Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lomi24

Mamy na STYCZEŃ 2016

Polecane posty

Gość gość
Paul, nie zebysm sie czepiala ale zarodek ma 12 mm w ok 8 tc to jakim cudem u ciebie w 5 jest juz taki duzy? Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL 5 tydzień 1 dzień 5 mm - 5 tydzień 2 dzień 6 mm - 5 tydzień 3 dzień 7,5 mm - 5 tydzień 4 dzień 9 mm 1 mm 5 tydzień 5 dzień 10 mm 2 mm 5 tydzień 6 dzień 11 mm 3 mm Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL 6 tydzień 1 dzień 12 mm 3 mm 6 tydzień 2 dzień 13 mm 4 mm 6 tydzień 3 dzień 14 mm 4 mm 6 tydzień 4 dzień 15 mm 5 mm 6 tydzień 5 dzień 16 mm 5 mm 6 tydzień 6 dzień 17 mm 6 mm Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL 7 tydzień 1 dzień 19 mm 7 mm 7 tydzień 2 dzień 21 mm 8 mm 7 tydzień 3 dzień 22 mm 9 mm 7 tydzień 4 dzień 23 mm 10 mm 7 tydzień 5 dzień 24 mm 11 mm 7 tydzień 6 dzień 25 mm 12 mm

Gość gość44
To mocno trzymaj za mnie jutro kciuki, chciałam juz dzisiaj isc na pobranie ale nie znalazlam całodobowego punktu pobierania;( takze jutro do poradni i po 14 wyniki beda. Ja to powinnam miec 10 maja nie chciana, wiec, jestesmy w podobnej sytuacji.

Gość gość44
Ja 10 maja powinnam nie dostac @ Takze w bardzo podobnej sytuacji jestesmy, Trzymaj mocno kciuki bo chyba w nocy z tych nerwow nie usne.

ja się stresuje ale chyba bo mój pęcherzyk miał ok. 11 mm a nie było widac zarodka a w tej rozpisce pisze ze powinien miec ok. 3 mm ale to jestprzeciez róznie z tym prawda. Zalezy od sprzętu, lekarza itp

Nie jestem lekarzem i się na tym nie znam . Czy każdy człowiek jest taki sam ? Gdzie jest napisane że musi mieć tyle i tyle w tym tygodniu i koniec ? Nigdzie.tak lekarz mnie poinformował wiec tego się trzymam :)

Gość Malineczkaa25
Paul, pęcherzyk a właściwie dzidziuś od samego początku rośnie w swoim rytmie. Czasem wyskakuje ponad normy, żeby wyrównać w kolejnych miesiącach, więc ja bym się tak mocno nie stresowała. W pierwszej ciąży w ogóle na to nie patrzyłam, ani na termin porodu z usg, jakos wierzyłam bardziej w termin z ostatniej @ i dzidziuś urodził się dokładnie tego dnia. ; ) Paul nie stresuj się ;)

Malineczka wszystko w porządku zero stresu :) tylko tłumacze osobie ze nic nie jest tak jak wyczytał to gość w internecie :)

Gość aga190193
Hej dziewczyny :-) widzę nas coraz więcej :-) super! Ciesze się bardzo. My pierwsze usg dopiero pod koniec maja..czekanie najgorsze

Gość gość
A ja myśle ze albo pomyliłaś pęcherzyk z zarodkiem albo ściemniasz i żadnego zarodka nie było

Gość gość
Tu jest napisane https://parenting.pl/portal/5-tydzien-ciazy Anitka Powyższa tabela zawiera wartości uśrednione. Nieraz się zdarza, że zarodek pojawia się w obrazie USG dopiero, gdy pęcherzyk ciążowy mierzy ponad 20 mm. Co więcej, takie opóźnienie „pojawienia się” zarodka nie świadczy wcale, że ciąża rozwija się nieprawidłowo.

Gość gość44
Krew pobrana teraz tylko pozostalo czekac do 14.

Gość aga190193
W takim razie trzymamy kciuki :-) A jak dziś samopoczucie dziewczyny?

