Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Śmierdzące włosy po umyciu?

Polecane posty

Gość kasia nyc
Mialam ten sam problem, wlosy nawet po 3 krotnym umyciu szamponem mialy zapach wlosow mokro-brudnych jak gdyby nigdy nie byly myte, ponadto zapach szamponu mieszal soe z zapachem brudu i wychodzila smierdzaca katastrofa. Doszlam do punktu w ktorym zaczelam perfumowac wlosy perfumami, zeby pachnialy jak dawniej. Efekt perfum utrzymywal sie do kolejnego mycia czyli ok 2 dni potem znow to samo, gdybym miala tak perfumowac wlosy notorycznie chyba bym zbankrutowala. Poza tym kiedys piekne lsniace wlosy, dzis tlusto wygladajace, nawet swierzo po umyciu. Mialam dosc Zaczelam czytac na ten temat, szukac w internecie i znalazlam. Eureka Wyczytalam tu i owdzie iż wlosy smierdza poniewaz kumuluje sie na nich brud, kurz, naturalny łój, pozostalosci po kosmetykach, szamponach, lakierach , sylikonach i innych chemikaliach zawartych w kosmetykach. Wszystko to kumuluje sie zarowno na luskach wlosa ale takze pod nimi, i wlasnie te brudy pod luskami dalej smierdza , nawet po 3 krotnym umyciu szamponem, iz szampony sa za slabe by dotrzec w gląb. Zatem czy zrobic by doglebne oczuszczanie wlosow? Oczywiscie mozna kupic drogie profesjonalne szampony Ale kto ma czas chodzic szukac odpowoedniego i wydawac fortune. Poszukalam wiec troche glebiej i doczytalam ze nasze zwykle polskie szare mydlo, ze swoim zasadowym odczynem otwiera luski wlosa, dokladnie oczyszcza wlosy ze wszelakich zalegajacych dziadostw. Jedynym minusem tej kuracji jest to ze luski pozostaja po takim myciu otwarte, powodujac ze wlisy beda matowe i podatne na uszkodzenia. Ale i na to znalazla sie rada. Po umyciu wlosow szarym mydlem, wystarczy wlosy splukac roztworem wody z octem (przepisow pelno w sieci) . Pamietam jak mama plukala nam wlosy woda z octem za czasow komuny, bo o szamponach i odzywkach mozna bylo zapomniec. I wiecie co sprobowalam na wlasnej skorze/wlosach tego sposobu. I to naprawde dziala!!!! Juz po pierwszym umyciu powachalam wlosy, byly bezzapachowe, jakaz ja bylam szczesliwa. Aaaaa rowniez nie poleca sie mycia wlosow mydlem czesciej niz raz na miesiac albo i rzadziej., w szczegolnosci delikatnych i suchych wlosow.. Pozdrawiam

Gość gość
Dla wszystkich z problemem brzydkiego zapachu skóry głowy lub włosów. Polecam myć włosy i skórę głowy wyłącznie tym płynem http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,210276,femina-intimea-emulsja-ochronna-do-higieny-intymnej-z-kwasem-mlekowym-i-ekstraktem-z-rumianku.html Mi pomógł ten płyn. Skład ma idealny! Stosuję go do całego ciała. Wyrzuciłam z łazienki wszystkie szampony! Po myciu nakładam na chwilkę maskę na końcówki włosów. REWELACJA!

Gość gość
Zapomniałam dodać, że płyn dodatkowo zlikwidował mi przetłuszczanie włosów i wypadanie.

Gość gość
trzeba zlikwidować spację

Gość gość
Ja miałam kiedyś to samo i teraz wróciło. W międzyczasie nie jadłam mięsa, nabiału, ograniczałam bardzo cukier i mąkę i czułam się świetnie. Ostatnio jadłam więcej czipsów i nabiału i problem wrócił!!! Głowa mnie co chwilę swędzi, a pielęgnacji nie zmieniałam. Szaleństwo zaczęło się po tym jak byłam na weselu i użyłam suchego szamponu który zwiększa objętość (ma w sobie lakier do włosów). Zaczęłam trzymać dietę, umyłam sodą (to szare mydło wspomniane to to samo), spłukałam octem, nałożyłam maskę i przeszło. Btw. Też mieszkam w Krakowie tak jak autorka i zimą mi śmierdzą włosy smogiem i też się gorzej przetłuszczają od niego + od czapek. Chowam je zawsze pod kurtkę, nigdy nie trzymam na powietrzu.

Gość Mirek

Wypróbujcie płukanie zatok u mnie pomogło, 

Gość Bajajaj

Witaj też miałam problem z włosami, ledwo umyte włosy i już smierdzialy. Więc zaczęłam szukać przyczyny ponieważ głowę myje dokładnie. Moja przyczyną były papierosy byłam placzem, dziwiło mnie to ponieważ paliłam od dawna a przyczyną pojawiła się nie tak dawno. Powinnaś poszukać przyczyny w najbliższym otoczeniu. Dodam że włosy nie smierdzialy papierosami ale dziwnym zapachem pewnie przez zmianę szamponu zapachy się mieszalły i wychodził nie przyjemny zpach. Od tamtego czasu miałam silna potywacje rzucenia palenia nawet się cieszę że tak wyszło od razu czuje się zdrowsza! No i włosy już nie śmierdza 😊