Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szwagierka i teściowa mają do mnie pretensje. Czy słusznie?

Polecane posty

Gość gość

Pokłóciłam się z nimi ostatnio, bo zaczęły mnie atakować, że powinnam im raz w tygodniu zawozić córkę na cały dzień, aby one "mogły się nią nacieszyć". Powiedziałam, że ja jestem jej mamą i chcę z nią spędzać czas i jeśli nie ma potrzeby wolę jej nigdzie nie wywozić. No to szwagierka powiedziała, że jestem matka kwoka, a teściowa twierdzi, że utrudniam jej kontakt z wnuczką. Mojego męża nie ma, pracuje za granicą, ma odpowiedzialną i stresującą pracę, więc o niczym mu nie mówiłam, żeby nie zawracać mu głowy pierdołami. Myślicie, że powinnam zawozić córkę na cały dzień do teściowej, bo babcia i ciocia mają taki kaprys ?

Gość gość
Bedziesz babcia to zrozumiesz.. Jeden dzien w tygodniu to nie tak wiele, a zawsze mozesz przestac jakby np. drastycznie nim maniplowaly czy cos.

Gość gość
Ale ja nie rozumiem w czym masz problem. Powinnaś się cieszyć że babcia się wnuczką interesuję.Może ona ze względu że nie ma męża chce cię w jakiś sposób chociaż raz na jakiś czas odciążyć.

Gość gość
Nwidze problemu zeby zawiesc dziecko do dzadkow. Zrobisz sobie dzien wolny ;) umow sie z kolezanka, idz do kina, fryzjera itd. mysle , ze jestes przewrazliwiona.

Gość gość
Myślę że prowokujesz temat do pyskówki:) daruj sobie. Jesli to nie PROWO.... to zaprosc tesciowa do siebie,by mogła pobyć z dzieckiem jesli jej tak na tym zależy,czemu się bardzo dziwię. Dziecko nie jest twoją własnościa więc ograniczanie kontaktów z jej bliskimi podlega dyskusji.

Gość gość
Tak jak synowe są rózne to teściowe również.Nie wiem po co kobiecie ten balast,wychowała swoje niech pozwoli sie tobie wykazac w tej pracy a ona gdyby była mądra wykorzystywała by czas dla siebie a nie na dzieci synowej.

Gość gość
Widujemy się z teściową kilka razy w tygodniu, mieszkamy w jednym mieście, mamy kontakt. Nie bardzo rozumiem po co miałabym zostawić dziecko od rana do wieczora pod ich opieką bez potrzeby. Moi rodzice zmarli, gdy miałam 13 lat, więc uprzedam -darujcie sobie teksty w stylu "twojej mamie byś zawiozła".

Gość gość
gość dziś W normalnym życiu kazdy z nas ma potrzebe zostawienia dziecka chocby na 2-3 godz raz w miesiacu bo trzeba coś załatwić. Nie masz rodziców,mąz na delegacji,a ty rozumiem bez potrzeb?Widujecie sie z tesciowa kilka razy w tyg.i ona ma takie pragnienia zeby zabrać dziecko??? myślę ze jednak konfabulujesz,zakoncz tą nędzną prowokację

Gość gość
Oczywiście, że mam potrzebę! Ja pracuję na pół etatu, córka jest w tym czasie pod opieką niani , nota bene naszej sąsiadki. Teściowa czasem zostaje z małą jak mam jakieś pilne sprawy, ale wyłącznie po 16, bo wtedy wraca z pracy.

Gość gość
PROWOKACJA!!!!!!!!!! idz dziewczyno spać jak ci się nudzi.

Gość gość
Nie wiem, co wy macie z mózgami, że wszędzie widzicie prowokacje! Jak jest temat o mm albo kp, czy Sn lub cc to zawsze będzie g****oburza, ale jak ktoś ma problem, o którym nie ma z kim porozmawiać to zaraz PROWOKACJA :-o.

