Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BSA

Czemu rodzice dzieci upośleszonych nie odadzą ich i nie zrobią sobie nowych

Polecane posty

Zastanawia mnie to, po co zajmują się dziećmi upośledzonymi, które są roślinkami albo żyją w innym świecie, czemu ich nie oddadzą i nie zrobią sobie nowych, tym razem zdrowych dzieci. Wydaje mi się że tu chodzi o kasę, bo od państwa dostają tyle kasy, że mogą sobie pozwolić na zrezygnowanie z pracy i żyć z tego dziecka, bo normalny człowiek oddał by takie dziecko, z którego i tak nigdy nic nie będzie,bo przecież nigdy nie wyzdrowieje, wiadomo że prawo zabrania uśmiercenia ale oddać państwu zawsze można.Pamiętacie tą starszą kobietę,babcię , co zabiła dwójkę upośledzonych wnuków,aby córka mogła od nowa sobie ułożyć życie? Więc tu chodzi chyba jedynie o kasę z państwa, ostatnio nawet te cwane matki domagały się od rządu więcej kasy na upośledzone dzieci.

Gość gość
Bo je kochaja?

A czy takie dziecko jest gorsze od normalego więc dlaczego mają je oddawać i skazywać na samotność?

Gość gość
bsa zastanawiasz się czemu ciebie matka nie oddała? naprawdę myślisz, że ktoś dla państwowej kasy chce codziennie oglądać cierpienie swojego dziecka? ok, może są i tacy co robią to dla kasy, podobnie jak ludzie zakładają rodziny zastępcze, żeby z tego życ a tak naprawdę mają te dzieciaki w doopie, ale zdecydowana większość po prostu sobie nie wyobraża oddać swoje dziecko, nieważne jak bardzo chore i upośledzone, bo to jest instynkt rodzicielski.

Anless dziś -Takie dziecko żyje w sowim świecie,wiec ma wszystko gdzieś, to tak jak byś kwiatka nie oddała koleżance,bo kwiatek będzie za tobą tęsknił... Tak,takie dziecko jest gorsze, bo jest chore, ma chorobę. Czy zepsuty samochód jest gorszy od tego sprawnego?

Gość gość
BSA ale z ciebie PATOLOGIA

gość dziś -Ja bym tam nie miał nic przeciwko temu, jak by mnie matka oddała.

Gość gość
Oni nie dlatego nie pracują, ze państwo daje tyle kasy (zasiłki są mizerne, nie wystarcza na rehabilitację, a co dopiero na utrzymanie jeszcze i rodzica), a dlatego, ze opieka nad dzieckiem jest 24 na dobę! W praktyce jedno z rodziców opiekuje sie dzieckiem, a drugie ryje ile moze, by jakos mogli przeżyć. I dobrze ktos ci doradza - matki zapytaj dlaczego cie nie oddala!

Gość gość
dajcie ludzie spokój, temu osobnikowi nie da się wytłumaczyć, dlaczego normalni, kochający rodzice nie potrafiliby za nic w świecie porzucić swojego dziecka. ten człowiek nie wie, czym jest miłość i troska rodziców, nigdy tego nie zrozumie. oby też nigdy nie miał swoich dzieci, bo widząc po tym, jakie wzorce zachowania wyniósł z domu, wychowałby je na kryminalistów i degeneratów. tak naprawdę powinniśmy mu współczuć, bo miał wyjątkowo trudne i przykre dzieciństwo.

Gość gość
ciebie powinni po urodzeniu podtuczyc jak prosiaka po roku nadziac na rozen ,wsadzic kij w doope tak zeby wyszedl morda i piec na wolnym ogniu przez kolejne kilka lat jestes ZENADA po co w ogole tacy zyja:o

Gość gość
Zamilcz ty gnoju !!!! Dobrze ze Ciebie matka nie oddala !!!

