Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uzaleznienie od kropli

Polecane posty

Gość gość

Czy to mozliwe ze jestesmy z synkiem uzaleznieni od kropli do nosa Otrivin Baby? Bo faktycznie przeziebienie minelo. Bralismy je z 2 dni a teraz na noc i rano musimy psikac, inaczej mamy zielony katar i bardzo zatkany nos... :/ Mial ktos tak?

Gość gość
Moja kolezanka byla uzalezniona od kropli. Bez nich sluzoeka produkowala tyle wydzieliny,ze wiecznie mialaby katar i zakraplala. Bledne kolo. Musiala odstawic. Pierwsze noce byly tragiczne. Lslo jej sie z nosa. W koncu sie unormowalo. ale watpie,zebyscie sie uzaleznili w 2dni

Gość gość
Ale katar nieważne czy leczony czy nie trwa 7 dni. Uzależnienie po 2 dniach stosowania kropli? A może po prostu są nieskuteczne i nie likwidują bakteryjnego czyli zielonego kataru.

Gość gość
Owszem, nieżyt polekowy jak najbardziej istnieje.

Gość gość
"nie likwidują bakteryjnego czyli zielonego kataru. " Kolor wydzieliny nie ma nic wspólnego z jej etiologią.

Gość gość
po 2 dniach? watpie. ja uzywam juz kropli pare lat i musze bo mam tak sluzowke zniszczona juz ze bez tego nie mam jak oddychac :(

Gość gość
Ty chyba nie wiesz, co to jest uzależnienie od kropli.. To jest nie tylko tak, że masz zatkany nos, jeśli ich nie użyjesz (albo tylko Ci się zdaje, że tak jest..) , ale czujesz się nieswojo, gdy nie masz kropli w zasięgu wzroku... ja byłam uzależniona od Xlyrolinu przez chyba...7 lat.. używałam ich ciągle, zawsze były w torebce/plecaku/torbie czy co tam miałam.. jak wyszłam bez nich z domu, to był dramat.. zdarzało się, że kupowałam w aptece następne.. Może u mnie przyczyną było też to, że mam skrzywioną przegrodę nosa (ponoć w jednej dziurce przepływ powietrza wynosi 70%, w drugiej tylko 30%, już 2 razy dostawałąm skierowanie na zabieg, ale się nie zdecydowałam). W każdym razie to o czym Ty piszesz, to nie jest żadne uzależnienie, kobieto... po prostu macie jeszcze katar, albo nos się musi przyzwyczaić do funkcjonowania bez wspomagacza... i tyle..

Gość gość
zwyczajnie odstaw krople, a na drugi dzień zobaczysz, ze kataru nie ma, dziś będziesz jeszcze miała niby zatkany nos, to jest przesuszenie śluzówki, krople używamy tylko 5 dni, ja kiedyś dostałam wręcz uczulenia na nogach od xylometazolinu, ale brałam go ok 2 miesiące, i wydawało mi się, ze jak go nie popsikałam do nos zapchany strasznie teraz już wiem co robić

Gość gość
aaa, nie doczytałam, ze bierzecie 2 dni, nie to na razie pewnie jest katar, możesz stosować spokojnie, przez 5 dni + woda morska do nosa i inhalacje dla dziecka