Gość gość
A wiesz skąd się to bierze,z nawiedzonych synowych co to wysrrraja dziecko i robią z niego kartę przetargową a z matki męza jędzę. Pytam po kiego,co to innych interesuje.O jaką radę autorce chodzi,ano o taką że któraś napisze,odetnij się od niej,wyrzuć za drzwi,nie otwieraj drzwi" i jedna po drugiej sie podnieca i dolewa oliwy do ognia.Macie za mało zajęć????? to popatrzcie jak te co to zgłaszają sie do Perfekcyjnej,maja syf i kiłę w domu a jeszcze nos do góry zadzierają i są najmądrzejsze.Warto przejrzec kąty niż dowalać.

Gość gość
Kobieto, ale jaką kartę przetargową? Teściowa jest dla mnie prawie jak matka, lubię ją i mamy NORMALNE stosunki! Widujemy się naprawdę często, po prostu jakoś tak dziwnie byłoby oddać mi bez żadnej potrzeby pod jej opiekę dziecko ma cały dzień

Gość gość
I absolutnie nie zamierzam z rodziną męża zrywać kontaktu :-o.

Gość gość
Ja powiem tak,jestes inna:),moja synowa kiedy wnuczka była mała to najchętniej by mi ją oddała i zabrała jak będziue mieć 18 lat.Tzw.gotowca. Owszem zabierałam na całe weekendy,i nie tylko ,pomagałam fizycznie i finansowo ale nie chciałam zabrać na pół roku zaraz po porodzie,o to mnie prosiła.To ogromna odpowiedziałność.Mowiła ze ma plany związane z dokonczeniem jakiś papierów i to tyle trwa.Miała juz wtedy 30 lat,wiec te papiery należało zrobić a nie czekać az sie znajdzie facet a pozniej dziecko.Nie zgodziłam się,kontakt z dzieckiem mam a synowej nie widziałam od kilku lat i nie chcę widzieć .Dla mnie matka ktora moiwi ze nie bedzie sie poswięcać dziecku,bo nic z tego mieć nie bedzie nie jest partnerem do kontaktów.

A za X lat stwierdzisz że babcia ma gdzieś wnuczkę. Moim zdaniem szwagierka i teściowa mają rację . Właśnie zdrowo dla Ciebie i co najważniejsze dla dziecka będzie jeśli raz na jakiś czas dziecko będzie miało również przy sobie babcię ,a nie tylko matkę.

Gość gość
Sa kochane i chcą pomoc- syn i brat jest jest za granica i widzę ze tobie samej ciężko - ja to bym sie ucieszyła z jednego dnia wolnego!!!!

Gość gość
Moja teściowa tak samo marudziła żebym przywoziła jej moje dziecko bo chce z nim poprzebywać. Przywoziłam do czasu, kiedy pewnego razu zaproponowałam teściowej żeby sama przyszła odwiedzić wnuka. I wiecie co? Do dni dzisiejszego nie przyszła. Chce zobaczyć wnuka, niech ruszy duupe, a nie że ja na każde jej zawołanie będę jak służąca latać do niej. I nie, nie jest ona stara ani chora, ma 55 lat i jest w świtnej formie. x "Dziecko nie jest twoją własnościa więc ograniczanie kontaktów z jej bliskimi podlega dyskusji"-------Puknij się w pusty łeb. Dziecko jest "własnością" tylko i wyłącznie rodziców. Nie należy ani do babci ani o ciotki ani do szwagierki.

Gość gość
gość dziś Na własnośc to możesz miec swoje majtki,człowiek nie jest niczyją własnością w tym dziecko również.Poczytaj Prawo a zrozumiesz ze jesli go powijesz to masz obowiązek wychować,wyżywić,wykształcić ale ono nie jest i nie będzie nigdy niczyją własnością.

Gość gość
gość dziś ha ha ha,taka zmorę ma oglądać,woli być z dzieckiem na własnym terytorium.

Gość gość
Tu nie ma żadnej powinności. Chcesz to zawozisz, nie chcesz - nie zawozisz - twoje zycie, twoje dziecko, twoje decyzje. Stawianie sprawy przez teściową i szwagierkę jest nie fair. To nie maskotka. Zależy jeszcze ile lat ma dziecko i jak znosi pobyt poza domem - czy lubi być z babcią i czy czerpie z tego frajdę. Jak widzę niektóre babcie, to szkoda dzieci - bo pętają się tylko pod nogami a babcia albo pichci obiad, albo prasuje a dzieci siedza przed TV. Co innego jeśli babcia aktywnie zajmuje się wnuczką - bawi się, razem rysują, czytają książeczki itd.

