Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Was też denerwuje takie porównanie?

Polecane posty

Gość gość

Czy Was też denerwuje takie porównanie, że ktoś nie znając Waszej sytuacji od razu stawia się w pozycji, jak to jemu jest ciężko, a Wam lajtowo? Np dziś usłyszałam od znajomej, że ona przy drugim dziecku będzie mieć naprawdę ciężko, nie to co ja, bo ja mam mamę na miejscu. No i co z tego, że na miejscu? Nie każda babcia angażuje się w pomoc, a wiadomo, że takich rzeczy na temat swojej rodziny się raczej nie rozgłasza na prawo i lewo :) Ludzie nie wiedzą jak jest w środku, ale zawsze wiedzą lepiej i uważają, że innym jest lżej. Często też np. słyszę od kogoś coś w stylu, że jak to kogoś bolało przy porodzie, ileż to godzin rodził i jest to mówione takim tonem, abym słuchała z podziwem :) A taka osoba nic nie wie na temat mojego porodu, bo ja np. nikomu nie mówię jaki miałam poród, a akurat był naprawdę ciężki. Wkurza mnie, że ludzie nie wiedzą, nie znają czyjejś sytuacji, ale wydaje im się, że oni to mają najtrudniej, najciężej i najwięcej w życiu przeszli, a inni to mają lekko i w ogóle jak w Raju :D W sumie trochę to zabawne, ale też wkurzające.

Gość gośćula
bardzo irytująca rzecz. To typowe dla pustaków, im zawsze trawa u sąsiada zdaje się zieleńsza :P

Gość gość
mnie denerwuje jak moja córka mała jest non stop porównywana do swoich starszych sporo kuzynek. Przykład> kupujemy normalne dorosłe łóżko dla niej, to moja szwagierka od razu: my kupiliśmy jak skończyła 3 lata ..... i non stop, każda pierdoła musi być od razu wersja kuzynki.....która już jest dorosła :D