Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie lubię mojej rodziny ;(

Polecane posty

Gość gość

Pewnie uznacie mnie za egoistkę.Ale od jakiegoś czasu nie lubię rodzinnych spotkań,świąt itp.Mam 6 rodzeństwa: 4 siostry i 2 braci. Podczas takich rodzinnych zjazdów zawsze dochodzi do jakiejś kłótni jak nie z jedną siostrą,to z drugą.Oprócz jednego z moich braci jestem najstarsza z rodzeństwa.Wiem,że powinnam ustępować młodszym i starać się łagodzić konflikty,ale czasami już po prostu nie wytrzymuje.Współczuje matce,że musi wychowywać tyle zbuntowanych nastolatków.Z drugiej strony widzę,że ona sobie nie radzi z nimi.Na święta majowe najchętniej bym nie przyjeżdżała,ale nie chce sprawiać mamie przykrości.Co o tym sądzicie,jak pogodzić obie te sytuacje?

Gość gość
Przyjechać i się nie kłócić. Wspaniały złoty środek :)

Gość gość
Spora część ludzi nie lubi swoich rodzin, tylko w przeciwieństwie do ciebie żyją swoim życiem i nie katują się niepotrzebnie przebywaniem w skisłej atmosferze. Nie masz gdzie jechać na majówkę, że planujesz spotkanie z rodziną? zawsze mnie zastanawia, czy ludzie nie mają żadnego życia towarzyskiego, przyjaciół, kumpli tylko w kółko spotkania rodzinne, w dodatku niefajne. Co z tobą nie tak, że jeszcze się tam pchasz? mama ma was tyle, że braku nie odczuje.

Gość gość
Mój brat pokłócił się z ojcem i w ogóle prawie do domu nie przyjeżdza.Nawet na święta nie był.Mama bardzo się tym martwi i jest jej przykro.Dlatego nie chcę żebym sprawiała jej kolejną przykrość.