Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sandrusia1996

Jaką diete radzicie na odchudzanie ?

Polecane posty

Hej, chciałabym się zapytać was jaką dietę byście mi poradzili na odchudzanie? Na internecie znalazłam dużo różnych o różnych nazwach i niewiem na którą się zdecydować ?

Najpopularniejsze diety czasem nie otrzymały nawet oceny dostatecznej. Do takich należy m.in. dieta pochodząca z bestselleru „Nie potrafię schudnąć” (oparta głównie na białku) i wysokotłuszczowe menu zaprezentowane w książce „Doktora Atkinsa kolejna nowa rewolucyjna dieta”.

Gość gość
polecam Ci program odchudzania Limvena. Poczytaj na limvena.pl

Gość gość
to co na jednych działa na innych nie musi... zależy jak bardzo jesteś zdeterminowana aby osiągnąc sukces. Diety nie wybiera się na podstawie opinii innych tylko którą będzie tobie najłatwiej wprowadzić w życie. Jedni lubią mieć ściśle określony jadłospis i go się trzymać inni wolą jeść to co lubią i sami decydować co chcą zjeść danego dnia. Ci pierwsi wybiorą dukana, south beach, kopenhaską itp ci drudzy z ograniczeniem kalorii. Mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi. Wybór odpowiedniej diety do trybu życia to już połowa sukcesu

Gość gość
lepiej indywidualnie dobrać dietę, są strony np bioportal.pl gdzie możesz stworzyć swój profil i zostanie Ci przygotowania oryginalna zdrowa dieta. To plus aktywność fizyczna to klucz do sukcesu :)

Gość lulunka
też mi się wydaje że lepiej żebyś skomponowała sobie indywidualną dietę dostosowaną do Ciebie

Gość gośćagnaWro
Nigdy nie byłam u dietetyka bo szczerze powiedziawszy nie mam na to pieniędzy, trzeba po prostu znać swój organizm Ja już się nauczyłam co pomaga a co szkodzi bo odchudzam się odkąd pamiętam Przede wszystkim u mnie sprawdza się wykluczenie słodyczy i nabiału. Duże ilości wody- brzmi banalanie ale ja mam z tym problem bo nie odczuwam takiego pragnienia i przez to jestem odwodniona. No i ruch w moim przypadku sparwadzają sie też tabletki Novoslim, ziołowy suplement opinie są różne ale na nich udaje mi się schudnąć zawsze 3 do 4 kg miesięcznie w skali miesiąca A potem to już trzeba się trzymać w ryzach żeby wszystko pozostało w normie i u wielu osób to własnie jest najtrudniejsze w moim przypadku podobnie choć na Novoslimie nigdy nie miałam jo-jo

Gość gość
ja nigdy nie stosowałam znanych diet, tylko czytałam etykiety i sprawdzałam kaloryczność, jedyne co mogę polecić to jeśli masz problem z przegryzaniam miedzy posiłkami i słodyczami- przerzuc się na pomidorki koktajlowe, sa słodkie ale maja niskie IG, nie chce się po nich tak jesc, zaspokajaja ochote na słodycze, sa niskolkaloryczne.

Gość gość
ooo, super pomysł z tymi pomidorkami :)))))

Gość gość
A może catering dietetyczny? Jeśli stać Cię na wydawanie ok. 50 zł /dziennie to warto tego spróbować. Dostajesz 4 - 5 gotowych posiłków, dobrze zbilansowanych, o określonej kaloryczności - nie muszisz nic więcej kupować, gotować, w oole nie musisz wchodzić do spożywczaka - bo, chyba, że po wodę, albo herbatę. Tak więc te 50 zł dziennie może się wydać dużo, ale jak rozważysz, że nic więcej sobei nie kupujesz, to wtedy wcale nie jest to już aż tak strasznie drogo.

