Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest, że Jagna z Chłopów się puszczała, a nie zaszła w ciążę?

Polecane posty

Gość gość

Musiała być chyba niepłodna, bo przecież antykoncepcji nie było, a nawet męża miała i on myślał, że jest w ciąży

Gość gość
moze bezplodna

Gość gość
ale to by się chyba zorientowała, a ona mówiła, że nie chce

Gość gość
Oto jest pytanie

Gość gość
skrobała sie pewnikiem :classic_cool:

Gość gość
Albo funkcjonowały wtedy zapomniane dziś metody antykoncepcji, jakieś ludowe

Gość gość
Hahaha ale ktos wpadł na pomysl czemu nie miala dzieci haha reżyser skupił sie na jej k****eniu sie , szkoda bylo wątku na dzueci :) ale dobra mysl autorko:) tez bym pomyślała ze bezplodna , no i jak z dzieckiem by ja wywieźli na kupie gowna?

Gość gość
Niee, byłoby o tym, a poza tym była zbyt pobożna

Gość gość
To bezapelacyjnie temat miesiąca

Gość gość
ja głównie książkę miałam na myśli, w filmie faktycznie tylko k****enie się, w książce wszystko jest głębsze no i nie tylko wątek romansu

Gość gość
Zmówiła zdrowaśkę i dalej Jaguś hulala

Gość gość
gościu 00.11 to nie tak, to raczej bez błogosławieństwa bożego nie można mieć dzieci, więc ona go nie miała :D Roch tak mówił w jakiejś przypowieści. A tak serio to Reymont chyba pokpił sprawę

Gość gość
gość dziś Hahaha ale ktos wpadł na pomysl czemu nie miala dzieci haha reżyser skupił sie na jej k****eniu sie , szkoda bylo wątku na dzueci usmiech.gif ale dobra mysl autorkousmiech.gif tez bym pomyślała ze bezplodna , no i jak z dzieckiem by ja wywieźli na kupie gowna? xx Literacki analfabeta!

Gość gość
Roch mógł się mylić, u niewykształconych warstw chłopskich mogła zajść mispercepcja w interpretowaniu biblii

Gość gość
Nie no, mówi się przecież nawet o ciąży "stan błogosławiony" :P ale chyba nie to było przyczyną. Jagna była młoda, zdrowa kiej rzepa, powinna od razu zaciążyć, inne babiny rodziły co rok, a ona tyle się puszczała z jurnym Antkiem i nic

Gość gość
Czemu literacki analfabeta? A ty lepiej myslisz?

Gość gość
Wtedy już wiedzieli co to jest stosunek przerywany, POWAGA

Gość gość
Po co k***a Jagnie dziecko bylo? Weźcie k****, inteligencji wam brakuje? To byl tylko film

Gość gość
Faceci wiedzieli, ze Jagna sie puszcza i jej dawali tylko do buzi;)

Gość gość
Nikt nie pyta po co jej dziecko, pytanie dotyczy czegoś innego

Gość gość
Kuretswo zawsze było i będzie. Te co zaciążają to z miłości, a nie z chuci. Jagna naiwą gąską nie była, zabezpieczała się bankowo.

Gość gość
ja akurat piszę o książce, pisałam to już. Ale stosunek przerywany to też grzech :P Poza tym Reymont przecież opisuje stosunek z Antkiem, a z Maciejem na pewno nie miała przerywanych bo to mąż i chciał dziecka i zdawało mu się przecież, że jest w ciąży, a ona od razu była pewna, że nie jest. Podobna sytuacja była w Wojnie i pokoju jak Bezuchow chciał mieć dziecko, a Helena powiedziała, że nie jest taka głupia żeby z nim zajść, a przecież się bzykali. Czyżby kobiety miały jakiś tajny sposób o którym jeszcze nie wiem? :P

Gość gość
Ona by nie mogla muec dzieci, jej zadani bylo k***ic sie i nie miałaby czasu na dzieci , czemu nie rozumiecie zamiaru autora powieści , miala na randki ciagac dzieci? Ale mogl autor zrobic jej kilkoro i by ciagle je zostawila na pastwę losu ****ajac sie po kątach , bylby wątek zaniedbywanych dxieci a na koniec dziecmi zajęła by sie zona antka, napisze nowa powieść o Jagnie

Gość gość
A zawsze myslalam co dalej mogloby sie dziać z jagna, gdzie by mogla pojsc, na koniec mislam nadzieje ze antek po nia przebiegnie ale sie nie stalo, mialam niedosyt zakończenia, antek ja kochal

Gość gość
00.25 ależ jest wiele sposobów, żeby to rozwiązać, mogła poronić, mogła być w ciąży na koniec, albo żeby było sensownie mogła chociaż podejrzewać czy obawiać się ciąży. A tak jak piszę, Maciej i Dominikowa podejrzewali, że może być, a ona od razu, że na pewno nie, miała pewność

Gość gość
Nie kochał, Antek nie umiał kochać :P A co się stało? Było przecież powiedziane, że nie pociągną długo ona i jej matka, pewnie pomarły :P

Gość gość
Jak sie zabezpieczala skoro to byl tylko film :( ludzie no, zapytajcue Reymonta po smierci jak go spotkacie w zaswiatach czemu nie zachodziła w ciaze, moze sobie przegrywała ziolami, sa takie ziola

Gość gość
taaak, film, a Reymont napisał scenariusz :P ignorantów proszę o opuszczenie wątku

Gość gość
Kurwa ludzie jak was nie kochac , ja p*****leeee, kiedys baby tez kombinowaly , mogla kombinować, sprytna byla :)

Gość gość
00:33 pierwszy post: czytaj zd zrozumieniem panie wszystkowiedzacy, nie łap za słówka tylko skup sie na problemie ignorancie i zluzuj gacie madralo, ciekawe czy tak madralujesz poza forum w zyciu