Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Megi 32

operacja kręgosłupa

Polecane posty

Gość Megi 32

Witam! Za dwa tygodnie mam mieć operacje na kręgosłup szyjny właśnie w Koperniku i przyznam się szczerze, że mam wielkiego pietra jak to będzie wyglądało i jak się mną zajmą czy wszystko będzie ok itd. jeśli ktoś miał operacje właśnie w Koperniku a może u prof. Kolasy to bardzo proszę o opinię. Z góry dzięki!!!

Gość gość
dyskopatia szyjna? nie masz czym się martwić, pracuję na oddziale neurochirurgii i powiem ci ze znaczna większość pacjentow wychodzi z tych zabiegow bez kosekwencji. Chociaż zdarzają się powikłania... A jakie masz objawy ze zdecydowalas sie na zabieg? dla mnie iść się ciąć to już ostateczność..

Gość gość
Mam przepuklinę, która uciska rdzeń kręgowy i prof. gdy obejrzał rezonans stwierdził że operacja konieczna. Poza tym silne bóle i drętwienie prawej ręki.

Gość gość
ja co prawda pracuję w lublinie ale wiem ze nie zawsze profesor ma cłkowitą rację... a probowalas rehabilitacji? chociaż skoro masz drętwienie i bóle ręki to raczej zabieg nie ominąłby cię nic się nie martw, dyskopatie szyjna robi się od przodu, ale linia cięcia jest prawie nie widoczna po jakims czasie. Po zabiegu juz na nastepny dzien bedziesz mogla wstac, po 2-3 dniach jesli bedzie ok wyjdziesz do domu.

Gość gość
Współczuję ci, żadna operacja nie jest miłym zabiegiem. Ja się boję lekarzy jak ognia. Już kilka lat mam problemy z kręgosłupem, ale jeszcze nie odważyłam się na wizytę u lekarza. Chociaż już mam dość, ale jeszcze jakoś nie mogę się przemóc. Tyle, że ja w dzień normalnie funkcjonuję, a noce to jest koszmar. Powodzenia życzę, będzie dobrze

Gość Megi 32
Hmm mam nadzieję, że będzie ok. Rozmawiałam na swój temat z kilkoma osobami masażysta, rehabilitant ale każdy stwierdził, że bez operacji się nie obędzie ponieważ mam te drętwienia. Wszystko by podobno pomogło ale na chwile więc musiałam się zgodzić na operacje :-(, która mnie przeraża a może fakt, że będę usypiana...ale jakoś musze to przeżyć! pozdrawiam