Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na wietrze liść

Toksyczne relacje z rodziną i zerwanie kontaktu

Polecane posty

Gość gość
oni to klamcy! co to w ogole za sukinsyny taka rodzina! a tesciowe to sa c**y najdorsze co doijaja ludzi i gina ich marzenia te s*******nskie i bardzo komunistyczne! musisz od tego uciekac i unikac tej tesciowej! 333 www.youtube.com/watch?v=_3Ml9TpYjcU

Gość gość
To ja mam podobny problem ale nie do końca... Dzieciństwo cudowne, rodzice w porządku. Przez to jestem z nimi bardzo emocjonalnie zwiazana. Źle się zaczęło dziac od kiedy poznali mojego obecnego męża(niw mieli powodów). Chodziłam wtedy jeszcze do liceum, chcieli nas rozdzielić ale im się nie udało... W koncu sie pobralismy. Moi rodzice nigdy nie przeprosili za to piekło kt nam zrobili... To nie sa ludzie ktorzy przepraszaja. Na dodatek naduzywaja alkoholu... Mamy male dziecko i nie raz byli pijani jak do nich jechalismy, dawalismy szanse, mowilismy ze tak nie moze byc... Męża traktują mniej więcej jak powietrze, on też nie pała sympatią do nich. Mimo 10 lat razem w mężu nadal jest żal i gorycz, ostatnio stwierdził że czara goryczy się w nim przelała... A ja jestem rozdarta, jak to wszystko "rozegrać"...

Gość gość
hej. Ciekawa historia. Jak najbardziej ogranicz kontakty z rodzicami jeśli są toksyczni i Ci szkodzą! Naucz się asertywności i spokojnie z nimi porozmawiaj jeśli nic to nie da postaw wyraźną granicę itd. Zobaczysz jak się zachowają może oleją Cię po raz kolejny to wtedy nie będziesz miała wątpliwości. A jeśli się zainteresują to może być jakaś nadzieja natomiast mało prawdopodobne że się zmienią bo ty tak chcesz. Ludzie nie umieją zmienić choćby małych rzeczy dla siebie a dla kogoś?;) ciężko to widzę.. bądź stanowcza i mądra z czasem wyrzuty sumienia znikną. Rodzic to też człowiek ale jeśli traktuje Cię jak powietrze to trzeba patrz trzeba go za to rozliczyć bo rodzice to nie pępek świata!