Gość gość
No pewnie,babcia bedzie czytac ksiazeczki a krasnoludki ugotuja by dziecko zjadło swieży,smaczny u babci obiad. To moze zaproś babcie na obiadek ,to babunia bedzie ukladac klocki na dywanie z wnusiem,czytac ksiązeczki,bawić sie

Gość gość
Co znaczy "babcia aktywnie zajmująca się dzieckiem" Chyba nie to, że jak przyjdzie wnuś to babcia jedynie co ma do roboty to zabawianie????? babci dom w tym dniu nie funkcjonuje???? Kobieto ,ogarnij się,ludzie normalnie żyją,musza jeść,często są to pełne rodziny,pracujący teśc,być może dorosła corka czy syn,nawet jeszcze uczące się.A ty uwazasz że w tym dniu kiedy oddasz babci wnusia babcia ma olać innych bo synowa raczyła przyprowadzić dziecko.Bez przesady,najpierw sama rób to co chciałabyś rozkazywać innym.

Gość gość
do gościa z 20;34 przeczytaj jeszcze raz wypowiedź do której się wypowiedziałaś. Zauważyłaś tam cudzysłów, a po nim ripostę? Czy potraktowałaś to jako wypowiedź jednej osoby. Jeżeli skończyłaś chociaż gimnazjum to zauważyłaś, że swoje pretensje kierujesz w złym kierunku. Powinnaś swój pogląd (zresztą chamski) skierować do gościa z 18.52, bo to on nazywa dziecko własnością, a nie gość do którego się zwróciłaś (on/ona własność napisał/a w cudzysłowie)

Gość gość
Twoje dziecko ma tylko jdna babcie, wiezadbaj o ich relacje i odwiedzaj tesciowa. Nie musi to byc caly dzien od switu do nocy, nie przesadzaj. Ale nie badz zaborcza, pozwol babci zbudowac fajne, pelne milosci relacje z wnuczka. Corka ci za to podziekuje, bo to jej babcia. A tesciowa nic zlego nie robi chcac widywac wnuczke. Ale to ty decydujesz a widac, ze jestes zle nastawiona do tesciowej.

Gość gość
gość dziś żeby nie było,piszę raz pierwszy w tym temacie. okręslenie"nie jest twoją własnością" nie oznacza że jest ono jednak ale tylko dla okreslonych osób.Ono nie jest niczyją własnością i to dotyczy człowieka gdyż to osoba myśląca. Można decydować za osobę upośledzoną bdz ubezwłasnowolnioną.Gość z 19.53 albo nie ma wiedzy albo nie potrafi myśleć,pisząc.

Gość gość
Kiedy głupie baby naucza sie wreszcie ze dziecko nie jest ich wlasnoscia . Dziecko to nie rzecz . Dziecko to członek rodziny i ma prawo spedzac czas z ojcem , babcia , dziadkiem , wujkiem , ciocia a nie tylko z matka .

Gość gość
"Myślicie, że powinnam zawozić córkę na cały dzień do teściowej, bo babcia i ciocia mają taki kaprys ? " Nie. To jakiś absurd. Jak w ogóle można żądać czegoś takiego. Można kogoś zapraszać a nie rozkazywać, czy wymuszać

Gość gość
"Oczywiście, że mam potrzebę! Ja pracuję na pół etatu, córka jest w tym czasie pod opieką niani , nota bene naszej sąsiadki. " O przepraszam. To w takim razie to jest głupota. Dlaczego nie odejmiesz opiekunce tego jednego dnia i przy okazji zaoszczędzić kase i dać dziecko do babci ?

Gość gość
gość dziś wybacz ale to nie ty bedziesz o tym decydowac,jesli babcia to zdrowa moralnie rodzina nie patologia to siła rzeczy gdyby wystąpiła na drogę sądowa ,dostanie widzenia z wnuczką.Cz to ci sie podoba czy tez nie. Znam taki przypadek gdzie raz w miesiącu caly weekend wnuczek spedza u dziadków,tak postanowił sąd,bo synowa utrudniała widzenia.