Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uczymy sie sikac do kibelka...

Polecane posty

Gość gość

Mam takie pytnie. Jak nauczyc PONIWNIE nauczyc syna sikac do kibelka? Mamy 2 latka i 5 mies i w wieku dwoch lat nauczylismy sie ze nie robimy nic do pieluszki. I byl wrecz wspanialy. Nawet w aucie potrafil przetrzymac 1 godzine! A teraz od kilku tyg ( baa teraz to moze i ze dwa mies juz ) nie wolamy... Tzn wolamy ale tylko na cos powazniejszego a siusi do majteczek. Czesto jest to tylko posikaNie a jak zobacze zE mokro to posade na kibelek i zrobi do Konca. Nis przebieranie i koniecznosc chodzenia w momrych nie pomogla. Byla tez bajka ze jak nie bedzie wolal to wilk przyjdzie i odgryie siusiaka ( matko wiem co zaraz na mnie za te slwa napiszecie :))w kazdym razie tez nie zadzialala.

Gość gość
A w nocy bez pampersa śpi? Siusia przez sen? Dziecko trochę za duże na regres, takie rzeczy trafiają się maluchom wcześniej odpieluchowywanym, tak koło 1,5 roku, koniecznie zrób badanie moczu synkowi bo może ma jakąś infekcję układu moczowego, to często przebiega bez innych objawów.

Gość gość
Ty sie uczysz tez robic do kibelka, ze tak w l.mn. piszesz?

Gość gość
22.51 ---- to jest Język Matki, nie znasz się :P

Gość gość
a ty autorko ile masz lat, że jeszcze nie umiesz do kibelka?

Gość gość
aha, nie doczytałam - macie 2 latka, no to już rozumiem problem :)

Gość gość
Jak nie mam nic do powiedzenia ciekawego to sie nie odzywam. Niektorym tez to radze. Czasami lepiej sie na tym wychodzi.

Gość gość
Wlasnie Badania robilam i wyszlo ok. W nicy tez pampers. I rano zazwyczaj jest suchy i jak odpowiednio wczesnie go posadze to jest ok.

Gość gość
Ale u Ciebie czy u syna jest suchy? Swoją drogą trochę późno zaczęłaś się uczyć sikania do kabelka :D

Gość gość
jak za późno? przecież napisała, że mają 2 latka :D

Gość gość
Ale wyniki oglądał pediatra ogólny czy nefrolog lub urolog? Bo czasem detale zauważy tylko specjalista, polecam konsultację, nawet prywatnie.

Gość gość
No tak, więc w takim razie szybko się pisać nauczyli :D

Gość gość
dobrze, że na coś poważniejszego wołają, bo siusi robią w pieluszkę :(

Gość gość
U dziecka to normalne, u nas też był taki chwilowy regres, pomogło stosowanie metod jak przy nauce nocnikowania, zachęcanie, nagrody, chwalenie, żadnej krytyki. Natomiast u Ciebie to już bardzo niepokojące, rozmawiałaś o tym z ginekologiem? Może nietrzymanie moczu po porodzie? Siusiu do majteczek za każdym razem to już nie tylko wysiłkowe nietrzymanie tylko jakieś poważniejsze zaburzenie, skonsultuj się koniecznie ze specjalistą!