Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z agresywnymi sasiadami

Polecane posty

Gość gość

Wprowadzilismy sie do nowego mieszkania. Dzis rano,ktos mi dzwonil do drzwi,zobaczylam 2 roslych facetow, nie czekalam na nikogo,a wiec nie otworzylam,bo bylam sama z dzieckiem i zwyczajnie sie balam. Potem wyszlismy z dzieckiem na spacer, mieszkamy na 2 pietrze.Nagle z mieszkania pod nami wyskoczylo tych 2 facetow i starsza kobieta, krzyczeli, ublizali mi,mowili,ze zdemolowalam im mieszkanie,ze woda zalala im sufit. Tlumaczylam sie,ze niczego nie zauwazylam,i czy moglaby powoli wytlumaczyc co sie stalo. Zostalam zwyzywana od k***w. Ok,uznalam szkoda dyuskusji,poszlam na gore. Jej syn,ok 50 letni za mna, kiedy otworzylam drzwi kluczem,doslownie wpchnal mnie do mieszkania, wlazl do kuchi,lazienki, ja zaczelam krzyczec,stalam w otwartych drzwiach,bo sie po prostu balam goscia. Nic nie zauwazyl. Po jakims czasie przyszedl kolejny facet, w stroju roboczym,w domofonie mowi,ze hudraulik,podjechal samochodem z firmy,wiec otworzylam. Faktycznie byla jakas awaria,ale my nie widzielismy nic,nie mi9elismy prawa wiedziec,mieszkamy tu 2 dni. Ok,naprawil. Maz wrocil z pracy. Poprosilam go,zeby przeprosil sasiadow za to co sie stalo,zapytal o koszty jakie mamy pokryc. Zdzedl na dol. Starsza pani byla sama. Zaczela krzyczec,ublizac mu,mnie i dziecko, wypchnela go z mieszkania,wulgarnie wyzywala. Maz widzial ta zmiane. Jest plama o srednicy 5cm na suficie,nic nie kapie,ale oczywiscie nasza wina,pokryjemy koszty. Maz wrocil do domu,chcielismy zejsc na spacer. Starsza pani zadzwonila po syna i wnuka. WYzwali nas, syn probowal uderzyc mojego meza,bo niby napadl jego matke,co nie jest prawda, niechcacy szturchnelam tego na oko 20 letniego wnuka schodzac z dzieckiem w gondoli,bo sie balam,ze zrobia mu krzywde. Przeprosilam,a on pchnal mnie ze schodow. Maz nie wytrzymal, zaczeli sie szarpac, chcialam,zeby maz wezwal policje,ale tego nie zrobil. Facet powiedzial ,ze " jeszcze popamietamy". Boje sie o siebie i o swoje dziecko. Co mozemy w tej sytuacji zrobic?smutas.gif

Gość gość
zazwyczaj takiej sytuacji są winne obie strony u mnie było podobnie sąsiad zaczął walić w drzwi wyzywał mojego ojca a ojciec spokojnie mu powiedział że u nas nic nie leci sąsiad wlazł pomacał kibel i wannę u nas było sucho i poszedł do siebie wątpię ze u ciebie było sucho i sądzę że musieliście drzeć ryje

Gość gość
przeciez pisalam ze nic nie znalazl wiec sucho, a ryje to darli sasiedzi,nie dali dojs do slowa

Gość gość
kurcze dwa dni i takie coś :( współćzuje autorko. Z reszta nawet jak u nich nie było wszystko ok, to przecież nie ich wina. MIESZKAJA TAM 2 DNI :O Co innego gdyby dwa tygodnie.

Są sytuacje kiedy mężczyzna, w tym wypadku Twój mąż, musi udowodnić komuś wyższość argumentu siły nad siłą argumentów;) Chociażby głośniej krzyczeć:P

Gość gość
Ale juz boje sie problemow z ta kobieta. Mamy male dziecko i psa. Maly ma 4 mies,wqkrotce zaczna sie zabki,placz i to jest niezalezne od nas

No to pewnie krzyk nie wystarczy:D A na serio, to czasem nic poza tylko i wyłącznie brutalną siłą, do niektórych nie dociera. ps Nie możesz wymyślić nic swojego, że kopiuj-wklej stosujesz?:O

Gość gość
to moj temat,przekopiowalam go tu,bo moze dostane wiecej porad

Gość gość
nastepnym razem zglos na policje,chyba juz wiesz czemu poprzedni lokatorzy wybyli

Gość gość
są 2-wie możliwości: albo się wyprowadzić, albo nic nie robić i czekać aż sytuacja sama się rozwiąże, a może rozwiązać się tragicznie...

Gość gość
U mnie bylo podobnie tyle ze ja mieszkam w willi podzielonej na 2 czesc***arter i pietro i jest wspolna klatka schodowa. Sralem im po prostu na wycieraczke przez rok czasu az w koncu wyprowadzili sie.

Gość gość
haha idz ich przepros

Gość gość
Masz przesrane , będziecie jeszcze uciekać z tego mieszkania.

Gość gość
juz o tym mysle,ale maz nie chce slyszec,mieszkamy w niemczech

Gość gość
Najlepszym i skutecznym rozwiazaniem na pozbycie sie niechcianych problemow w postaci innych ludzi jest ar15 :)