Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko obgryza.....

Polecane posty

Gość gość

farbę z łóżeczka Nie wiem już co robić,jedzie zębami po łóżeczku i to bardzo najpierw u góry brzegi gryzła to kupiłam zabezpieczenie to teraz w wióry zamienia szczebelki,no i coś tej farby zajada.... dajcie jakieśpomysły.Córa jest za mała na normalne łóżko bo dopiero co skończyła rok i prędzej spadnie z normalnego łóżka niż zejdzie normalnie

Gość gość
Nic nie poradzisz. Wiem że twój post brzmi trochę komicznie, ale sama miałam takiego samego "gryzonia", poobgryzał mi komodę przy łóżeczku której blat wystawał nad ścianki, łóżeczko zanim kupiłam osłonki, stół w pokoju, a nawet torebki... ja akurat szczebelki wyjęłam jak sam wychodził już górą, ale zapewniam Cię że roczne dziecko spokojnie można nauczyć bezpiecznego schodzenia (nogami do przodu), tyle że niewiele ta zmiana łóżka pomoże, bo znajdzie cokolwiek innego do obgryzania. Nic nie zostaje innego niż przeczekać i podtykać gryzaczki, poszukaj zabawek z drewnianymi elementami, niekoniecznie typowe żelowe, są takie siateczki do gryzienia i można tam dawać np. skórkę od suchego chleba, to pomaga.

Gość gość
łóżeczko z czystego drewna bez farby ani lakieru, tylko dobrze wyszlifowane szczebelki, i niech sobie obgryza na zdrowie ;)