Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żółte zęby u dwulatka

Polecane posty

Gość gość

Mój syn ma prawie wszystkie zęby, oprócz ostatniej 5. Nie je słodyczy, naprawdę. Jedyne co to kompot czy dżem domowej roboty- słodzone. Nawet kaszek bobovita czy nestle nigdy nie jadł. Od pierwszego ząbka dbam o jego higienę. Najpierw po karmieniu przed spaniem przemywałam wilgotnym wacikiem, potem była szczoteczka na palec z wodą a po roku już "dorosła" szczoteczka z pastą 2 * dziennie. Ostatnio mały był trochę chory (zapalenie gardła) i nieswój. Zasypiał wcześniej niż normalnie, czasem po prostu wdrapał się mi czy mężowi na kolana i zasypiał w 5 sek. Wtedy przebierałam go w piżamkę bez budzenia i kładłam do łóżka bez mycia. Dziś zauważyłam, że ma żółte zęby! Myślicie że przez te kilka dni zaniedbania higieny tak się mogło stać? a może to przebarwienia po chorobie czy lekach?

Gość gość
Czasem po antybiotykach... podawaj wieksze ilości wit c

Gość gość
Nie dostawał antybiityku tylko bactrim. Ale może to też mało wpływ, dzięki za radę odnośnie Wit c

Gość gość
kup paste elmex dla dzieci zobaczysz jakie bielutkie bedzie mial zabki po niej :)

Gość gość
Może też taki odcień kości ma, czy wy macie naturalnie białe ładne zęby? Najważniejsze jakie będą stałe, mleczakami się nie martw, dbaj o nie i tyle.

Gość gość
Przed chorobą były białe :)

Gość gość
gosciu 13.52 mleczaki sa zawsze bielsze od stalych zebow, autorko to moze byc osad, umyjcie zeby.

Gość gość
A może gdy dziecko się wykuruje, wybierzcie się do dentysty? Każde dziecko przed ukończeniem dwóch lat powinno taką wizytę odbyć.

Gość gość
za dużo fajek.

Może to po chorobie i antybiotykach tak pożółkły ząbki u twego dziecka. Kup dobrą pastę do zębów dla dzieci oraz elektryczną szczoteczkę do mycia ząbków. Takie szczoteczki elektryczne dla dzieci bardzo zachęcają do mycia zębów . Mycie zębów stanie się przyjemnością, a przy okazji będą zdrowsze i białe.

Gość gość
Ja mam podobny problem u mojego 8 letniego syna-zawsze mial białe zęby a od pewnego czasu sa żółte i myśle ze to po lakowaniu....