Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupiłam kotu obrożę foresto i teraz nie wiem co robić

Polecane posty

Gość gośćlik
Gość, to zależy. Obrożę są w różnych cenach ja niestety ich nie polecam. Miałam kilka psów i tylko u jednego na 5 nie powodował uczulenia. Obecnie stosuję fiprex :) - jest skuteczny tani i na razie nie ma działań niepożądanych ( stosowałam na 2 psach)

Gość gość
Ale histeria. Obroża pod wpływem siły puszcza i stworzenie jest wolne. Na 100% - raz obroża i smycz zostały w mojej ręce, a pies pognał na łeb i szyję za uciekającym zającem. Nie ma innej obroży dla kotów... Poza tym kot nie powinien biegać na zewnątrz luzem. Taki "dzikie i wolne" stworzenia, których zagęszczenie na 1km2 jest bardzo duże skutecznie zmniejszają, a czasami wręcz doprowadzają lokalnie do wyginięcia populacji ptaków. Poczytaj sobie http://agro.icm.edu.pl/agro/element/bwmeta1.element.agro-d333a7da-a255-4c5f-a75c-e85a6b894d08/c/ZW-02-2016-04_96.pdf Doprawdy myślenie wcale nie jest takie trudne.

Gość gość
nie polecam tej obrozy. ma zadziory, ktore uniemozliwiaja odpiecie sie obrozy. zapielam kotu luzno i niestety obtarla mu naskorek do krwi. zapiecie zbyt ciasne byloby niewygodne. moim zdaniem przereklamowana. wydalam tylko pieniadze, by po kilku dniach obciac nozyczkami i wyrzucic.