Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bellaobbb

Problem z niskim wzrostem

Polecane posty

Gość Bellaobbb

Witam. Szukam pomocy dotyczącej mojego wzrostu. Jestem kobietą mam 17 lat i od jakiegoś czasu dręczy mnie myśl że jestem za niska. Mam 150 cm i to jest zbyt mało jak na mój wiek, dodam że miesiączkuje od 5 klasy podstawowej i od tamtej pory nie rosnę (od 2010 roku do tego dnia nie urosłam ani milimetra, ale za to moja waga powiększyła się o 10 kg.Aktualnie 48 kg podobno mieszczę się w granicach wzrostu). Moja mama z ojcem średnio mają 168 cm. Czytałam dużo o hormonach wzrostu po czym poszłam do lekarza i moja ukochana pani doktor powiedziała mi że nie mam już szans na urośnięcie więcej niż 2-3 cm, bo takie zastrzyki stosuje się do 10 roku życia, dodała że jakieś chrząstki dojrzewania już się zrosły i według niej to już nie ma sensu. Po prostu nie mogę się pogodzić z tą myślą że będę miała maksymalnie 154 cm wzrostu. Wierzę że jest jeszcze jakiś sposób abym dobiła do tej 160. To mnie mega boli gdy wszyscy wypominają mi jak bardzo jestem niska. Masakra! Mam wielką nadzieje że znajdzie się osoba która mi w tym pomoże.

Gość gość
Problem polega nie na wzroscie ale na tym ze mieszkasz w zacofanym kraju gdzie nie przyjmuje sie do wiadomosci faktu ze ludzie sa rozni. Zmien otoczenie na mniej chamskie i prostackie, od razu ooczyjesz sie lepiej. Wzrost jak wzrost, normalny, istnieja i wysokie osoby i niskie. Nie kazdy musi miec 165.

Gość ffinka
Mogą pomóc zwisy na drążku.......

Gość Patuu
Masz dosyć niskich rodzicow i pewnie juz nie urosnies. Nie wiem jak to jest z hormonami, ale fakt zmien lepiej otoczenie. Ja tez jestem niska jednak nikt mi z tego powodu nie dokucza na brak powodzenia nie narzekam a wręcz przeciwnie. Ja tam lubie swoje 155 :) Ty tez zacznij i nie przejmuj sie opinia innych. Niektóre dziewczyny maja po 180 albo nawet ponad i one dopiero przeżywają koszmar kiedy sa wyzywane od żyraf i babo-chlopów. Oczywiscie nie chce nikogo obrażać. Grunt to pokochać siebie choć nie jest to łatwa sprawa. Pozdrawiam :)

Gość gość
porazka kupuj buty min. 15 cm obcas i tylko w takih wychodz z domu

Gość Patuu
Sam jesteś porazka...