Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katol od siedmiu boleści

Mam prawo przeciwstawić się rodzicom ?

Polecane posty

Przecież to moje życie i to ja spędzę je z moją wybranką. Chodzi o ślub. Rodzice nalegają żebyśmy wzięli również w katolickim. Dla mnie to podwójne koszta. Po co ? Do kościoła chodzę od święta więc po co odstawiać taki cyrk ? Miał ktoś podobne (partner/ka innego wyznania) problemy ?

Gość gość
jeśli nie potrafisz obronić swojego zdania to może nie jesteś na tyle dorosły żeby brać ślub

Gość gość
Weżź konkordatowy.

Gość gość
oni to klamcy! co to w ogole za sukinsyny tacy jak mozesz z tym zyc!! 333 www.youtube.com/watch?v=Ppy6mJsIwxA

Właśnie o to chodzi, że ja twardo obstaje przy swoim. Nawet narzeczona i przyszli teściowie mówią żebym popuścił, poszukał jakiegoś rozwiązania. A mnie wkurza postawa rodziców, ma być katolicki bo ma być, bez żadnych sensownych argumentów.

Gość gość
popuścic to możesz w majty

Dziękuje za takie komentarze

Gość gość
Ja mysle,ze dobrze robisz, w Twojej sprawie Twoje zdanie jest najwazniejsze! Sam za siebie decydujesz, rodzice mieli duzo do powiedzenia jak byles maly teraz nic nie mają a przynajmniej u mnie tak jest. Mialem podobna sytuacje,ja chcialem tylko cywilny a rodzina koscielny:-D Ja nie odpuscilem niektorzy sie obrazili i nie przyszli i mysle,ze bardzo dobrze sciemniane katole wierzace na pokaz:-D Podkresle jeszcze raz Twoje zdanie jest najwazniejsze. Twoje i zony:-)

Gość gość
przecież przyszła żona ma takie samo zdanie jak jej mamusia i tatuś - biała kiecka i wesele

Gość gość
Nie.wiem skad te wnioski? Ona chyba chce tez tylko cywilny napisal ze to podwojne koszty a zatem ustalili juz wersje ktora sie rodzicom nie podoba.

Narzeczonej jest przykro, dla świętego spokoju poszłaby do katolickiego i podpisała deklaracje o wychowaniu dziecka. Mnie w*****a postawa rodziców, żeby byli jeszcze wzorcowymi wierzącymi. Od początku, jak się dowiedzieli, że jest protestantką nie lubili jej. A ona nie wyobraża sobie, że na naszym ślubie miałoby ich nie być.

Gość gość
A ona nie wyobraża sobie, że na naszym ślubie miałoby ich nie być. no to niech sobie wyobrazi, ich problem a nie jej. ślub to wasza sprawa a nie publiki. Owszem milej jak rodzina wspiera, ale nie demonizujmy, że jak obcy dla niej ludzie nie przyjda to dramat będzie

Gość gość
Po kiego sie przejmowac tymi ludzmi? To wasze zycie,wasze decyzje,robcie jak chcecie. W koncu Ci starzy niedlugo umrą a na koncu jak bedą podskakiwac to i tak zostaną sami. Moze powinniscie im to powiedziec?

Gość gość
Rodzice to zawsze rodzice. Zawsze mozna znalezc jakies rozwiazanie. Wykopywanie toporu to nie najlepsze wyjscie.

Gość gość
Rodzice to zawsze rodzice - ale to nie oznacza, ze maja rządzić naszym życiem.

Gość gość
Czasem przeciecie pepowiny bywa bardzo bolesne.