budynek jest bardzo reprezentatywny, zazdroszczę mieszkania tam :)

Gość gość
Tak, to Budomala. Panoramika wygląda super. A ktoś z Was ma jakieś doświadczenia związane z ta firmą jeżeli chodzi o remont lub budowę domu?

Gość gość
ja raczej bym się nie zdecydowała ze względu na ilość mieszkańców, rodzice mieszkają na takim osiedlu i wiem jak to jest! Windy też przerażały mnie od dziecka, ale odkąd jakaś firma wzięła się za remont wreszcie przestałam wchodzić schodami na 5 piętro :o Winda warszawa się nazywali w razie gdyby ktoś miał podobny problem ;)

Gość gość
u mnie na osiedlu są same windy tej firmy, ale w miarę nowe (tak ok 10 lat ;)) więc nie jest aż tak strasznie ;) kojarzą jedną awarię jakiś rok temu , wszyscy byli oburzeni ale "pogotowie dźwigowe" przyjechało raz dwa i po sprawie

Gość gość
mieszkam w Katowicach na dużym osiedlu z samymi wieżowcami i u nas windy non stop się psują. Przydałby się porządny serwis... Winda Warszawa pewnie tylko w Warszawie czy robi też serwis w innych miastach?

Gość gość
Na Nowym Tysiącleciu nic się nie psuje, fajnie się mieszka. Cieszę się że nie wybraliśmy rynku wtórnego czy wielkiej płyty, lepiej zawsze nowe kupić jednak.

Gość gość
W-w robi serwis i modernizuję też w innych miastach. Mają przedstawicieli rozmieszczonych po całym kraju, w większych miastach więc w Katowicach na pewno też

Gość gość
ja mogę na pewno polecić serwis W-Wa bo miałam doczynienia i wszystko było sprawnie przeprowadzone

Gość blokers
Ja mam mieszkanie w takim średnim wieżowcu, bo ma raptem 6 pięter ale bardzo sobie chwalę to mieszkanie. Na szczęście jest winda, która zresztą została jakieś dwa lata temu zmodernizowana przez Winda Warszawa i teraz fajnie to wygląda. Dużo za mieszkanie nie zapłaciłam a dzięki temu ze klatki odnowione i taka nowoczesna winda jest czuję się jakim mieszkała w jakimś nowym bloku.

Gość gość
Mieszkałam w wiezowcu na 10 pietrze ale na klatce były dwa mieszkania . Sa tez wiezowce gdzie jest waski korytarz w kołko budynku i co kawałek dzrwi do mieszkania - TU NIGDY NIE CHCIAŁABYM MIESZKAC ! W pierwszym przypadku miałm serdecznie dosyc po 4 latach - wazny jest stan windy i ilosc - jesli jest jedna stara i mała - nie wjedziesz wózkiem - zepsuta - jak wejdziesz np na 10 pietro itd . Od 6 lat mieszkam w bloku z cegły -NIGDY WIECEJ BLOKU Z PŁYTY I TYM BARDZIE WIEZOWiec ew tak jak pisałam max trzy mieszkania na klatce i nowa spora winda super byłoby dwie windy

Gość gość
mieszkałam kiedyś w wieżowcu, ok 10 lat, z windami nie było problemu, bo były dwie. Było ciepło, nie było hałasów. Teraz mieszkam w bloku z 2002 i już nie jest tak ciepło plus słyszę więcej hałasów, ale za to klatka ładniejsza :D

Gość gość
wieżowce to syf,dużo ludzi i ciężko porządek utrzymać w kameralnym bloku jest łatwiej tylko 4 piętrowe i 1lub 2 piętro 3 i 4 chodzą najtaniej i nikt tego nie chce,potem nie sprzedaż albo bardzo tanio. jak docelowe to tylko 4pietrowy i 1lub 2 pietro

Gość gość
4 pietro owszem trudno spzredac ale na 3 pietrze spzredałam mieszkanie w dwa tygodnie

Gość gość
wieżowce róznia sie od siebie iloscia mieszkan na klatce , pietzre i tu jest zasadnicza róznica .

Gość gość
Ja bym kupiła, na niższych piętrach, żeby w razie awarii windy bez problemu wejść. Teraz wynajmuje w wieżowcu, pierwszy raz mieszkam w takim budynku i jest ok, wszystko zależy od ludzi. Nie ma szczurów ani robaki, o których ti ktoś pisał, na klatce jest czysto, zsyp jest za drzwiami i za nimi nie śmierdzi, awarii windy jeszcze tu nie przeżyłam. Drzwi do bloku są na kod, byle kto nie wchodzi.

Gość gość
Pewnie, że tak, u mnie w wieżowcu jest czyściutko, nie ma zsypów, tylko zamknięte kontenery na śmieci (segregacja), piękny widok jest atutem (9 piętro).

Gość gość
Wynajmowałam mieszkanie w wieżowcu 11pieter we Wrocławiu, jedna wielka tragedia, auto porysowane pod blokiem, patologia, lysolce pod klatka, robactwo, to trzeba się chyba wychować w takim molochu żeby to lubić, teraz mamy mieszkanie w nowym developerskim bloku, garaż podziemny, sąsiedzi młodzi i na poziomie, blok 2pietrowy, czysto i przyjemnie.

Gość gość
Ja kupiłam mieszkanie w bloku z wielkiej płyty i nie mam na co narzekać. Niedawno nawet przeprowadzono modernizację windy oraz konserwację windy. Skorzystano z firmy http://el-dzwigsc.pl/ z Warszawy. Winda teraz działa jak nowa. Widać, że firma ta jest rzetelna i profesjonalna. A przede wszystkim bardzo sprawna! Remont windy skończył się szybciej niż wszyscy przypuszczali.

Gość gość
kurewscy spamiarze. Nie można nigdy normalnie po ludzku pogadać. Nigdy! Zawsze się po jakimś czasie jakieś gnidy muszą śmiecić żeby żerować na ludziach. Potem czytać sie tego nie da już

Gość gość
Tutaj, http://3dtour.pl/domd/saska/ mozecie sobie zrobić wirtualną wycieczkę po okolicy, która Was interesuje, poza tym jets możliwosc oglądania mieszkań w sieci, czyli jets to wygodne, bo nie ma potrzeby biegania po mieście i szukania adresu.