Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki wózek spacerówkę do 155zł polecacie

Polecane posty

Gość gość

dziecko ma 16m

Gość gość
używaną.

Gość gość
no dobrze ale moze jakas firme polecacie? chcialam zapytac jeszcze czy rączka przy wózku jest ważna, bo duzo jest spacerówek bez tej rączki

jeżeli dużo chodzisz z wózkiem po rożnych nawierzchniach i zdarza Ci się ładować zakupy do kosza to odradzam parasolki i wszelkie wózki z podwójnymi kołami z przodu. Byłam kiedyś nianią i sama dwójkę dzieci i trochę wózków przerobiłam. Napisz może na czym Ci najbardziej zależy to chętnie coś doradze

Gość gość
poluj na używany baby design mini z 2014 roku ( ma rozpinaną dodatkowo budkę, która może ochronić przez wiatrem, deszczem , słońcem).. wózek będzie raczej nowy, niezniszczony, poza tym jest lekki, nie jest parasolką, ma pojemny kosz na zakupy, łatwy w obsłudze..

ja baby desing mini nie polecam ze względu na przednie koła- chyba że będziesz chodzić nie zbyt wiele i tylko po mieście, no i zwróć uwagę na wysokość rączki, jeśli masz więcej niż 170 cm to będzie za niski

Gość gość
wiem, te kołą nie są super, ale przynajmniej jedne z większych w tego typu wózkach, a ciężko znaleźć lekki wózek z pojedynczymi kołami z przodu.. Mnie też trochę zajęło przyzwyczajenie się do takich kół i amortyzacji ( miałam 12 calowe pompowane wszystkie 4, więc różńica ogromna).. i dla mnie z kolei wózek był za wysoki trochę :) jednak jakoś sobie radziłam.. ale mąż (176) też dawał radę.. w każdym razie dla dziecka powyżej roku nie ma sensu kupować nei wiadomo czego. PRzecież to dziecko chodzi.. zaraz będzie lato, będzie biegało, szalało na podwórku.. a wózek będzie do pchania.. spokojnie do września autorka może oduczyć dziecka korzystania z wózka.. więc niech bierze mały, lekki, ale poręczny.. no i z jedną rączką..

no właśnie zależy ile kto chodzi i gdzie z tym wózkiem. my nie mamy samochodu, więc wózek jest bardzo dużo używany, spacery po lesie, zakupy, nawet małe bieganie. Ja małego zabieram wszędzie ze sobą więc będzie jeszcze wózka czasem używał prawie do 3 lat tak jak i starszy. więc nie da się uogólnić, zależy od stylu życia

Gość gość
no tak.. racja.. ja zmieniłam bo syn styczniowy, zaczął chodzić właśnie w okolicach swoich urodzin.. wózek chyba zmieniłam w marcu albo w kwietniu.. ale korzystałam z niego sporadycznie, w zasadzie po 2 miesiącach to głównie mi służył jako transporter zakupów.. a dziecko szybko oduczyłam korzystania z wózka.. autobusem, tramwajem, na spacer, itp. to jechaliśmy potem bez wózka.. tak więc zależy do czego ma on służyć.. jeśli dziecko tylko w wózku, to bym nie zmieniała na miejscu autorki i korzystała z tego, który już ma.. ale jeśli dziecko coraz więcej chodzi, wózek ma być na krótkie trasy, a dziecko pomału od niego odzwyczajane, to w zasadzie każdy mały będzie dobry, byle koła nie były malutkie.

Gość gość
przepraszam, ze nie odpisywałam, wyszłam na chwilę. mieszkam w bloku na 3 p. zalezy mi na tym by go jakos zniesc z tej klatki jednoczesnie majac przy sobie dziecko. raczej chce spacerowac po miescie ale mam zamiar sporo spacerowac tzn połaczyc spacer z treningiem dla mnie. czy ta rączka dla dziecka jest korzystna czy lepiej bez niej? widzialam kilka takich wózków bez. mąz tez pewnie bedzie chcial pchac wozek czasem, a jest wysoki 1.86. O gólnie chodzi mi o wózek lekki, wygodny dla dziecka, poręczny

No i droga autorko tu pojawia się problem, bo ciężko o tani wózek który łączy w sobie lekkość i możliwość biegania z nim. Najlżejsze są wózki z małymi kółeczkami ale z takim nie pobiegasz, a nawet spokojnie nie pochodzisz. Napisz proszę jaki wózek miałaś do tej pory i podaj jego wady i zalety jakie sama widzisz.

Gość gość
Ty za 155 chcesz jeszcze w firmach przebierać hehe ja kupiłam cybex ale dałam za niego 899zl

jak się porządnie poszpera w ogłoszeniach to można bardzo fajny tani wózek używany kupić

Gość gość
no to może sobie daruję to bieganie z wózkiem, mialam na mysli taki szybki trucht pchając wózek po asfalcie. do tej pory mialam fajny wózek ale dosc sporo wazyl ok 13k wiec to mnie nie urządza, bo ja musze go zniesc z klatki. a co myslicie o caretero wózku?

najlepszy według mnie obecnie w miarę lekki wózek to rapid 4baby. Jeśli jednak chodzi o coś taniego, to porównując parametry proponuję zwrócić uwagę na baby design tiny. Baby design tiny jest lekki i co dla Ciebie dość istotne ma regulowaną rączkę, dla dziecka jest wygodny, prowadzi się nie ukrywając tak sobie, ale po równym teranie szybki marsz da się zrobić, jest ich sporo używanych do sprzedaży.

Gość gość
a mial ktos Caretero Alfa wózek? jakie doswiadczenia?

Gość gość
Jak do 1500 zł to polecam Baby Jogger City mini GT albo gesslein s4 air+ to naprawdę bardzo dobre wózki, a nie jakiś częstochowski szajs.

tego konkretnego nie miałam, co do doświadczeń ze spacerówkami typu parasolka, to odradzam z tyłu za oparciem te skrzyżowane rurki.

Gość gość
EH NIE do 1500 a najtańsze wózki 155, 200zl nie bede ładowac kasy w wózek, zresztą drogie są cięzkie, a chodzi mi PRZEDE WSZYSTKIM O TO, by móc go zniesc po schodach z 3p

Gość gość
Rzeczywiście 155 zł napisałaś. W takiej cenie ciężko Ci będzie znaleźć dobry wózek, szukaj używek Navington, Maclaren. Quinny Yezz jest leciutki waży ok. 5kg, Maxi Cosi Noa też jest dość lekki. Ja od trzech miesięcy mam BJCM Zip, waży 7 kg z hakiem, ale o używkę raczej trudno, bo są w PL dostępne dopiero od początku roku. Poważnie nie jest Wam wózek potrzebny? Moje dziecko jest kilka miesięcy starsze i nie wyobrażam sobie mojego dziecka na nogach przez 15 km.

Gość gość
no wlasnie jest nam potrzebny ale jak napisalam głównie chodzi mi o to, by zejsc po schodach, a wiec musi byc w miare lekki! i spacer po miescie, czasem spacer po lesie ale mamy tam asfalt, czasen dluga wycieczka ale oczywiscie asfaltem

Gość gość
To popatrz za używanymi: Quinny Yezz Quinny Zapp Xtra Maxi Cosi Neo Navington Scooner Może trafisz na jakiś starszy model Maclarena. Tylko uważaj na oszustów.

Gość gość
Bardzo dobre i niedrogie wózeczki robi http://prampol.pl/pl/ , kupiłam ostatnio córce model Zebra, spacerówkę. Wygląda bardzo ładnie i fajnie się prowadzi.