Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc827

Odrzucenie wniosku o becikowe

Polecane posty

Gość gosc827

Prosze o podpowiedz-odrzucono nam wniosek bo podobno nie bylo jakiegos mojego zaswiadczenia z zusu o skladkach chorobowych, termin na dostarczenie tego zaswiadczenia to rzekomo byl mc i minal, i teraz co trzeba zrobic? Ponownie zlozyc wszystkie papiery, czy tylko to dostarczyc czy po ptakach i nie dostaniemy becikowego? Ktos cos podpowie? Z gory dziekuje za pomoc

Gość gość
Zaszantażuj ich, nie będzie becikowego nie będzie dziecka

Gość gość
Ja tylko dalam wyciag z konta zaswiadczenie od lekarza o ciazy i w 30tyg ciazy juz mialam 2500zl na koncie

Gość gość827
Noo chcialabym ich zaszantazowac, moze sypneli by wiecej :D haha, nie no zartuje ale sprawa powazna bo nie mam macierzynskiego wiec chociaz cos by dziecko z tego mialo...

Gość gość
jeśli nie minęło 12 miesięcy od daty urodzenia to złoż jeszcze raz nowy wniosek z brakującym dokumentem, reszta dokumentów już jest u nich i nie nikt cię nie chce okraść z tych pieniędzy ale są przepisy i terminy regulujące takie sprawy, jeśli nie dostałaś wezwania to pewnie go nie odebrałaś ze skrzynki w terminie a to wg. kodeksu administracyjnego uważa się za skuteczne doręczenie i zrobili ci bez rozpatrzenia, jak teraz złożysz wniosek z tym zaświadczenie z zus do 10 maja to będziesz miała becikowe na koncie do końca maja, poza tym po co masz chodzić do zusu można wypełnić takie oświadczenie o składkach zdrowotnych za 2013r. i wpisać kwotę z pit 11, chyba że przekraczasz kryterium to lepsze są te zusowskie bo są wyższe i więcej wtedy można odjąć od kwoty brutto, druki do pobrania tam gdzie składasz wniosek