Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak żyć z seksoholikiem???

Polecane posty

Gość gość

Ma ktoś może doświadczenia w walce z tą chorobą? jak z nią walczyć, jak się zachowywać w stosunku do partnera seksoholika...

Gość gość
Ty jestes k czy m

Gość gość
Moze tez powinnas sobie pozwolic na wiecej

Gość gość
K, tylko o to chodzi że ja tez lubie igraszki, w przyszłym tyg planujemy iść do specjalisty. Ale nie wiem czy to ja mam wychodzic z inicjatywą czy raczej czekac na M, żeby nie przekroczyc jakiejs granicy. Nie wiem co powie lekarz. To mój M stwierdził że ma z tym problem- nie ja

"Ale nie wiem czy to ja mam wychodzic z inicjatywą czy raczej czekac na M, żeby nie przekroczyc jakiejs granicy." xxx Z jaką inicjatywą ? xxx "To mój M stwierdził że ma z tym problem- nie ja" xxx To dobrze , że tak stwierdził , bo taka jest prawda , że na uzależnienie choruje osoba uzależniona. Partnerzy osoby uzależnionej mogą chorować na współuzależnienie lub swoje własne uzależnienie.

Gość gość
Alkoholik i narkoman całkowicie "pozbywają się" swojego nałogu, czy to znaczy że seksoholik tez???

"Alkoholik i narkoman całkowicie "pozbywają się" swojego nałogu" xxx Nałogi mają to do siebie , że nie można się ich pozbyć. Można być abstynentem , albo pisząc inaczej - zmienić sposób regulowania emocji.

"czy to znaczy że seksoholik tez???" xxx To znaczy , że seksoholik też może podjąć leczenie. Nałogi to choroby uczuć i emocji.

Gość gość
Nikt nigdy sie nie pozbuwa swojego nalogu! O jakich igraszkach mowisz?

Gość gość
Moze oboje jestescie sksoholikami

Gość gość
Czy walka z seksoholizmem polega na całkowitej abstynencji? jak to się leczy? czy z kilkunastu razy dziennie ma sie zrobic 2 razy lub raz...? nie wiem... a co z fantazjami? tez się je leczy?

"tylko o to chodzi że ja tez lubie igraszki" xxx Seksoholizm to nie igraszki , to nałogowe regulowanie stanów emocjonalnych za pomocą seksu. Tak samo jak alkoholik nie pije dla przyjemności tak samo seksoholik nie uprawia z tego powodu seksu.

Gość gość
A gdzie jest granica między normalnym życiem seksualnym a seksoholizmem?

Gość gość
A Ty ile razy dzinnie lubisz?jest pozno zmykam moze zostaw@ to jutro popiszemy

Gość gość
W tych czasach nie ma granicy

"Czy walka z seksoholizmem polega na całkowitej abstynencji?" xxx Oczywiście , że nie. Tak samo jak leczenie bulimii nie polega na zaprzestaniu jedzenia. xxx "jak to się leczy?" xxx Psychologicznie - przez pracę nad sobą. Myślę , że jak partner rozpocznie leczenie to Cię bardziej uświadomi. xxx " czy z kilkunastu razy dziennie ma sie zrobic 2 razy lub raz...?" xxx Nadal nie rozumiesz - seksoholizm to NIE JEST uprawianie seksu dla przyjemności. xxx "a co z fantazjami? tez się je leczy?" xxx Ech... :-P Popytaj psychologa najlepiej.

Gość gość
to jak rozpoznać seksoholizm skoro "w tych czasach nie ma granicy"? potrafię przez cały dzien nie wychodzic z łóżka, ale też bywają takie dni że w ogóle nie mam ochoty- to chyba normalne...

"A gdzie jest granica między normalnym życiem seksualnym a seksoholizmem?" xxx Jeśli człowiek zaczyna traktować seks jako regulator uczuć i emocji (bo jestem zły , bo jestem szczęśliwy , bo coś mi wyszło , bo mi nie wyszło) a nie jako przyjemność , to można już przypuszczać , że to nałóg. W nałogach nie ma stałej granicy , ona jest strasznie rozmyta.

Gość gość
Sorry ale poprostu jestem "ciemna" w tym temacie i chce zasięgnąc opinii kogoś kto ma trochę więcej pojęcia niż ja- tak po ludzku. Jak juz pisałam wczesniej specjalista (seksuolog kliniczny i psycholog) w przyszłym tygodniu...

Gość gość
To jest kwestia co panstwo ustanowi jako Norma a co jako nie norma ale ja juz uciekam jak chcesz zostaw mail to jutro napisze

"Jak juz pisałam wczesniej specjalista (seksuolog kliniczny i psycholog) w przyszłym tygodniu..." xxx I myślę , że tam dostaniesz najbardziej wyczerpujące odpowiedzi na Twoje pytania. :-) xxx "i chce zasięgnąc opinii kogoś kto ma trochę więcej pojęcia niż ja" xxx Dlatego myślę , że najlepiej Ci to wyjaśnią terapeuci , bo ja mogę Ci tylko nakreślić bardzo ogólny zarys w tym temacie - nie posiadam zbyt dużej wiedzy. :-)

Gość gość
i tak mi dużo pomogłeś/aś...

Gość gość
Dziękuję....

Gość gość
Mówiąc inaczej chodzi o to, że ktoś chce poprawić sobie humor, odstresować się poprzez seks. Tak jak z jedzeniem i "zajadaniem emocji": - aby poprawić sobie humor lub zniwelować stres, ktoś je tylko właśnie po to.

Gość gość
pewnie ciężko jest żyć z seksoholikiem. Ale wiesz co, zawsze możesz rozwiązać ten nietypowy problem i pójść na terapie do seksuologa. U seksuologa leczone są różne problemy również seksoholizm. Na przykład w tym gabinecie seksuologicznym http://www.seksuolog-warszawa.com.pl/ leczone są tego typu dewiacje.

Gość gość
Ja nie mam takich doświadczeń, ale wśród moich przyjaciół znajduje się osoba, która jest uzależniona od seksu i wiem, że chodzi do tego instytutu: www.instytut-zacisze.pl. Ostatnio nawet z nią rozmawiałam i mówiła, że jest na dobrej drodze, że oferowana przez nich terapia przynosi oczekiwane rezultaty. Wiesz..nie zdradzała mi dogłębnych szczegółów, ale zrozumiałam, że dzięki tej terapii jest dużo lepiej, że skutecznie ją leczą, więc może wybierzecie się tam z partnerem? Na pewno w waszej sytuacji potrzebna jest jak najszybsza pomoc.

Gość Dorota D.

Moj chlopak leczyl sie dlugo.. W zasadzie dalej uczeszcza na terapie do krakowskiej Teczy. Tu mu pomogli, widze jak z dnia na dzien polepsza sie jego stan.