Wytłumaczcie mi logikę i sens trzymania upośledzonych dzieci, skazanych na dożwyotnią opiekę nad nimi. Nie rozumiem tego, skoro z niego nigdy nie będzie samodzielny człowiek, nigdy nie będzie mógł żyć sam, to po co takiego chować? Czemu nie zastąpić go zdrowym i normalnym osobnikiem.

Gość gość
zgiń szatanie !!!

Gość gość
BSA jest przeciez sam uposledzony wiec moze gadac co chce :O Bozia rozumu nie dala biedactwu :P

Gość gość
Masz zamiar zrobic wycieczke po okolicy i pousmiercac te niesprawne dzieci?

Gość gość
BSA to zgnily pasozyt :(

gość dziś -Mogę być dla ciebie upośledzony, z tym że jestem samowystarczalny, nie potrzebuję opieki innych i pomocy z państwa. A człowiek upośledzony nie jest samowystarczalny, musi być pod czyjąś opieką, czy to opiekunów czy ośrodków. Nie wyobrażam sobie chować takiej roślinki, bo te roślinki są zbyt wymagające, nie wystarczy ich podlać i nawozić.

Gość gość
a ja sie zgadzam masz racje po co hodowac rosline i sie meczyc

Ale zrozum to że dziecko chore też ma prawo żyć i ma prawo do miłości jak każdy człowiek wiesz jak jest w afryce oglądałeś moźe odcinek kobieta na krańcu świata jak oddają dzieci albinosy które też mają choroby ty widziałeś to jak one płaczą bo ojcowie takich dzieci nie chcą ? A ty pewnie jesteś za aborcją co ?

Gość gość
Znasz w swojej okolicy takie dzieci?

gość dziś -A niby czemu? I tak mamy socjalizm,więc te dzieci mi wiszą,bo kasa z podatków i tak w 90% jest marnowana, ja po prostu z ciekawości się zastanawiam po co rodzicom takie dziecko,czemu nie chcą mieć normalnego i zdrowego potomka, to mnie właśnie zastanawia. Wikingi słabe dzieci uśmiercali,bo chcieli mieć zdrowe i silne dzieci a nie kalekie i chyrlawe.

Gość gość
To takie dzieci ktore maja skrzywione myślenie jak autor tego żałosnego tematu też powinny być usmiercane/oddawane aby nie wyrosły na skrzywionych dorosłych. Po co komu "psychiczny" a niby zdrowy potomek, jak mogą mieć zdrowe i mądre dziecko.

Anless dziś -Jestem przeciwko aborcji ale za eutanazją. Natomiast ja nie odmawiam im życia, ale czemu nie żyją w specjalnych ośrodkach a jedynie niszczą życie rodzicom.O to włąśnie pytam, czemu roślinki nie oddają do ośrodka a sami nie zrobią sobie zdrowego dzieciaka i niech go wychowują.

Gość gość
Nie Wikingowie, a Spartanie...:-o

Gość gość
ja po prostu z ciekawości się zastanawiam po co rodzicom takie dziecko,czemu nie chcą mieć normalnego i zdrowego potomka," x a ty sie zastanawiales dlaczego twoi strzy spolodzili ciebie uposledzonego i czy chcieli cie takiego? i nikt nie zagwarantuje, ze kolejne dziecko poczete przez rodzicow bedzie w pelni zdrowe x i to koniec pisania tutaj dno, szambo, gnojowica🖐️

A gdyby twoja kobieta zaszła w ciąże i urodziła dziecko bez ręki albo z zespołem downa to co oddał byś przecież to by byl twój syn córka

Gość gość
...i tylko dlatego, ze Sparta byla państwem malutkim, w większości teren byl górzysty. Trudno bylo wyżywić wszystkich mieszkańców. Dlatego Spartanie praktycznie w stu procentach byli żołnierzami. Stad okrutne traktowanie chorych i słabych. Współczesne państwa są na innym poziomie. Natomiast rozwój społeczeństwa to również jakość opieki nad najslabszymi obywatelami: dziecmi, osobami starszymi oraz chorymi.