Gość gość
50zł/dzień to mało? o matko to ja tyle przez tydzień przejadam... wiem bo sama jestem na redukcji i robię zakupy 1 w tygodniu z listą.. większość to warzywa i owocki do tego cycek z kury, jakaś rybka, serek wiejski,twarogi i czego tu chcieć więcej do życia

oj chyba jednak trochę drogo jak na jedną osobę dziennie 50 zł, ja bym się nie zdecydowała na taki catering

Gość gość
Ja nie napisałam, że 50 zł na dzień to mało - tylk napisałam, ze jesli kogoś stać to to jest fajne rozwiązanie. Mnie po prostu ciężko było sobie samej ułożyć dietę, próbowałam przez jakis czas funkcjonowac na diecie ułożonej przez dietetyka, ale miałam dosyć: - stania popołudniami po 2 h przy garach - aby nie jeść w kółko tego samego, tylko, aby dieta była zróznicowania, - zabierania ciągle jedzenia w pojemnikach do pracy - nie jeżdżę autem i codziennie noszenie siatek z jedzeniem do pracy, a potem pustych pojemników do domu mnie wykańczało - jedzenia w kółko tego samego, bo nie miałam pomysłów lub bo musuałam zużyć jedzenia które kupiłam dzień czy dwa dni wcześniej. Poza tym jak wchodziłam do sklepu i się zastanawiałam co by tu kupić na drugi dzień, to często nie mogłam się oprzec pokusie, aby nie załadować np. czegoś słodkiego do koszyka. Dlatego postanowiłam sobei zafundować na 3 miesiące katering dietetyczny. Kosztuje mnie to 1000 zł /miesięcznie (bo wziełam catering tylko od pon do piątku, bez weekendów i: - jest bardzo urozmaicony, - praktycznie nic się nigdy nie powtarza - jedzenei jest pyszne, - nie musze się zastanawiać nad menu - nie muszę liczyć kalorii - jedzenie jest bardzo zbilansowane - jedzenie mam podzielone na 5 posiłków i jem je w regularnych odstępach - nie podjadam nic pomiędzy. Jakoś przełknę te 3000 zł na kwartał - to tylko jeden kwartał, nie zamierzam tak się stołować do końca życia. Nie tweirdzę, że to jest mało, ale jakoś jestem w stanie przeznaczyć 1000 zł miesięcznie na jedzenie dla siebie przez 3 miesiące. Dlatego polecam - jeśli ktoś może.

Gość gość
Polecam coś takiego to dla osób co nigdy nie ogarną co to jest dieta z deficytem kalorycznym i są zbyt tępi żeby liczyć Kcal www.limvena.pl

Gość Ankamadziarek
Ja kiedyś kupiłam u Patrycji http://schudnijsama.pl Ona jest pewna, na blogu masz wszystko ładnie opisywane, jest pokazana jej metamorfoza, a jadłospis jest dobierany dla każdej osoby osobno pod względem tego np. co lubi/może jeść i tak dalej. Zna się na rzeczy i na wszystkie maile szybciutko odpisuje przez cały proces odchudzania. Szczerze Polecam.

Gość gość
a czy masz jakies hobby bo to wazne jest w zyciu 333 www.youtube.com/watch?v=3i8oZDgvlkI

taka dieta w której odrzuca się słodycze, jesz 3-4 posiłki dziennie (gotowane, z pieca, z pary, warzywa, owoce) i do tego porcja sportu.

Gość gość
wegetarianską , ja tak schudłam przez chłopaka z któym zamieszkałam nie jemy miesią jak najwięcej surowych rzeczy no ja jeszcze się Novoslimem wspomagałam żeby nie było

Gość Myszka_85
Kiełki na Widełki - zdrowo smacznie i dużo łatwiej niż gdybyś miała sama pilnować sobie diety i gotować

no w sumie salaty i zdrowe odzywianie to podstawa,poza tym cwiczenia dziewczyny....koniecznie,a na szybsze zgubienie kilogramow polecam www.actislim.pl.poczytajcie sobie,fajna sprawa.

oczywiście, jeśli kogoś stać na catering to kto zabroni :))) oj ja tez bym chciała nie musieć gotować codziennie ;)