Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DługowłosaA

Włosy do pasa po 30 tce?

Polecane posty

Gość DługowłosaA

Jak oceniacie kobiety po 30-tce z włosami do pasa? Uważacie, że ładnemu wszystko przystoi, czy raczej w pewnym wieku już nie wypada? Mam długie włosy od zawsze i nikt nigdy nie robił mi z tego powodu problemu. Dopiero teraz jak wzięliśmy z mężem ślub, to teściowa, szwagierka, nawet mama, a ostatnio koleżanka z pracy ciągle na mnie naskakują, że NIE WYPADA. Najlepsze, że w pracy mam 2 znajomych po 30-tce (mężczyzn) z włosami prawie do pasa i nikt nie robi problemu - ot fani ciężkiej muzyki i motocykli. A do mnie to mają wąty, ehh.

Gość gość
Kwestia gustu i własnego samopoczucia. Mnie się włosy do pasa średnio podobają u kobiet po 30-tce, no chyba że są to tak piękne, gęste, lśniące włosy, że aż grzechem byłoby je ścinać :). Natomiast nie rozumiem upartego hodowania cienkich, przyklapłych włosiąt, takich "trzech na krzyż", ale ważne, że do pasa :D. Krótko mówiąc - jeśli masz ładne włosy i dobrze się w nich czujesz, to noś długie. W końcu to Twoje włosy i Ty decydujesz, co z nimi zrobić.

Gość gość
>>> ładnemu wszystko przystoi<<<, a tesciowa szwagierka i mama maja na***** w mozgach. Nie ma nic bardziej kobiecego i seksownego od dlugich i zadbanych wlosow u kobiety, dlugie wlosy = kobiecosc. Niezaleznie od wieku. Dlatego blagam Cie, dbaj o wlosy i nie scinaj na krotko :) Pisala to kobieta lat 28 z dlugimi wlosami ;)

Gość gość
bo zazdroszczą :) Przestań się wygłupiac i nie przejmuj się, ja jestem po 30 i też mam włosy prawie do pasa i też słyszę, że nie wypada tak bo mam obciąć i zrobić sobie boba, albo ciotkę klotkę w trwałej bo jestem po 30 ha ha ha ha ha

Gość gość
Nie wspominajac juz o tym, jakie piekne fryzury mozna cudowac z dlugimi wlosami :)

Gość gość
"dlugie wlosy = kobiecosc" Ale p********ie bez sensu :O. Co ma długość włosów do bycia kobiecą?Charlize Theron jest zatem męska, bo ma krótkie włosy?

Gość gość
Tylko jeszcze raz zaznaczam: >>>dbaj o wlosy<<<. Utrzymuj je w pieknej kondycji, dobrze podcinaj zeby ladnie sie ukladaly. Nawet jesli dlugie wlosy sa cienkie i "liche" to odpowiednie ciecie plus regularna pielegnacja robi wszystko co potrzeba zeby prezentowaly sie cudownie.

Gość gość Delikatna
Nie bądź głupia,nie sluchaj zazdrosnic i przypadkiem nie scinaj wlosow.Ja mam dlugie,do łokci i nikomu nic do tego.Wymagaja wiecej pielęgnacji niż krotkie ale nikomu nic do tego.

Gość gość
ja mam 34 i mam prawie do pasa, i ścinać nie zamierzam:D

Gość gość
ale byłaby bardziej kobieca gdyby miała długie, kiedy wreszcie wy kobiety to zrozumiecie, że tylko wam podobają się krótkie fryzury, będziecie wmawiać facetom co jest kobiece a co nie, przecież to mężczyzna ocenia i instynkt bierze górę, długie włosy lśniące oznaczają zdrowie i tym samym płodność to jest impuls eroptyczny. Ale nie, wy dalej swoje że krótkie włosy są łądne i kobiece bla bla bla bla