Gość Justyska198222
Witajcie ja bym wczoraj na usa ciąża potwierdzona 5tyg 4dni. Jest tylko pecherzyk z cialkiem żółtym. Lekarz powiedział że jeszcze za wcześnie na zarodka za 3 tym ponowna wizyta i wtedy założymy kartę ciąży. Więc Paula dziwna sytuacja z Tobą. ..

Gość Justyska198222
Dodam że termin porodu na 03-01-2016

Gość aga190193
Justyska gratuluję :-) ja mam termin na 9.01

Justyska nie każdy człowiek jest taki sam jak mówiłam wcześniej ja nie jestem lekarzem zostałam poinformowana ze to zarodek i ma 12mm co wam na to poradzę . Była to szybko wizyta bo byłam wepchnieta między pacjentkami ale w wtorek idę na powtórne badania wiec zobaczymy . Może lekarz się pomylił z tego pośpiechu na prawdę nie wiem :) kartę ciąży tez będzie mi zakładał na następnej wizycie wiec jestem dobrej myśli :)

Gość Aneczka2930
Gratuluję :)

Gość aga190193
Paul pewnie :-) powtórzy usg i się okaże co i jak :-) a może coś źle zrozumiałas po prostu :-P z tej radości

Gość aga190193
Wcale się nie dziwię :-) :-)

Gość Aneczka2930
Paul będzie dobrze :) Podpytaj jutro uważnie i daj szybko znać :) w jakim kraju jesteś ? bo z tego co pamiętam, to pisałaś, że nie ma Cię w Pl. Zastanawiają mnie te testy owulacyjne. 3 dni temu nie było drugiej kreseczki, dwa dni temu bardzo słaba, wczoraj podobnie.Dziś zrobię ponownie, choć to 16 dzień cyklu i nie wiem, czy dziś nie będzie słabsza niż wczoraj. Co do starań, to dzisiaj robimy przerwę, bo mąż pojechał do dentysty i zostaje u rodziców, ale jeszcze jutro i pojutrze będziemy próbować. Ciężko trafić w owulację, nawet z testami, bo jak się okazuje, te kreseczki są prawie niewidoczne.W zeszłym cyklu mimo codziennych starań, nic się nie udało. Moja nowa gin, stwierdziła, że to przez Duphaston . W tym cyklu tylko kwas foliowy i witaminy.

W wtorek idę dopiero :) i jeżeli pytanie jest kierowane do mnie gdzie mieszkam to mieszkam w Polsce :)

Gość gość
Paul Ty wcale nie jesteś w ciąży tylko ściemniasz, bo dziewczyny Ci przycinały, że na betę nie idziesz

Gość claudia76
Gość 44, trzymam, trzymam bardzo mocno. Jeszcze chwilą i będziesz skakać z radosci, a ja razem z Tobą; ) W ogóle to, jak samopoczucie? Moje takie sobie.. czuję sie bardzo zmeczona, boli mbie lewa pierś i podbrzusze..

Gość aga190193
Gość u mnie też tak było ;-) robiłam zwykły test z marketu :-) gratuluję po cichu juz ;-)

No proszę cię. Na betę nie mogłam iść bo nie miałam jak się rano dostać :) a do lekarza umówiła mnie prywatnie koleżanka która miała w ten sam dzień wizytę i poprosiła lekarza i przyjechała po mnie :) co ja wam się będę tłumaczyć :) to jest forum o mamusiach na 2016r a nie oskarżać ludzi ze nie są w ciąży haha udam ze ja tego nie czytałam :))

Gość Umina888
Cześć dziewczyny. Ja niestety wypadam z gry :-( właśnie zauważyłam, że zaczynam plamic wiec @ już tuż, tuż :-( coś franca wyjątkowo przyszła przed czasem. Starającym się, życzę upragnionych II kresek, a mamuskom spokojnej ciąży ze szczęśliwym jej zakończeniem. 3-majcie się :-)

Gość bittersweet26
To ja byłam tym gościem wyżej, w którym dniu wyszedł Ci podobny test Aga?:)

Gość aga190193
Paul nie przejmuj się :-) po prostu nie zwracaj uwagi na takie komentarze :-) Mi wyszła jasna kreska jakoś w 26 dniu cyklu chyba tez :-) bo 4 dni miałam do okresu, powtórzyłam parę dni później i juz była mocniejsza