Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyjmowane szczebelki czy opuszczany bok

Polecane posty

Gość gość

Wyjmowane szczebelki czy opuszczany bok łóżeczka? Doradźcie drogie mamy co lepsze.

Gość gość
opuszczany bok? czy demontowany? opuszcany nie załatwia sprawy przecież, jak dziecko ma materac na dole i ma samo wychodzić z łózka. wyciągnięte szczebelki pozwalają maluchowi wyjść/wejść do łóżeczka, kiedy chce, a przy tym nie wypadnie, jak zaśnie. Z opuszczanym bokiem bym sobie odpuściła po doświadczeniach z tego typu łóżkiem w szpitalu. Jednej nocy po karmieniu byłam tak nieprzytomna, że zostawiłam bok opuszczony, na szczęście nic się nie stało, ale o wypadek łatwo. Ja miałam łóżeczko z ikei ze ściąganym bokiem i na dole i tak kładłam drugi materacyk, bo synek kilka razy spadł.

Gość gość
Dziękuję za poradę.

Gość gość
Oczywiscie ze wyjmowane szczebelki. Jak opuscisz bok dziecko moze przexiez wypasc...

Gość gość
Zdecydowanie wyjmowane szczebelki dziecko już starsze będzie mogło samo.wchodzić i wychodzić do łóżeczka

Gość gość
Ja miałam z opuszczanym bokiem i byłam zadowolona. Opuszczany bok nie jest dla dziecka, tylko dla rodzica! Mnie np. to pomagało.. jestem niska i jak dziecko było na najniższym poziomie to żeby je przytulić, pocałować itp. to fajnie było sobie bok opuścić.. zresztą jak był mniejszy i spał wyżej to mogłam sobie łóżeczko przystawić do łóżka i opuścić trochę bok, miałam łatwy dostęp do dziecka... "pod ręką".. a jak dziecko skończyło 2 lata to kupiłam normalne łóżko, tylko małe..

Gość gość
Dokładnie, przecież opuszczany bok jest dla wygody rodzica! Wyjmowane szczebelki u nas w ogóle nie zdały egzaminu, córka nie chciała spać w "popsutym" łóżeczku, a jak miała prawie 2 latka kupiliśmy jej nowe łóżeczko bardziej "dorosłe".

Gość gość
Ja tam jak przedmowczynie nie mialam problemu wyciagnac dziecko z lozeczka z nieopuszczanymi bokami za to dziecko mialo duza frajde wychodzac przez wyciagniety szczebelek.