Gość DługowłosaA
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi! No właśnie mam to szczęście, że mam grubaśne, ciężkie włosy. To u nas rodzinne od strony taty. Ponoć prababcia miała bardzo piękne długie włosy do kolan, natomiast babcia nosiła długie jak ja byłam mała (pamiętam jak przez mgłę jej brązowe loki do pasa). Potem niestety ścięła, bo zaczęła się moda na "baranka" :( Piszę, żeby się wyżalić, bo jest mi po prostu przykro, że przekraczam jakiś "magiczny" wiek i już coś mi nie wypada, nie wolno, jestem za stara, no ludzie! Kiedyś przecież kobiety nosiły długie włosy. Włosów póki są ładne nie zetnę. Może jak w/po ciąży pogorszy się ich stan, to tak. Póki co mój mąż je uwielbia i broni ich jak lew.

Gość gość
i bardzo słusznie:) mądra dziewczyna:)

Gość gość
gość dziś mam długie lśniące, bo o nie dbam, natomiast jestem osobą mocno schorowaną, także stan włosów ma się nijak do stanu zdrowia ogólnego xx i zawsze się znajdzie jakiś wyjątek z reguły który będzie wykorzystywany i wpajany milion razy jak reguła :)

Gość gość
no to nie wiesz co odpowiadać, mów że mąż ci nie pozwoli że je uwielbia i zamkniesz jadaczki :)

Gość gość
oczywiście pisząc to miałam na myśli ze to reguła,oj Boze...błyskotliwość rzadko spotykana teraz :)

Gość gość
"ale byłaby bardziej kobieca gdyby miała długie, kiedy wreszcie wy kobiety to zrozumiecie, że tylko wam podobają się krótkie fryzury, będziecie wmawiać facetom co jest kobiece a co nie, przecież to mężczyzna ocenia i instynkt bierze górę, długie włosy lśniące oznaczają zdrowie i tym samym płodność to jest impuls eroptyczny. Ale nie, wy dalej swoje że krótkie włosy są łądne i kobiece bla bla bla bla" :D:D:D:D Głupszego wpisu to juz dawno tu nie bylo. Z ciebie taki facet jak z koziej d**y rakietnica, a twoja jedyna baba to twoja graba.

Gość gość
Jak najbardziej!:) w tym przypadku, konkretnym temacie, tesciowa to doopa wołowa. Niech zajmie się sobą i wlasną fryzurą. Gratuluję pięknych wlosów, nie scinaj, podcinaj tylko końce, i miej tak piękne wlosy do setki:) pozdrawiam:) Ps. a dlugie, póldlugie włosy SĄ kobiece, i nie patrz na aktorki, czy inne, nie jestes małolatą, by bezkrytycznie wzorowac się na innych.

Gość eMILKAAAs
Ścięłabym. Wiadomo, ze facet takie wlosy lubi, nawet jak są byle jakie, byle tylko długie były. Kobiety widza więcej, widza twoją twarz, widza, ze sie zmieniłaś i nie wazne jest czy po lsubie czy nie. 30 lat to nie wyglad 18 latki z wlosami. Starsza buzia widocznie rzuca sie wo czy. Włosy grube czy cienkie znaczenia nie mają, bo twoje lata widac, a wlosy tworzą widocznie jeszcze wiekszy kontrast, bo kojarzone są z młodą dziewczyną, a nie z kobieta.. Dlatego nie hoduj tego tylko po to, bo facet lubi, ale ocen to obiektywnie. WIdocznie, u ciebie, nie wyglada to juz tak dobrze i to ine ze wzgledu na stereotypy, ale twoj odbior..

Gość hlummmmmmmmmm
Zgadzam sie z EMilkąs. Obetnij. Byc może kontrast jest juz zbyt duży i wygląda to śmiesznie. Sa naprawdę krótkie, ładne fryzury dla kobiet i masz duzy wybór. Nie musisz obcinać tuz przy skórze, wystarczy, cze będziesz miała do ramion.

Gość gość
Nie słuchaj tych zazdrośnic tu i w rodzinie.Nie ścinaj!!

