Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćM24

Spanie na plecach 7 miesiac

Polecane posty

Gość gośćM24

Jestem w 7 miesiacu ciazy, wiem ze nie powinnam spac na plecach bo to niezdrowe dla mnie i dziecka, i oczywiscie nie robie tego celowo zasypism zawsze na boku. Niestety kazdego dnia rano budze sie i leze na plecach, nieswiadomie sie przekrecam podczas snu:( martwie sie bo nasluchalam sie ze dziecko dostaje wtedy za malo krwi i tlenu... czy Wam tez zdarzalo spac sie na plecach, mialo to jakies negatywne skutki?

Gość gośćM24
??????

Gość gość
Ja jestem w 17. tygodniu i też czasem śpię na plecach, bo jak leżę za długo na boku, to mnie strasznie biodro boli i drętwieje!

Gość gość
bardziej to chyba jest dla ciebie negatywne niz dla diecka, bo dziecko uciska na tetnice głowna dolna i tobie krew nie dopływa, dziecko dotleniane jest przez pepowine

Gość gość
rozmawiałam ostatnio z położną o pozycjach, bo sama mam wyrzuty, że leżę głównie na prawym boku (to 9 miesiąc i żadna pozycja nie jest już wygodna), powiedziała, żeby się tym nie przejmować i leżeć tak, jak mi pasuje, więc się nie stresuj, bo tym bardziej szkodzisz dziecku

Gość gość
Mi pod koniec najwygodniej było na plecach z poduchami pod głową - spałam w pozycji prawie półleżącej. Lekarz mówił, że mam spać tak jak mi wygodnie i tyle.