Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Górnik zarabia 8 tys netto i pracuje 4 godziny dziennie

Polecane posty

Gość gość

Nauczyciel 3,5 tys za 18 godzin tygodniowo. Dlaczego ciągle im źle?

Gość gość
Bo w ludzkiej naturze jest posiadac wiencej wiencej i wiencej i wiencej i jeszcze wiencej i najwiencej i naj najwiencej...

Gość gość
Byłeś na kopalni? Zjechałeś na dół na 1000m? Szedłeś tymi szlakami? Stałeś tam jak kombajn ruszył? Nie? Wiec nie piertol jak potłuczony bo tyle to moze zarabia 40sto paro letni górnik na przodku a reszta? Oprócz dyrektorów którzy maja po 80tys to zarabia moze przy sobotach ze 3 tys jak dobrze pójdzie Pracuj sobie od pon do pt i idź jeszcze w soboty zeby wyciągnąć marne 3tys Skoro dla was tyle to KUPA KASY za taka prace...to gdzie wy pracujecie??? Moj maz jako informatyk (siedzi sobie, nie ma szkodliwych warunków) zarabia przeszło 6tys zł nic mu na głowę nie spadnie, nagle go cos nie przygniecie itd ale mów do osłów...co w kauflandzie na obronie stoją...

Gość gość
Kolejne głupie prowo. Po co odpisujecie, szkoda nerwów.

Gość gość
I skąd Ty bierzesz 4godziny dziennie? Raczej ok 6ciu godzin ci na przodku ale to dlatego ze musza zjechać wyjechać i jeszcze Przerwa jakas/ja dziękuje tak tam 6 godzin i robić w takich warunkach-na 10cm od siebie nic nie widać i nawet jak sie zacznie walić to nie zobaczysz, pochłaniacze tylko godzinę działają, oni maja tam gorąco, brudno i wilgotno/pozniej pylica bo maski nic nie trzymają. Psy szczekają a karawana jedzie dalej/tyle wam zostało zawistni cebulkach

Gość Myrevin
Nie wiem skąd takie dane że 8 tyś, pewno to średnia. W średnią wchodzą właśnie pensja dyrektora, związkowców (ci to nieźle się pasą na tym). Kopalnie mają też menadżerów, też niezłe uposażenie. I jeszcze media przedstawiły to tak że to górnicy zrobili zadymę o miejsca pracy. To głównie związkowcom chodziło o ich dobrze opłacane ( z naszej kasy ) stanowiska.

Gość gość
Autorze tematu, ILE TOBIE zaplacono za zakladanie takich wątków?? Bo trzeba byc ostatnim debilem, zeby szczuć ludzi na innych ludzi. Masz problem z zarobkami? Jedź na Śląsk i nie piertol, popracuj jako górnik. Dopiero wtedy pisz. I zeby nie bylo, nie jestem górnikiem. Szacun dla górników!

Gość gość
w ogóle polaczki zbyt dużo zarabiają wedle wydajności ich "pracy"

No tak, jak ktoś ma problem z zarobkami posłów niech zostanie posłem i już. :D Nie mam nic do górników są tak samo wykorzystywani jak reszta społeczeństwa.

Gość gość
najbardziej pokrzywdzoną grupą zawodową są urzędnicy budżetowi. ciężko pracują i nawet nie mają się kiedy w necie na swój los poskarżyć

Urzędników jest już 800 000. :classic_cool: Za komuny było ich 150 000. Komuna upadła, nie po prostu się przepoczwarzyła.