Gość Fixet
Dobra, wypowiem sie jako pierwszy facet - 32 letni na forum dla kobiet:P:) Nie lubię u kobiet bezsensownie długich włosów. Krótkie fryzury sa seksowniejsze, drapieżne, zaczepne. Nie dlatego, ze lubię agresywne kobiety, ale, bo są bardziej pociągające we włosach stosownych do ich wieku. Długie wlosy nigdy mnie nie kusiły, to jakiś stereotyp, że trzeba zapuścić i trzymac. Moja żona nosi krotkie wlosy, najdłuższe miala do szyi, gdy probowala zapuścić. Wie, ze nie przepadam za dłuższymi i ścięła. Sama tez uznala, ze jest jej lepiej w krotkich. Wiec dziewczyny nie bojcie sie nożyczek!

Gość gość
Zazdroszczę kobietom dlugich włosów, ale cos w tym jest, ze tylko młodym, Starsze 35+ raczej tym nie nadrabiają:)

Gość gość
Długie włosy to atrybut młodości, może ktoś ma rację, że nie pasują ci do twarzy, ale wątpię w to, myślę że chodziło bardziej o samą magiczną granicę wieku, tzn. rok temu było ok, a dziś po 30 już nie :P Czas na krótkie fryzurki w stylu Kożuchowskiej może przyjść zawsze, a długie włosy z nikąd się nie wezmą :) Zawsze możesz też się poradzić jakiegoś porządnego fryzjera/stylisty, to doradzi jak byś lepiej wyglądała, a z długich włosów na pewno można robić masę świetnych fryzur właściwych dla 10 i dla 100 latek :P

Gość gość
Jeżeli masz zdrowe i gęste to nie ścinaj. One chyba zazdroszczą, albo są bardzo mocno staroświeckie. Ja bym nigdy w życiu takich włosów nie ścięła, chyba żeby mi wypadły lub zniszczyły się - to wtedy obowiązkowo.

Gość prawictwo pospolite 137
dla mnie obojętne czy do pasa czy do ramion . Bez znaczenia

Gość gość
Zawsze możesz zakompromisować, czyli mieć włosy do połowy pleców, ale cooo tam, zaraz zaczną mówić, że trampek nie można, koszulki z napisem nie można, przejęzyczać się nie można, tańczyć i śpiewać nie można bo masz 30 lat.

Gość gość
długie tak, ale nie za długie. i nie wiem co rozumiesz przez włosy do pasa, bo jeżeli warkocz a la Jagna majtający między półdupkami, to nie wypada nikomu powyżej 12 roku życia. włosy np za łopatki nadal są długie, ale nie śmieszne i groteskowe jak ocierające się o pośladki. poza tym w pewnym wieku wypada mieć fryzurę, czyli jakoś sensownie ułozone wlosy, a nie coś co wygląda jak suszone i ułożone "na poduszkę"

Gość gość
pewnie masz "fryzurę" na topielicę, co rzeczywiście slabo wyglada jak się nie jest już małą dziewczynką, popatrz sobie na różne aktorki- większość ma długie włosy, a jednocześnie wygląda kobieco, a nie jak przerosnięte dziecko. zmień styl, a co do długości, to długie włosy nie muszą być od razu nie wiadomo jak długie- w końcu chcesz tylko ładnie wyglądać, a nie bic rekordy- pazury tez mozna wyhodowac na 5 cm, ale wcale nie jest to estetyczne i potrzebne

Gość gość
To jest tez kwestia higieny. Zeby utrzymac w czystosci i ladzie wlosy trzeba czesto je myc, dlugie wtedy szybciej sie niszcza, dlugie po 30 stce niszcza sie 5x szybciej

Gość Kokos80
Zawsze wolałem krótkie włosy u kobiet i tzw. chłopięce fryzury. Z moją dziewczyna strzygliśmy się tą samą maszynką. Wiec wiem cos o tym. krotkie wssoy sa the best