Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Majtki podczas ciazy

Polecane posty

Gość gość

Hej, jestem w ciazy, co prawda to dopiero początek, ale zastanawiam sie, czy podczas ciazy nosilyscie jakas specjalna ciążowa bielizne? tak sobie mysle, ze gdy bedzie lato, coraz cieplej to moze powinnam zaopatrzec sie w jakies specjalne majtki, bardziej przewiewne i komfortowe? mialyscie cos takiego? czy normalne bawelniane gatki wystarcza?

Gość gość
Normalne bawełniane najlepsze. Na te ciążowe gaciochy szkoda kasy. Ani to wygodne, bo podciagasz prawie pod pachy ani ładne.

Gość gość
Ja kupiłam kilka par, takich bez gumy, nie z ciasne.nie były specjalne ciążowe, po prostu zamiast gumki czy ściągacz miały bawełniany pasek, bardziej streczowy niż reszta gaci. Trzymały się tylko, ale nie uciskaly

Gość gość
Ciązowe majtki u mnie nie sprawdzily sie. Ale ja w ciązy mialam fioła i ciagle przeszkadzało mi, że cos mnie sciska i przez to swedzi. Najlepsze okazały sie zwykle bawelniane, kupowałam o dwa rozmiary wieksze i wybieralam, zeby miały dośc szerokie wyciecia przy udach. W ciązy nie przytyłam dużo, ale wkurzało mnie wszystko co mocno przylegało do ciala.

Gość gość
Ja używałam ciążowych ale nie tych co naciąga się na brzuch ale takie pod brzuchem wycięte

Gość gość
Ja mialam gatki z mothercare, bawełniane gładkie wycięte pod brzuchem, 5 par kosztowało chyba 50 zł, ja mialam czarne ale były tez inne kokory. Bardzo fajnie się nosiło,ladnie eleżały i nic nie uciskalo

Gość gość
normalne majtki nosiłam, nie miałam potrzeby kupowania ciązowych.

Gość gość
ja najpierw nosilam bawelniane zwykle, ale im robilam sie 'wieksza' tym czulam dyskomfort i takie gatki zaczely mnie uwierac, kupilam takie typowe ciazowe z akuku 'siateczkowe', byly komfortowe- nie czulam, ze mam cokolwiek na sobie :) no i byly tanie- za jakies 7 zl dwie sztuki :) nosilam je takze po porodzie, bo byly bardzo wygodne

Gość gość
pod koniec ciąży chodziłam bez!

Gość gość
I znowu super "subtelna" reklama produktów akuku... rozumiem że nowa firma, że musi się jakoś pokazać skoro nikt nie słyszał, w marketach nie widać, ale może tak małymi kroczkami? A nie nagle wszędzie pojawia się mama używająca tylko tej firmy, smoczków, butelek, wkładek laktacyjnych... a siateczkowe majtki- pierwsze słyszę żeby ktoś nosił w ciąży :/ Co do pytania z tematu- ja nosiłam zwykłe, no może nie takie jak na co dzień przed ciążą, tylko raczej szersze, bez odcinających się gumek, nisko wycięte, ale nie była to bielizna dla ciężarnych tylko zwykłe bawełniane figi, na tyle niskie że kończyły się pod ciążowym brzuszkiem mimo że ten był nisko. Bawełniana bielizna jest dość przewiewna, ciężko znaleźć zdrowszą.

Gość gość
Też jestem we wczesnej ciąży i nie przyszło mi do głowy, że jakieś specjalne majtki będą potrzebne.

Gość gość
bo nie będą potrzebne :) zwykłe, byle nie stringi. najwyżej większy rozmiar i nie na gumie w pasie (ja nie mam takich żadnych ale moja babcia w takich śmiga)

Gość gość
Stringi miałam na sobie może 5 razy w życiu. :D Majtek z guma w pasie nie posiadam, wiec chyba będzie ok.

Gość gość
albo biodrówki, zeby nie uwieraly pod brzuchem i w pachwinach. albo mozesz kupic 1 pare takich ciazowych i zobaczysz czy czujesz roznice.

Gość gość
mi wystarczyly zwykle bawelniane

Gość gość
Ja nosiłam zwykłe, nawet rozmiar sprzed ciąży

Gość gość
Jak widać teraz pora na biznes majtek ciążowych. Trzeba nakręcić popyt.

Gość gość
A dlaczego byle nie stringi?? Ja w ciazy prYtylam 7 kg pupa mi nie usosla i miescilam sie w majtki ktore mialam wieksOsc stringi. Pozniej kupilam troche wieksze bawelniane stringi bo bylo mi wygodniej. Nienawidze gaci babcinych i Ciaza nie zmieni mnie w babola w gaciach po pachy

Gość gość
mialam zwykle, chociaz moja siostra z kolei kupowala jakies specjalistyczne. a stringi to nie dla mnie, tym bardziej w ciazy, ale jak kto woli :)

Gość gość
najlepiej to sie ubierac i zachowywac jak ta panienka z fimika a facet nigdy nie zdradzi i kazdy sie zakocha bez pamieci 333 www.youtube.com/watch?v=Ppy6mJsIwxA

ja nosiłam zwykle cala ciaze, co do siateczkowych, tez mialam z akuku, ale tylko po porodzie je nosilam, w trakcie ciazy to nie