Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mimari

Czy zdecydowalibyście się na kupno drogiej zastawy stołowej?

Polecane posty

Hej:) moje pytanie jest tak jak w temacie:) czy zdecydowalibyście się na zakup drogiej zastawy stołowej? ja zastanawiam się czy nie zaopatrzyć swojej kuchni w jakiś porządny i markowy serwis obiadowy ? w sumie podanie jedzenia jest bardzo ważne i efektownie podane świadczy o gospodarzach domu:) Zwracacie uwagę na jakich talerzach jecie ? Czy ktoś z Was słyszał o marce Karolina ? Czy porcelana tej firmy jest godna uwagi i polecenia? Może tania nie jest, ale chyba czasami warto zainwestować większą sumę?

Gość gość
Ja bym wolala co rok lub dwa wymieniac i kupowac tansze jak juz. Nie jestem szlachcianka i mnie zwyczajnie nie stac na raz wydac mnostwo kasy ale mam "dziurawe rece" wiec i tak sila rzeczy musze raz na jakis czas zmienic zastawe bo braki sa...

Gość gość
Jak sie kupi troche lepszy zestaw to pozniej mozna na sztuki dokupić. Ja mam Chodzieży i sztućce z Gerlacha wszystko dokupuje na sztuki

no właśnie możliwość dokupienia na sztuki jest super, zwłaszcza przy małych dzieciach stłuczki się zdarzają ;)

Gość gośćula
ja zwracam uwage na jakich talerzach jemy,ale nie kupiłabym drogiej zastawy bo po prostu wolałabym wydać na coś innego Jeżeli masz taka potrzebę,często przyjmujesz gosci to sobie kup,ja mam ceramike z ikei i jestem zadowolona,natomiast z drogich rzeczy kuchennych kupuję patelnie i garnki. Na pewno nie pozwoliłabym sobie by w mojej kuchni każdy talerz był z innej epoki,ale też nie musi byc porcelana . "Karoliny" nie znam.

Ja zwracam sporą uwagę na jakość porcelany, na której serwuję dania. Często mamy w domu gości, więc jedna zastawa by nam nie wystarczyła, natomiast super opcją było dokupienie elementów na sztuki. Moim zdaniem lepiej dopłacić i cieszyć się dobrą jakością przez lata niż wydać kasę na tandetny zestaw.

Nie zdecydowałabym się. Znam mniej więcej ceny takiej drogiej zastawy z wyższej półki i zupełnie nie widzę sensu, po co miałabym ją kupować. Zakładam że będzie to zastawa tylko na jakieś wyjątkowe okazje. Więc załóżmy że dwa razy do roku święta + jakieś urodziny + dodatkowe wydarzenia. Więc będzie używana kilkanaście razy w ciągu roku. Dla mnie nie ma to sensu

Ja uważam, że jak najbardziej można rozważyć taką opcję. W końcu zastawę stołową kupuje się na długie lata i powinna być wysokiej jakości, a jak wiadomo jakość kosztuje. Oczywiście nie należy też przesadzać i wydawać pieniędzy na jakieś wymyślnie zdobioną porcelanę albo talerze w nietypowych kształtach. Trzeba tam jakiś umiar zachować, żeby nie przepłacić ;)

Jak widzę Wasze odczucia są mieszane:) Jedni zwracają uwagę na zastawę , a inni nie:) Ja należę do tych osób, które zwracają uwagę na tym na czym jedzą:) Mi bardzo podoba się opcja z dokupieniem pojedynczych elementów zastawy, bo w sumie może się coś zbić przypadkiem , albo dzieci coś uszkodzą:) A może coś jeszcze mi podpowiecie? Jaką porcelanę można kompletować na sztuki? Jakieś konkretne marki?

Jeśli Tobie takie rozwiązanie odpowiada to myślę, że powinnaś sobie sprawić jakiś jeden porządny zestaw. Może masz wkrótce urodziny, imieniny albo jakąś inną okazję? Wtedy mogłabyś podpowiedzieć znajomym i rodzinie i mogliby się zrzucić na taki prezent :) Z drugiej strony może lepiej wybrać samemu, bo znając gusta niektórych ciotek to szkoda byłoby pieniędzy :)

Gość gość
Ładna zastawa wcale nie musi być droga. :) Ja uwielbiam porcelanę i ładne rzeczy, więc pieniędzy nie żałuję, ale udało mi się kupić ostatnio serwis 12-osobowy w świetnej cenie. Kupowałam go w sklepie http://porcelana24.pl/ i uważam, że jest prześliczny, a jak na taką jakość wcale nie był drogi.

Gość gość
dokładnie mi właśnie udało się całkiem niedawno znaleźć fajny sklep, gdzie można dostać nie tylko komplety zastawy stołowej, ale i sztućce na sztuki czy inne akcesoria kuchenne - http://tadar.pl/ cenowo tez nieźle to wychodzi.

Gość gość
Ja postawiłam na nowoczesną zastawę z kamienia łupkowego www.slateplate.pl. Fajnie wygląda i jest niezwykle funkcjonalna, do tego trzyma temperaturę podawanych potraw

Gość gość
Ja to w sumie zaraz po ślubie do naszego nowo wybudowanego domu kupilam sobie mega fajna zastawę. Była droga i nie żałuje. Jest bardzo elegancka. Postanowiłam sobie ja kupić tylko po to żeby mieć lepsza od teściowej której gęba się nie zamykała na temat swojej wiec pamiętam jak pierwszy raz zobaczyła moja była zachwycona. Niby taki głupi powód a jak cieszy. Pzdr. :)

Gość Jajcokk
W sumie, to czemu nie. Taka porządna zastawa przydaje się od czasu do czasu w każdym domu :) Zajrzyjcie sobie do sklepu http://www.nakrywamy.pl/, mają tam fajną ofertę wszelakich akcesoriów kuchennych :)