Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakich owocow nie powinno sie jesc w ciazy

Polecane posty

Gość gość

slyszalam ze cytrusow np cytryn czy pomaranczy, ale nie wim czy to prawda

Gość gość
Jakich owoców nie można jeść w ciąży?- brudnych. Ja w ciąży zjadałam codziennie całą siatkę pomarańczy, do tego grapefruty i pomelo.

Gość gość
Dokładnie -brudnych, ale to nie tylko w ciąży. Co ważne cytrusy też trzeba myć! Gdy się kroi cytrusa nieumytego, to przenosi się na na nożu bród i chemię ze skórki do środka. Cytrusy najlepiej przed obraniem sparzyć.

Gość gość
Cały czas piję wodę z cytryną, pierwsze słyszę, to jakaś bzdura. Bynajmniej mój lekarz mówił co jest niewskazane i nie wspomniał o cytrusach jako coś niedobrego.

Gość gość
cos ci sie pomylilo autorko cytrusow nie powinno sie jesc jak sie karmi piersia bo uczulaja ale w ciazy nie ma przeciwwskazan

Gość gość
ja słyszałam, że malin bo mogą sprzyjać poronieniu

Gość gość
Nie słyszałam o żadnych owocach zakazanych w ciąży. Maliny też można, nie można robić naparu z liści malin (dopiero w ostatnich miesiącach ciąży można, a nawet warto, bo ponoć ułatwia poród).

Gość gość
Wszystkie owoce można. Warzywa też wszystkie.

Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum! Przygotowałam anonimową ankietę dotyczącą stosowania nagród i kar w wychowaniu dziecka we współczesnej rodzinie. Zostanie to wykorzystane do pracy licencjackiej. Z góry dziękuję za poświęcenie kilku minut i wypełnienie ankiety. http://www.ankietka.pl/ankieta/183849/nagrody-i-kary-we-wspolczesnych-koncepcjach-wychowania-dziecka-w-rodzinie.html