Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość PrawaaTywaa

Mój pogrzeb bedzie bardzo huczny, zaplanowalam juz wszystko

Polecane posty

Gość PrawaaTywaa

Najpierw karawanem moje zwłoki w hebanowej trumnie przejada do krematorium gdzie zostane skremowana a prochy moje beda w marmurowej urnie. Nastepnie ceremonia w kosciele ktora poprowadzi pastor w najlepszym odswietnym stroju. 70 gosci, 5 żalobnikow wynajetych i 4 placzki w balowych czarnych sukniach i kapeluszach z woalkami. Obok urny moje zdjecie usmiechniete z czarnym kirem i wieniec kalii dookola wiazanki kwiatow. Kwartet smyczkowy zagra rzewna melodie a spiewaczka operowa np. Walewska zaspiewa Ave Maria. Potem przemowa wygloszona przez poete. Nastepnie pastor przeniesie urne do powozu konnego, powoz konny zaprzezony w 2 kare konie rasy arabskiej odjedzie powoli i majestatyczne, stangret bedzie mial czarny frak i cylinder. Za powozem pastor a dalej placzki i reszta gosci. Spiewaczka bedzie przez cala droge nucic zalobna melodie. Na cmentarzu urna zostanie powoli spuszczona do ziemi, pastor rzuci grudke ziemi a potem kazdy z gosci po kolei. W koncu spocznie wieniec i przy melodii marsza zalobnego Chopina granego przez kwartet goscie rozejda sie do domu.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować