Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Autoryzowany serwis

Polecane posty

Gość gość

Niestety jestem ciemna w tematach motoryzacji. Zakupiłam trzyletnią Skodę Fabie od prywatnej osoby. Jak wynika z książki serwisowej poprzedni właściciel ma pieczątki z autoryzowanych serwisów. Pytanie gdzie lepiej jeździć na wymianę oleju i przeglądu? Warsztat czy jednak opłaca się do autoryzowanego serwisu. Jestem z okolic Warszawy.

Gość gość
Kochana, żadnych mechaników magików. Obecnie nawet taniej czasem w ASO wychodzi niż u pana Czesia w warsztacie. Przerabiałem to wielokrotnie. Początkowo ASO może wydawać się drogie, ale w ogólnym rozrachunku oszczędzasz nerwy, czas i na koniec pieniądze. Gdzie poprzedni właściciel jeździł? Jeśli masz blisko to zostałabym przy tym samym. Mam nadzieje, że pomogłam. Mariola. :)

Gość gość
Super dzięki za szybką odpowiedź. Poprzedni właściciel też z okolic Warszawy. Serwisował w Jankach chyba gdzieś w okolicach Centrum Handlowego.

Gość gość
A gdzie z ewentualnymi naprawami? Zastanawiam się czy ASO też nie prowadzi jakieś ewidencji elektronicznej, gdzie potem można sprawdzić historię?

Gość gość
Nie ma co jak się nie znasz to pan Czesio z warsztatu naciągnie Cię na inne rzeczy. Olej wyjdzie dwa razy drożej niż a ASO. Poszukaj też info na temat danego ASO, popytaj itp.

>>>Nie ma co jak się nie znasz to pan Czesio z warsztatu naciągnie Cię na inne rzeczy. Olej wyjdzie dwa razy drożej niż a ASO. Poszukaj też info na temat danego ASO, popytaj itp.<<< x Coście się tak tego Czesia uczepili :D ? x Najwięksi wyłudzacze i oszuści, jakich znam, pracują w AUTORYZOWANYCH SERWISACH :(. x Jeżeli chodzi o wymianę oleju to trzeba być wybitnym matołem, by coś przy okazji zepsuć, więc można to zrobić prawie wszędzie. Sprawdź dokładnie ceny, to przekonasz się, że SPAMER, który namawia na autoryzowany serwis OSZUKUJE Cię.

>>>Ale co dokumentacją naprawy? Jeśli pomoc drogowa http://pomoc-drogowa.warszawa.pl wiezie moje auto do ASO, to za jakiś czas chcę wiedzieć, co było zrobione. Zostaje tam jakiś ślad po moim aucie czy nie bardzo?<<< x Widzę, że SPAMUJESZ zawodowo, w każdym temacie :( stary jabcoku :D.

Gość gość
Nie zdawałam sobie sprawy jakie emocje może wywołać moje pytanie. Naprawdę się nie znam. Przeglądam rachunki od poprzedniego właściciela i ostatnia wymiana opon + jakiś przegląd wiosenny razem 100zł brutto. Czy to dużo jak na ASO?

Gość gość
Wymiana opon za 100zł to nie jest wygórowana cena w Warszawie. Jeszcze przegląd w tej cenie dobra promocja była. Napisz, które ASO w Warszawie Skody przerabiałem już kilka. ;)

Gość gość
Pamiętaj w ASO masz wszytko udokumentowane i nie tylko w książce serwisowej, ale zapisane w systemie. Można szybciej sprzedać i za wyższą kwotę. Dla przykładu odnośnie Fabii. W tym samym czasie kupiłem Fabie co mój znajomy. W okresie gwarancji oboje w ASO. Ja zdecydowałem nadal wizytować w ASO, a znajomy już nie bo taniej. Przez 4 lata fakt zapłaciłem ok 2tys więcej niż on za serwisowanie. Jednak przy sprzedaży moja Fabia poszła za 23tys, a jego dopiero jak zszedł do 17,5. Dla wnikliwych wyposażenie to samo, a nawet znajomy miał lepsze felgi i miałem 10tys więcej przejechane. ;) Prosty rachunek płacąc więcej w ASO, ale mogąc wszytko udokumentować "zaoszczędziłem" przy sprzedaży. Prosty rachunek 23 - 17,5 - 2 = 3,5 tys. tyle do przodu. PS Ta wymiana była w promocji w Skoda Bohemia Motors Janki/Falenty bo sam korzystałem w nowej Fabii. :)

Gość gość
Odgrzebie temat. To jak jest w sumie z tym ASO są drogie czy nie? Szukam samochodu 3-4 letniego i cenowo widać różnice: Z Polskiego salonu serwisowany w ASO jest droższy niż serwisowany w ASO w Belgi. Czasem te belgijskie auta mają lepsze wyposażenie. Ktoś może się więcej wypowiedzieć w temacie?

Gość kotiki
szukałam niedawno auta, zdziwiło mnie,że 2 auta tej samej marki i modelu tak się różnią cenowo. okazało się,że auta z Danii, Belgii i Norwegii są tańsze bo... podwozie zjada rdza, pomyśl jak tam jest klimat, to musi dawać się we znaki autom, auto z polskiego salonu a do tego serwisowane w ASO na pewno będzie droższe i w większości przypadków ta "górka" będzie uzasadniona.

Gość gość
Każda wizyta w ASO jest nie tylko oznacza wpisem w książce serwisowej, ale co ważne dane zapisane w systemie. Później przy sprzedaży można sprawdzić rzeczywisty przebieg i jakie były wykonywane naprawy. Jednak nie ma złotego środka. Jeśli zależy CI na dobrym ASO to szukaj takiego, który ma dobre opinie na forach branżowych i pytaj ludzi napotkanych w samym ASO. ;)

Gość gość
Widzę gorący temat ASO. Na wszystkich motoryzacyjnych magazynach temat top. Nie autoryzowanym muszą też na czymś przyciąć więc wymieniają znacznie więcej niż powinni.

Gość gość
misio1 nie wszystkie usługi są droższe w ASO. Jak dobrze trafisz to i tanio olej wymienisz bo będzie w cenie oleju. ;)

Gość gość
Do pana wyżej nie wiem o co CI chodzi? Ogólnie do ASO przed zakupem igły z zagranicy. Sprawdzą VIN i czy faktycznie był serwisowany. Przy okazji sprawdzą co w silniku piszczy. A Mietek zza rogu co zrobi? Pod komputer nie podłączy bo nie... VINu nie sprawdzi bo nie... Jak widać ASO nie jest takie złe i nie jednemu uratowało kilka tyś zł. ;)

Gość gość
To zależy do ASO sprawdzić warto kiedy sprzedający chwali się serwisowaniem w ASO. Wtedy można wszytko prześwietlić, a jak są pomocni to i potrafią zadzwonić i upewnić w innym serwisie. ;)

Gość gość
Przed zakupem można na 50 zł podjechać na stacje diagnostyczną też sprawdzą i nie będzie problem. Mają hamownie i inne wynalazki...

Gość gość
Ha 3 razy w ciągu roku wymieniałem łącznik stabilizatora. Bo taki Mietki źle coś montowały, albo pakowali chińskie a kasowali jak za dobre. Dopiero 4 raz po wizycie w serwie wymienili na "oryginalny". Kosztowało to więcej, ale mniej niż x3 i półtora roku spokoju. Więc man on the moon nie do końca ma racje. To tak jak z oponami. Samochód rodzinny bezpieczny, a opony najtańsze chińskie dla oszczędności.

Gość gość
Mietek ma za zadanie naprawić, a serwis zdiagnozować i wymienić część. Trzymają się pewnych procedur i chwała im za to. Każdy wybiera co może i na czym mu zależy. Kto wie, że przy większości aut powinno się co ok 10 lat wymieniać poduszki powietrzne i pasy bezpieczeństwa? Mało kto bo mało kto czyta albo jeździ takimi autami do ASO. Mnie w serwisie uświadomili, że wyskoczyło im zalecenie wymiany tych elementów. Zdziwienie na maxa. Mietek powie, a 20 letnie jeżdżą bez wymiany i jest OK, ale jak coś zawiedzie? To tak z ciekawostek czego można się dowiedzieć w ASO. :P

Gość gość
haha co 10 lat? Tak właśnie działa ASO naciągacze i już.

Gość gość
Jestem ten gość nad tobą tak co 10 lat. Nie naciągają tylko tak jest instrukcji obsługi. Wystarczy w wyszukiwarce wpisać instrukcja do i podać model. Poczytasz to się zdziwisz co ile pewne rzeczy powinni się wymieniać. ;)

Gość gość
Dalej nie wieżę... Coś mi tu nie pasuje, a silnik co ile każą wymieniać?

Gość gość
Podepnę się pod temat. Tylko w kwestii bezgotówkowej naprawy. Lepiej oddać do ASO czy jakiegoś warsztatu z listy ubezpieczyciela?

Gość gość
Może załatwisz to w serwisie samochodowym www.motostrefa.olsztyn.pl ? Często robię tam diagnostykę i okresowe przeglądy.

Gość gość
Moim sprawdzonym miejscem napraw jest autoryzowany serwis http://www.bosch-diesel-serwis.pl/ Ci mechanicy rzetelnie zajmują się serwisowaniem aut z silnikiem Diesla i na pewno będą potrafili ci pomóc.

Gość gość
Jeśli chodzi o serwis opon, to ja jestem bardzo zadowolony ze współpracy z http://speedgum.com.pl/ . To naprawdę rzetelna firma.