Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowlę uderzylo się w głowę

Polecane posty

Gość gość

Mieliście kiedyś taka sytuacje? Bo dzisiaj moj 6 miesięczny synek uderzył się głową o panele;( to niestety moja wina bo trzymałam go na rękach i potknelam się i upadlismy razem na panele, ja zamortyzowalam jego upadek ale niestety troche uderzył glowa o podloge. Plakal z 15 min:( nie ma zadnwgo siniaka, guza, zaczerwienienia itp, nie jest senny, nie wymiotowal, normalnie je, smieje się. Obserwuję go cały czas i zastanawiam się czy nie jechać do szpitala żeby mu zrobili jakieś prześwietlenie. Mieliście kiedys podobna sytuacje?

Gość gość
Córka spadła mi z łóżka, ale ja pojechałam na IP.

Gość gość
Jeżeli mu nic nie dolega to po co będziesz dziecko męczyła szpitalem. Mój mały nie raz walnął się w tył głowy spadając z łóżka np. Nic mu nie jest.

Gość gość
Boję się że może z wierzchu nic nie ma a mogl sie zrobić jakiś nie daj Boże krwiak, czy coś takiego :(

Gość Jedynaczka4
Radzę nie bagatelizować tego uderzenia w główkę.To jeszcze małe dziecko.Radzę pojechacć z maluszkiem do szpitala.Zrobią prześwietlenie i wtedy będziesz spokojna.Też mam córeczkę w tym wieku, nie wyobrażam sobie nie pójść do lekarza.

Gość gość
Moja 8 miesięczna coreczka spadła mężowi z łóżka gdy raczkowała.Złapał ją za stopę ale i tak zdążyła się uderzyć główką w panele.Płakała z 7 minut.Ale nic jej nie jest,minęły już 2,mies.

Gość gość
jasne, a w szpitalu tak chętnie robią prześwietlenia, zwłaszcza jak dziecko nie ma żadnych innych objawów :D wy chyba nie w PL mieszkacie........

Gość gość
Moja wnuczka spadła na główkę gdy miała 9 miesiecy, zaczęła raczkować.Syn wsiadł w samochód i pojechał z dzieckiem na pogotowie.Lekarz dyżurny zbadał dziecko dokładnie i wykonał rtg główki.Na szczęście było w porządku.Na zdupiu tego nie robią lekarze bo im sie nie chce.

Gość gość
Bez przesady obserwuj małego przez 24 godz. Zadzwon na ip powiedzą ci to samo . Tylko rozhisteryzowane mamuśki jeżdżą nawet z rozciętym palcem na pogotowie bo zakażenia dostanie . A później sie dziwić ze na izbie kolejki :-/

Gość gość
mój spadł z ławy pojechałam na ip miał rentgen głowy i konsultację neurologiczną bałam się żeby coś .....

Gość gość
moja spadla jak miala 7 miesiecy z lozka i uderzyla glowka o gruby dywan,ktory byl na podlodze.Plakala i wymiotowal raz,wiec od razu pojechalam do spzitala.Miala rentgen i badal ja neurolog ale nic nie bylo .Raczej pojedz

Gość gość
wy jestescie p******e, pogotowie jest od naglych wypadkow zagrazajacych zycie a wy im zawracacie d**e niemowlakiem ktoremu nic nie jest!! nie stracil przytomnosci, nie wymiotuje, jest wesoly CZYLI NIC MU SIE NIE STALO DEBILKI!!

Gość gość
mialam taki sam przypadek z 6 miesiecznym dzieckiem tylko byl guz. Pojechalam do szpitala sprawdzono neurologicznie i zrobiono przeswietlenie. Wole sprawdzic czy wszystko ok niz pluc sobie cale zycie w twarz w razie najgorszego. Inni mnie nie interesuja. To jest malenstwo i nie powie ze cos sie dzieje

Gość gość
Oczywiscie ze powie na swoj sposob: bedzie plakac kretynko!

Gość gość
moje niemowle spadło z kanapy na gruby dywan, zasnelam ze zmeczenia i walnal. Rozplakal sie, moze trwało to z 30 sekund, potem sie smial i nic mu nie bylo. Martwilam sie,

Gość gość
czasem lepiej trochę paniki niż zlekceważenie ...pamiętajcie młode matki ,że główka niemowlaka nie jest do końca zrośnięta ..słyszałyście kiedyś o ciemiączku przednim i tylnym?

Gość gość
do goscia z 20:05 wspolczuje dziecku... kiedys cos za bardzo zbagatelizujesz i bedzie placz.. ale Twoj

Gość gość
Nie robi się rtg bez wyraźnych wskazań! To jest szkodliwe. dziecko jeszcze nie raz uderzy się w główkę. Najważniejsze że nie straciło przykrości, trzeba obserwować, jak nie zachowuje się inaczej niż zwykle nie trzeba jechać do lekarza.

Gość gość
wy jestescie p******e, pogotowie jest od naglych wypadkow zagrazajacych zycie a wy im zawracacie d**e niemowlakiem ktoremu nic nie jest!! nie stracil przytomnosci, nie wymiotuje, jest wesoly CZYLI NIC MU SIE NIE STALO DEBILKI!! x płacę składki co miesiąc i to nie małe i dlatego wymagam aby lekarz zbadał moje dziecko jeśli sobie tego zażyczę DEBILKO

Gość gość
ale tak bez zlosliwosci-za kazdym razem zadacie przeswietlenia jak sie dziecko uderzy? To ja bym musiala mojego syna co msc przeswietlac

Gość gość
no wiesz.. jak mi niemowle spadlo z lozka na glowke i uderzylo w panele to wole to sprawdzic.. lekarz decydowal czy robic przeswietlenie

Gość gość
Prawda jest taka, że takie zdj RTG dla tak małych dzieci są bardzo niebezpieczne... tak unikacie żeby dziecko nie brało antybiotyków tak się boicie, a taki antybiotyk w porównaniu z tym RTG to pikuś...

Gość gość
A tak poza tym rtg tylko pozwoli sprawdzić czy kości czaszki nie złamane a tak poza tym to nic więcej, każą dziecko obserwować ich tyle, przerabialam to niepotrzebnie

Gość gość
Spojrz na zrenice czy sa rownej wielkosci. Jesli nie wtedy ozn uszkodzenie mozgu .

Gość gość
tez wydaje mi sie, ze lepiej dmuchac na zimne. na twoim miejscu pojechalabym z nim do szpitala